![]() |
HP 6820S pozadinsko osvijetljenje
Bukvalno je kabel kratkospojio i izgorio. Kupio sam novi kabel i inverter i laptop radi, na jakom svijetlu vidim da je bootao na desktop, međutim pozadinskog još uvijek nema. Probao sam i jedan drugi panel i inverter i ista stvar... Dakle, nešto je otišlo na ploči. Savjeti? Jel to itko može srediti uopće?
|
Što si točno mijenjao? Cijeli panel zajedno s coverom i hingevima ili samo panel? Provjeri onaj micro switch, možda je on neispravan.
|
Citiraj:
Mijenjao sam kompletni flat kabel, panel, inverter i imam sliku ali nikako nemam pozadinsko osvijetljenje, dakle nešto je na matičnoj otišlo... Bojim se da se nikome ne da zajebavati s tim. |
Pitam jer je možda micro switch u blokadi pa zato nemaš backlight...
|
Citiraj:
Bilo je slucajeva (i tu na forumu) da je znao ostat zaglavljen. ti otvoris lap i vidis da ima sliku ali nema osvjetljenja. Kuis? |
Citiraj:
|
Da, to je to, samo na drugom principu. Switch stoji na jednom kratkom kabelu. Probaj ga odspojiti pa vidjeti ima li slike...
|
Citiraj:
Na ovakvim primjerima se vidi razlika između jeftinih laptopa i onih koji se rade kako spada. Flat kabel je očajno napravljen, sa slabo izoliranim žicama koje se lome kad se laptop zatvara. |
Zašto bi povukao kad mu je to i zadatak - otvori krug, zatvori krug? Ako znaš skinuti monitor, onda ćeš znati i to...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:39. |