![]() |
poliranje baze
Na koji način je najbolje polirati baze za cpu,gpu,nb etc...Koji je pribor potreban i koje su trenutno najbolje paste ?
|
Potraži na forumu, dosta se vec pisalo o tome!
|
Ma šmirgl papir 1500- 2000 granulacije i ručno u 8-icu dok nebudu jaja do koljena.
|
Citiraj:
P.S. Radna površina ti treba biti (gotovo) savršeno ravna. Za to ti je najbolje staklo za stolove (ono debelo, možeš naći u kafićima, ak ti vlasnik da :D, ili jednostavno kupiš). |
Najbolje i nakbrže je vodobrusni granulacije 500 -> 800 -> 1000 -> 1500 ...
Papir stavi na neki stari cooler, tako da ti površina na kojoj je vodobrusni i površina koju želiš ispolirat budu paralelne. Udri brusit u osmicu ili u krug i kad budeš zadovoljan ljepo sve počisti alkoholom i gotovo... |
Ja imam staklo(debelo 4mm,30 sa 45cm veličine) granulacija?? ovisi kakvo je početno stanje i 1200 je ok,ako nije jako loše a kasnije(završno) idem sa 2000.
|
Ja za to koristim pastu za poliranje, o kakvom bi brusnom papiru pricate :)) ???
ispolira tako da mi vodeni blok izgleda kao ogledalo. Ako vas zanima posaljem spec. |
Citiraj:
Gradacija 2000 u kombinaciji sa vodom je finija od nekih polirpasti. |
[QUOTE]Originally posted by Mad ID
[B]Ja za to koristim pastu za poliranje, o kakvom bi brusnom papiru pricate :)) ??? ispolira tako da mi vodeni blok izgleda kao ogledalo. Nikakav problem,ovo još nije gotovo! |
@ Damir1
Ovim se ti baviš prek ljeta dok drugi arbajtaju? Nazvat ću te koji dan ako se zalomi slobodno, pa da probam clock s tvojom memorijom, izgleda da stari Kingmax jebe (SR433). |
ok, nema problema
|
Citiraj:
Kako polirati kružno ili u osmicu kada baza ima štengu ? |
Citiraj:
Glede toga ima jedan vic, bez uvrede: Poslali Amerikanci Muju i tri pajceka u svemir. I sad daju upute sa zemlje. Pajcek broj jedan idi u modul tri i okreni plavi ventil za tri stupnja u desno. Pajcek broj dva otiđi u skladište i prebroj zalihe hrane. Pajcek broj tri otiđi u kontrolnu sobu i prati šta rade pajcek jedan i pajcek dva. Mujo sve to u čudu gleda i pita ove na zemlji: "A šta da ja radim?" HRANI SVINJE I NEMOJ NIŠTA DIRATI.:D |
Pa ako Ti baš smeta da neznaš kako bi-rastavi,skini vent,štengu itd i kada si gotov ponovo sastavi.:gringo:
|
Thanks na savjetima. BTW u pitanju je blok vodenog pa se nama što rastavljati.Probat ću tak kak je,jedva sam uspio nabaviti vodobrusne 1200,1500 i 2000.Metropola nam oskudjeva u tim stvarima.
|
Di si to kupio?
|
U Laništu.Tam ima jedan dućan s auto lakovima.Odmah uz autoput.Zove se nekak Max... tak nekak,mislim da je jedini.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:46. |