PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   info o BTX (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=23330)

JVC HX-Z10 25.07.2005. 18:19

info o BTX

jel moze netko objasnit sto je to BTX, po cem je bolji od ATX-a.
Do sad sam furao da su to neki standardi napajanja i onaj utor na ploči di se spoji napajanje, sad jel to tocno il nije?...
I nije mi jasno kaj sad taj BTX ima i moze a ATX nemoze, i tak neke opce stvari o tome.

illusion 25.07.2005. 18:27

Re: info o BTX

Citiraj:

Originally posted by JVC HX-Z10
jel moze netko objasnit sto je to BTX, po cem je bolji od ATX-a.
Do sad sam furao da su to neki standardi napajanja i onaj utor na ploči di se spoji napajanje, sad jel to tocno il nije?...
I nije mi jasno kaj sad taj BTX ima i moze a ATX nemoze, i tak neke opce stvari o tome.

razlicita su kucista i ploce, BTX ploce se postavljaju na ljevu stranu kucista a ne kao ATX na desnu. to su ti najvece razlike

e da i koliko se sjecam, sto sam mislim u BUGu procitao da dolaze u tri verzije, microBTX, BTX i jos neke vece

razlicito su postavljene komponente na ploci zbog boljeg hladenja i tako nesto. izgleda jako ljepo :D

illusion 25.07.2005. 18:35

1 privitaka
evo i slika po pogledaj koje su razlike

JVC HX-Z10 25.07.2005. 18:43

da, fora je. Neuobicajeno malo.
Uglavnom nema nekih razlika da ovo moze neke komponente koje ovo nemoze i slicno?

illusion 25.07.2005. 18:56

ploca je po svemu ista kao i ATX osim sto su komponente rasporedenje bolje po ploci zbog boljeg hladenja, a zato i ide na ljevu stranu kucista. gore je RAM, pa ide proc i northbridge, ispod su ostali kontroleri i dolje ljevo su PCI i PCIX konektori. pa onda kad hladis kuciste hladan zrak ulazi kroz prednji dio kucista a topli (zagrijan) izlazi iza. tako dobijes nize temp. u kucistu bez ikakvog bezveznog strujanja zraka po kucistu

JVC HX-Z10 25.07.2005. 18:58

ok :)
Hvala kaj si mi to malo pojasnio:beer:

Gabre 29.07.2005. 12:41

malo gledajući okolo o BTX standardu i rasporedu komponenti, ne vidim baš neke prednosti ispred ATX standarda, barem što se tiče hlađenja..
frend jedan ima ATX ploču i neko čudno kućište u kojem mu ploča stoji kako u btx, znači sa lijeve strane i naopačke je, procesor mu je dolje, i napajanje je isto dolje...
čudno izgleda...

illusion 29.07.2005. 13:02

imas u jednom bugu, prije par mjeseci, opis BTX ploca i kucista pa pogledaj. imas i shemu hladenja. fora je u tome da topal zrak sa jedne komponente odlazi van a ne da kruzi po kucistu bezveze i grije ostale komponente. ja imam chiftecha i atx plocu hladi ok ali ipak mi je bolje hladenje na btx ploci :beer:

a jesi ti siguran da ti frend ima ATX a ne BTX plocu ? :D

Gabre 29.07.2005. 16:23

Citiraj:

Originally posted by illusion
imas u jednom bugu, prije par mjeseci, opis BTX ploca i kucista pa pogledaj. imas i shemu hladenja. fora je u tome da topal zrak sa jedne komponente odlazi van a ne da kruzi po kucistu bezveze i grije ostale komponente. ja imam chiftecha i atx plocu hladi ok ali ipak mi je bolje hladenje na btx ploci :beer:

a jesi ti siguran da ti frend ima ATX a ne BTX plocu ? :D

let me think about it, hmmm... YES!

pa unutra mu je bio Palomino 1600+, a koliko me moje znanje iz IT služi, on ne ide na BTX ploče, ha? :p

illusion 29.07.2005. 17:25

koliko mene sluzi nejde :D daj slikaj to da vidim kako izgleda ako imas priliku bas me zanima kako izgleda :)

illusion 31.07.2005. 18:49

1 privitaka
evo i jasnija slika zasto je bolje hladenje btx ploca

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:50.