![]() |
(riješeno) Router ne prepoznaje LAN kabel
Nadam se da nisam promasio podforum,ako jesam neka Admin/mod premjesti.
Ovako,imam problema sa "prepoznavanjem" lan kabela,naime imam ruter Thomson TG782i (koji je cini mi se pregorio od udara groma),uz njega kao rezervni imam D-Link 584t. Problem je sljedeci,jednostavno mi ne zeli "prepoznati" lan kabel ,tj. prepozna nekad ali rjetko kada,prepozna u slucaju da najprije lan kabel bude ukopcan u neispravni Thomson,i onda sve premjestim na D-Linka i normalno prepozna (nekada ni to ne pali) i jos iza na maticnoj gdje je utor za Lan kabel nekada blica narancasto,ali mislim da je to ok? Ako ukopcam odmah u D-Linka,odmah se pojavi ikona kao da lan kabel nije prikljucen i lampica LAN 1 ne svijetli,u cemu bi mogao biti problem?:stoopid: Probao sam 3 lan kabela i promjenuo kabel za dsl i uvjek je isto...,trenutno sam se uspojio spojiti na gore navedeni nacin... |
mozda ti je pregorila mrezna na maticnoj
probaj sa nekim drugim PCom da vidis dal se dogadja ista stvar. ak to normalno funkcionira onda je pregorila mrezna na MBO. a mislim da i taj tg782 ima problema sa portovima pa probaj ustekat u drugi port kabel. |
A da je pregorila,nebi se nikako mogao spojiti?
Jer trenutno sam spojen preko te maticne i D-Linka. Probao sam u razlicite portove ukopcati kabel na thomsonu,ali opet nista. |
Ima sam sličan problem sa thompsonom, kad sam ga resetirao (ima gumb na njemu kojeg treba sa spajalicom držat par sekundi dok se ne resetira) odjednom lan portovi na routeru proradili, sve 5 :-)
|
Stvar je u tome da mi na Thomsonu prepoznaje lan,ali nemogu se povezati na net,a na D-Linku prepoznaje tek kada lan kabel ukopcam u Thomsona,bude neko vrijeme u thomsonu,onda premjestim na D-Linka i onda i D-Link prepoznaje i mogu na net (sad sam preko njegapo vezan) i sada dok sam povezan blica mi kod lan porta na maticnoj zuta dioda.
|
Evo,donio sam drugo kuciste kuci,i sve se odmah normalno spaja na net...
Znaci,vjerovatno mi je mrezna na maticnoj dala svoje...? |
Ne mora od groma uvijek skroz riknut, moze malo i "poblesavit", a onda nakon nekog vremena krepa..
|
Meni je na jednom kompu u utoru mrežne kartice bilo prašine i nakon što sam to ispuhao mrežna proradila, al mislim da trošak nove mrežne kartice nije problem, možda najbolje ići sa novom.
|
Evo stigla druga mrezna i sad sve normalno radi :)
Hvala na odgovorima! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:38. |