![]() |
(riješeno) BSOD-A driver corrupted pool memory used for holding pages
Da li netko zna, povodom čega se dobija ovaj BSOD - A driver corrupted pool memory used for holding pages destined for disk .... Windows 7 jučer instaliran, friško updejtan, novi driveri za matičnu i grafičku ... Inače dogodio se prilikom instalacije Adobe dreamweaver CS4 probne verzije. Proc, matična i komp novi, stari jedan dan...
EDIT: skinuo sam Memtest86+ v4.10, stavio na usb, bootao, i istestirao... prošao je jedan pass, bez grešaka... pustit ću još nek se testira. |
jesi probo sa malo starijim driverima za maticnu / graficku. Isto tako pogledaj verziju biosa na ploci, ako postoji novija pogledaj koje promjene donosi pa ako nadjes nesto sto bi moglo pomoc flashaj biose.
Isto tako bi bilo bi super kad bi pojasnio kad se BSOD pojavljuje. Dali pri velikim opterecenjima, dali kad se malo jace pali graficka ili bilo sta sto bi moglo jednoznacno odredit kad se problem pojavljuje. Ako nemozes nikako identificirat probaj stressat komponentu po komponentu. A onda univerzalan prijedlog paljenja kompa sa poediniacnim mem keksima. |
Ej ovako... evo mali update.... Jutros kad sam se probudio išao sam ponoviti test memorije, pokrenuoa sam memtest i testirao, prvi pass je prošao super, bez grešaka, u zadnjem testu drugog passa se pojavila jedna greška koju možete vidjeti na slici...
http://i52.tinypic.com/212gtxw.jpg Nakon toga sam upalio komp, i pokrenuo ORTHOS, te sam pokrenuo test (BLEND - stress CPU and RAM) , te sam stavio priority 10 .... nakon samo 4 sekunde sam dobio sljedeću sliku http://i51.tinypic.com/149twkh.jpg Da ti odgovorim da gore postavljeno pitanje.... BSOD se pojavio tijekom instalacije Adobe dreamweaver CS4 ..... Novijeg Biosa nema, a ovo sa driverima nisam probao... Sad ću istestirati memoriju sa ORTHOSOM svaku pojedinačnu pločicu, pa ću testove ponoviti i u memtest-u.... |
Nemaš šta jako opet testirati - riknuo ram.
|
Citiraj:
|
Ni prvi ni zadnji put da je nova komponenta pokvarena.
Hint: ako si kupio kekse kao kit, onda na reklamaciju moraš odnijeti oba. |
E a da te pitam... Možda će zvučati glupo na matičnoj ima 4 slota... A1, B1, A2, B2 .... da bi koristio dual channel moram koristiti A1 i A2 ili B1 i B2 slotove... A što ako imam samo jednu pločicu rama... da li onda moram staviti ram recimo u A1 ili B1 ili mogu bilo gdje ??? Nadam se da sam dobro objasnio što me zanima.....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://i53.tinypic.com/2hx7spe.jpg Slika pokazuje testiranja iste pločice rama u dva različita slota, sa istim postavkama u BIOS-u, ali mi jednostavno nije jasno zašto se ovo što je podvučeno razlikuje? Da li to onda znači da kad koristim jednu pločicu rama moram koristiti početni slot jednog dual channel kanala? :wtf2: P.S. Ispričavam se zbog točkica i upitnika, jednostavno stvar navike :D |
Ako imaš samo jedan keks, nemaš dual chanell i sasvim je svejedno u koji ćeš ga utor upiknuti. Naravno, proizvođači podrazumijevaju da će to biti A1 slot.
|
Evo još jedan mali Update. Istestirao sam pojedinačno. Svaku pločicu posebno i sve je ok, kad ubacim obje pločice opet errori :( A onda sutra ravno u Links. Nadam se da neću čekati tjedan dana da oni to obave tamo.
EDIT: Pustio sam 2 puna pass-a da istestira, našao je samo 3254 greške :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:12. |