PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) HP pavilion dv 2000 - neće da upali (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=232752)

doee 03.05.2012. 17:38

(riješeno) HP pavilion dv 2000 - neće da upali

poštovani forumaši ako neko ima neku ideju i da bi bio rad pomoći unaprijed zahvaljujem...
naime radi se o laptopu HP pavilion dv 2000 4 GB Ram, 250 HDD (laptop je od rođaka)...laptop neće da upali. dječko mi je prenio da neće nikako da upali i kad je došao do mene čim sam ga spojio na punjač nakon malo vremena je upalio. radio je nekoliko dana ali nije se svaki put htjeo odmah upalit nego iz par pokušaja, u stvari dešavalo se da kad spojim punjač led dioda koja pokazuje punjenje neće da se upali.evo već par dana nikako nemogu da ga upalim...(led dioda nikako ne svijetli iako je punjač unutra) kad stisnem gumb za paljenje sve lamice se upale, ventilator se začuje i tako nekoliko sekundi o onda se ugasi.probam ponovno i opet ništa.
ima li ko ideju šta je u pitanju...

hvala unaprijed

Overclock 03.05.2012. 17:46

Cini se klasican kvar s baterijom na toj seriji, vadi van bateriju pa vidi je'l radi samo na punjacu.

Imitator 03.05.2012. 18:18

...ili baterija....ili klasika VGA na ploči.....90 % tih Dv2000 se pregrijava i sprži se VGA....probaj bez baterije, samo s punjačem, ali prvo resetiraj MBO (baterija se nalazi ispod jednog poklopca na donjoj strani laptopa, mislim da onaj s WLAN-om...)...sretno s tom serijom...ja sam imao dva i na jednom je dva puta mijenjana MBO...a HP nikada nije priznao direktno tvorničku grešku...

Alvin 03.05.2012. 20:13

Pa...Nije HP direktan krivac pa eto vjerovatno nisu priznali.
Ali bilo bi dobro kad biš napisao model pa bih ti mogao preciznije odgovorit.
Model piše ispod.

doee 03.05.2012. 21:47

Citiraj:

Autor Overclock (Post 2155645)
Cini se klasican kvar s baterijom na toj seriji, vadi van bateriju pa vidi je'l radi samo na punjacu.

ne, neradi ni na punjaču.kad se uključi punjač samo na onom konektoru na laptopu svijetli plava svjetlost ali naprijed ne svijetli lampica od struje (imaju tri prva je power, druga je "Munja" i treća je HDD) dvijer sijaju jedna ne...
inače kad sam upalio laptop prije par dana baterija je trajala oko 1 sat vremena....znači nije ni ona slaba...ipak drži...

Citiraj:

Autor Imitator (Post 2155659)
...ili baterija....ili klasika VGA na ploči.....90 % tih Dv2000 se pregrijava i sprži se VGA....probaj bez baterije, samo s punjačem, ali prvo resetiraj MBO (baterija se nalazi ispod jednog poklopca na donjoj strani laptopa, mislim da onaj s WLAN-om...)...sretno s tom serijom...ja sam imao dva i na jednom je dva puta mijenjana MBO...a HP nikada nije priznao direktno tvorničku grešku...

znam gdje je baterija od MBO, znači da pokušam da je izvadim na par sekundi...???

Citiraj:

Autor Alvin (Post 2155709)
Pa...Nije HP direktan krivac pa eto vjerovatno nisu priznali.
Ali bilo bi dobro kad biš napisao model pa bih ti mogao preciznije odgovorit.
Model piše ispod.

ovo piše ispod laptopa:
Product. hp pavilion dv2500
s/n 2CE8101XHM
p/n: KN997UA#ABA

i još piše dv2840se

to je sve

ima li još neko ideju ili da šaljem na servis...???

hvala

doee 05.05.2012. 09:35

Citiraj:

Autor Imitator (Post 2155659)

hvala drug...čini se da je uspjelo sa vađenjem baterije od biosa...(prvi put sam je kratko ostavio vani) drugi put sam je ostavio van nekih 5 - 6 minuta i kad sam ponovno vratio, laptop se upalio normalno...za sad radi bez greške i palio sam ga 3 - 4 puta i svaki put ide...vidjećemo dokle!

hvala puno na savjetu :chears:

doee 11.05.2012. 11:35

Citiraj:

Autor doee (Post 2156615)
hvala drug...čini se da je uspjelo sa vađenjem baterije od biosa...(prvi put sam je kratko ostavio vani) drugi put sam je ostavio van nekih 5 - 6 minuta i kad sam ponovno vratio, laptop se upalio normalno...za sad radi bez greške i palio sam ga 3 - 4 puta i svaki put ide...vidjećemo dokle!

hvala puno na savjetu :chears:

:hitthewal:opet isto...nemogu da upalim laptop.radio neko vrijeme i sad opet ništa.pokušao opet vadit bateriju od biosa i ništa,pokušao sa vađenjem jedne pločice RAMA,ništa...stvarno čudan problem...upali sekundu dvije i ugasi:nono:
da i još da dodam, pored gumba za paljenje laptopa imaju na dodir osjetljivi "gumbi" za pokretanje DVD i ponavljanje dvd-a, i kad nih dotaknem laptop se ponaša isto okao kad pritisnem power gumb za paljenje laptopa:stoopid:.to je malo čudno...
ima li neko još ideju...

zaratin5 11.05.2012. 12:21

Očito je da ti te "touch" komande za DVD uzrokuju probleme pa ih isključi. To je ionako šminka koja ničemu ne služi, jer ih svaki DVD plejer već ima u sebi. Da bi to učinio, skini bateriju, skini 3 vijka koji drže plastiku ispred tipkovnice, skini tu plastiku i ištekaj flat kabel koji napaja te ledice i komande. Kad si već tu skineš i tipkovnicu pa ga ištekaš i sa ploče. Taj je flat kabel inače jadno napravljen pa dođe do krtkog spoja na njemu ako ga nepažljivo uštekaš. Ja sam to frendu napravio na DV 9000 i nije se više žalio.

doee 11.05.2012. 22:21

Citiraj:

Autor zaratin5 (Post 2161020)
Očito je da ti te "touch" komande za DVD uzrokuju probleme pa ih isključi. To je ionako šminka koja ničemu ne služi, jer ih svaki DVD plejer već ima u sebi. Da bi to učinio, skini bateriju, skini 3 vijka koji drže plastiku ispred tipkovnice, skini tu plastiku i ištekaj flat kabel koji napaja te ledice i komande. Kad si već tu skineš i tipkovnicu pa ga ištekaš i sa ploče. Taj je flat kabel inače jadno napravljen pa dođe do krtkog spoja na njemu ako ga nepažljivo uštekaš. Ja sam to frendu napravio na DV 9000 i nije se više žalio.

isprobao, ne ide...ledice ne sijaju ali sve je opet isto...:nono:

LudonjaST 12.05.2012. 09:01

Citiraj:

Autor doee (Post 2160987)
:hitthewal:opet isto...nemogu da upalim laptop.radio neko vrijeme i sad opet ništa.pokušao opet vadit bateriju od biosa i ništa,pokušao sa vađenjem jedne pločice RAMA,ništa...stvarno čudan problem...upali sekundu dvije i ugasi:nono:
da i još da dodam, pored gumba za paljenje laptopa imaju na dodir osjetljivi "gumbi" za pokretanje DVD i ponavljanje dvd-a, i kad nih dotaknem laptop se ponaša isto okao kad pritisnem power gumb za paljenje laptopa:stoopid:.to je malo čudno...
ima li neko još ideju...

Kad takneš te komande laptop upali ili ne?
Ako upali skini tipkovnicu i dođi do 2 mala flata sa live strane. Probaj im zamjeniti mjesta. Dakle, ovoga od touch komandi upotrebi za tipku paljenja.
Ukoliko ti to proradi znat češ da ti je problem u flat kabelu!! :beer:

Alvin 12.05.2012. 09:44

Dv2000 nema flat za paljenje, ima klasični 3pinski konektor
Da ponovimo....
Probao si s jednom pločicom rama pa s drugom jel?
Probao si bez flata za multimediju?
Bez baterije?
S monitorom spojenim na Vga?

doee 13.05.2012. 19:43

Citiraj:

Autor Alvin (Post 2161524)
Dv2000 nema flat za paljenje, ima klasični 3pinski konektor
Da ponovimo....
Probao si s jednom pločicom rama pa s drugom jel?
Probao si bez flata za multimediju?
Bez baterije?
S monitorom spojenim na Vga?

1. probao sa ramom-ništa
2. probao bez flata - ništa
3. probao bez baterije ništa
4. nisam spajao monitor

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:04.