![]() |
Dvd Rom Preporuke
preporučite mi neki bolji a da cjena nije prvelka
|
trenutno najbolji DVD-ROM na tržištu je definitivno ASUS DVD-E616P2....ništa posebno skuplji od konkurencije
e da...pioneer naravno 120 ili 121...ako ih nađeš |
Teac!
|
Citiraj:
teac trenutno prodaje benq neki i pioneer 121 pod svoje DVD-ROMove i asus je bolji od oba modela ;) |
Znam samo da je lega prije mjesec dana uzeo crnog Teaca u Ve-Milu i da čita sve živo, a uopće se ne čuje.
|
i koji dvd rom na kraju uzeti? otisao mi je Pioneer 120s i sad trebam neki brzi koji cita sve zivo... ;)
cuo sam da je Toshiba dobra, ali ne znam koliko je glasna/brza... |
Citiraj:
:) toshiba je tiha ,ali katostrofalno sporo čita DVD+/-R i DVD+/-RW medija (oko 6x).... i ima dosta problema s DVD-ROM medijima....oko 15.5x su se počela događati dosta velika sranja na primjerku koji sam imao prilike testirati potraži review-e na specijaliziranim stranicama za optičke uređaje ;) |
imam toshibu i mogu reći da čita sve, a brzina čitanja dvd-ova je 16X, a cd-ove potegne do 52X, ali je pri čitanju cd-ova glasan. divx 700mb na hard 2:18min.
|
Ja imam teaca i čita sve. Zgrebano, zmazano, poliveno, sve... Čuje se dok nije stišan. Kad ga stišam onda se ne čuje.
|
Citiraj:
LG sam čuo da ima problema s čitanjem izgrebanih CD-a (backup orig.), ali da je ok za čitanje DVD-ova. LiteOn ok čita cd-ove, ali s dual-layer DVD-ovima je sporiji od Asusa. LiteOn ima malo bolji CD i DVD error correction.Pioneer slot-in se više ne proizvodi, a NEC ne briljira s čitanjem izgrebanih (oštećenih) medija. Navedni su podaci sa isprobanih 3-8 uređaja od svih proizvođača, a moguće je da nekome pojedini primjerak npr. Teac-a bolje radi. Cijene su se spustile prenisko da bi zadržali kvalitetu.Na kraju moja je preporuka bilo koji, a čitanje problematičnih medija prepustite pržilici, a isto tako i ripanje. Da ja uzimam novi čitač onda bi uzeo pržu jer za malo veću cijenu dobijem kvalitetniji uređaj i naravno mogućnost snimanja. |
imam przilicu i to nec 3520, ali trebam i neki dvd rom, pa sam mislio nesto dobro uzeti...
|
Lite On ako se puno ripa audio , LG ako imaš enormne količine CD-RW....za sve ostalo ASUS
tako da je ASUS i dalje definitvno moja preporuka :) btw jedino u čemu se ne slažem sa Raven-om je to da LG čita DVDe ok...ne čita ih ništa bolje od Toshibe (po mom iskustvu) |
Citiraj:
Citiraj:
|
toshibu nikako...
asus je solidan mada je meni drazi pioneer ako imas malo vise para onda plextor |
i ja bih pioneer. ali ga nema nigdje... a plextor ne dolazi u obzir
|
Plextor DVD čitač se ne isplati uzimati jer je skuplji, a nije bolji. Uzmi Asus ili LiteOn.
|
Frend ima Asus dvd koj sam od sebe izbacuje i uvlači ladicu. To je već drugi koj mu ne šljaka kak treba. Na prvom je ošla optika.
|
Pioneer 120S je zakon, totalno me razmazio, uopće mi se više ne da otvarati ladica od pržilice, presporo:D
|
i meni je bio super, sve dok nije poceo presnimavati sa 2-3x, sad sam ga prodao za 60kn i ne znam sto kupiti...
upravo je neki tip poslao na hr.comp.hardver poruku da ima Asus E616P2 koji nece citati dvd-r (Verbatim MCC), ni njegov ni prijateljev... that's a big turnoff |
Ako ima garanciju neka ga proba zamijeniti. Frend je kupio dva i jedan je htio čitati verbatim i kvark, a drugi ne. Zamijenili su ga za novi i sad je sve ok.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:05. |