![]() |
airlive i backtrack
Znači krenimo redom :D Prije koji tjedan sam tražio usb karticu koja radi sa backtrackom. Preporučen mi je airlive 1700. Onda sam se opet informirao (tu na forumu) dali 1600 radi ( jer mi je nuđen za sitne pare ) rečeno da sve super radi. e sad, kod mene ne radi :D Backtrack ga uopće ne vidi, pod ubuntom radi. U čemu je fora? :D
|
lsusb
/etc/init.d/networking start Misliš koristit Backtrack i biti 133t haxz0r? Uhvati se čitanja. Odavde moš počet. |
backtrack po defaultu ne koristi mrezne adaptere.
pretpostavljam da zelis testirati jacinu wep enkripcije :D ugl, prvi korak ti je da u terminal upises "airmon-ng" i trebalo bi ti izlistati sve wlan adaptere ako se ne varam, tvoj adapter bude na poziciji wlan1 |
Ako se misliš spajat na mrežu imaš pod services start networking negdje, tako i za network manager.
Za testiranje mreže doma imaš grimwepa, to ti je u radio network analysis tamo negdje. S tim ti je po meni najjednostavnije. edit: ili wifite umjesto grimwepa, noviji je i trebao bi biti i bolji :) |
Ja sam imao dosta problema spojiti wl 1700 na backtrack, dok nisam vidio onu ikonicu s oznakom USB u samom backtracku. Na njoj moraš naći airlive wl 1600 il već koju god i staviti kvačicu na connect ako nije.
Meni je nakon toga sve radilo bez greške. Isto tako pazi koju verziju backtracka imaš, navodno s nekima ne rade te antenice. Ja imam backtrack 4 final. |
Pretpostavljam da ti nije kompatibilan adapter, ja sam se dugo mucio dok nisam uzeo Alfu s kojom je sve proradilo iz prve...
Spojio se odmah, testirao svoju mrezu bez problema... Koristio sam ovaj tutorial |
Sve je to lijepo, al treba tipkat :)
Ak imaš live cd ili usb onda grimwepa. Ako imaš neku malu instalaciju na hardu onda skineš wifite i... ./wifite.py -all -nowpa i popiješ kavu u miru a za to vrijeme čuda :) |
Namjeravam kupiti Kasens G5000 no malo mi je sumnjiva ta firma. Što bi mi preporučili?
|
bi mi mogel netko preporuciti wordlist za testiranje wpa zastite?
po mogucnosti da se opali dl link na forum ili meni na pm :) također, je moguce na virtualnoj mašini upogoniti cuda procesore? znam da je moguce na cistokrvnoj instalaciji, ali za virtualku neznam. u pocetku sam imal problema s testiranjem wep-a u virtualki, ali skuzil sam da onda trebam wireles karticu puknuti u monitor mode :) Airlive wl1700USB je adapter |
Mslim da nema GPGPU suport na virtualnoj mašini.
A wordlist, mislim da je najveći (valjda i najbolji onda) ovaj http://www.renderlab.net/projects/WPA-tables/ Uglavnom neznam ako su linkovi/torrenti aktivni, ako nisu guglaj 33gb WPA dictionari |
Moj adapter na laptopu se aktivira tek kada ga stopiram i startam ponovo.
tj. ne da se aktivira nego moze raditi s airdumpom.... airmon-ng (da dobijes listu interfejsa) airmon-ng stop airmon-ng start |
Neznam jel jos uvijek tako, ali s bt2 je meni startanje Kismeta popalilo sve wifi adaptere. Imao sam ugradjeni (monitor) i vanjski pcmcia.
|
bok,
da ne otvaram novu temu, vezano za backtrack 5. molio bih recite mi koju komanud točno moram upisati da predzadnji korak bude brže ? ono kada se vrti brojka pod DATA, treba min. 10000 da bih mogao crackati , a ovo ide doslovce jedan po jedan. Hvala ! |
Kakav ti je signal?
|
Citiraj:
upišem ovo : aireplay-ng -3 -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 (interface) te nakon toga bih trebao još jednu komandu upisati da se ubrže proces prikupljanja data i onda upisem aircrack... Hvala |
//terminal tab 1
airodump-ng -c (channel) -w (file name) --bssid (bssid) (interface) //terminal tab 2 aireplay-ng -1 0 -a (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 -e (essid) (interface) //ja ovdje ne koristim essid i -h //terminal tab 3 aireplay-ng -3 -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 (interface) //takodjer bez -h u pravilu, svaki wep bez mac filtera pada u roku 5-10min, ovisi od signala. ti vjerojatno negdje grjesis. imas svoj router, stavi wep i eksperimentiraj ;) |
Citiraj:
Probaj umjesto : aireplay-ng -3 -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 (interface) ovo : aireplay-ng -2 -p 0841 -c ff:ff:ff:ff:ff:ff -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 (interface) :chears: |
Citiraj:
neda mi se guglat pa nabijam postove :fiju: |
Ahhh...neda mi se objašnjavat...evo pa uživaj..:)
http://www.aircrack-ng.org/doku.php?..._packet_replay |
uspio sam. očigledno je onaj put nekaj bilo sporo...
uglavnom radi.. recite mi jednu stvar, kada se spojim na tuđi router dali ta osoba može vidjeti koje stranice sam posjetio i sl.. odnosno što sam surfao i radio ili samo može vidjeti ip adresu kao spojenog clienta ? odnosno kaj sve može vidjeti i gdje bih mogao pronaći instrukcije za wpa i wpa2 cracking ? imam backtrack 5. Hvala ! |
Može vidjeti ime tvoga računala i eventualno MAC
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja imam poprilicno problema. Ovde sam opisao sta sam sve probao (mozda bi bilo lakse napisati sta jos nisam probao), pa ako zelis pogledaj: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=218966 Hvala! |
Citiraj:
|
pozz..imam bt 5 i radio sam na Gerix i lagano probijam wpa.
Sad me zanima kako wpa 2 otkljucat cuo sam da tebaju neke tablice cca 33 gb su velike Ima li ko da je radio s time ? Neko s iskustvom wpa2-psk ? Imam jednu mreu u kvartu i imam 99 posto signal pa bi ju volio se spojit na nju =) |
Citiraj:
|
Citiraj:
neki dan sam otkljucao wpa2wpa ccmp tkip psk od susjeda samo radi probe (rjecnikom) tako da je ista procedura mozes i rainbow tablice ali one su ti 33gb za skinit(s njima nisam pokusavao) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
sifra nije bila komplicirana ali ipak je trebalo 6,5h da dodje do te rjeci. slabo vrti procesor morat cu stavit da ide preko grafike ali nemam vremena. inace OclHashcat-plus je prog za wpa crack preko gpu ali nisam pokusao |
Da ne otvaram sada novu temu pa ću posuditi ovu,
zna li netko radi li WN-370USB na backtrack-u? Hvala puno |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:39. |