PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Komp krepava (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=187699)

Chandler 30.04.2010. 17:10

(riješeno) Komp krepava

Dakle konfa je iz siga,i desava se to da nakon cca 15min igranja German truck simulatora (jedino to i igram) komp se jednostavno ugasi sam od sebe,i dalje ga normalno upalim i radi sve,ali opet ako pokrenem igricu on nakon par minuta krepa. Posto nisam neki majstor za kompove,pitam vas,pa cemo valjda naci rjesenje.

Hvala unaprijed :care: !

n00bz3r 30.04.2010. 17:35

Mozda se pregrijava neka od komponenti? Jesi li u zadnje vrijeme cistio kompjuter?

Chandler 30.04.2010. 17:40

Malo sam ga ocistio koliko sam mogao,problem je sto nemam kompresor ili nesto pa da ga ispusem

Doink the Clown 30.04.2010. 17:42

Instaliraj si Everest pa pogledaj kako se kreću temperature grafe i proca (opcija senzori), možeš i tu okačiti screenshot.

Chandler 30.04.2010. 18:38

1 privitaka
evo ga,to su temperature,kad znaci ne radim nista posebno,samo internet i to je to

sina xx3 30.04.2010. 22:53

Kad neradiš ništa onda je normalno da su temp. normalne,...probaj vidit temperature u max. opterećenju,.....preporučam OCCT test, ali vidjet ćeš razliku u temperaturama već i pri 3DMark06 testu.

MAGARAC 30.04.2010. 23:23

Skini Memtest86 i sprži iso s nekim ultraisom ili sl. na botabilni cd,narihtaj da se diže komp s cda i pusti nek odradi par đirova
Skini HD Tune(14 dana trial),pogledaj Health i scan Hdd
OCCT ,Prime 95 i provjeri dal ti je proc stabilan
I kupi Scaniju s v8 motorom jer boljeg nema

Doink the Clown 30.04.2010. 23:31

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1633977)
Skini Memtest86 i sprži iso s nekim ultraisom ili sl. na botabilni cd,narihtaj da se diže komp s cda i pusti nek odradi par đirova
Skini HD Tune(14 dana trial),pogledaj Health i scan Hdd
OCCT ,Prime 95 i provjeri dal ti je proc stabilan
I kupi Scaniju s v8 motorom jer boljeg nema

Mislim da se ne bi komp baš gasio kao u ovom slučaju da je problem u memoriji ili disku. Tu je problem ili pregrijavanje ili nešto vezano uz napajanje.
Najbolje prvo opteretiti komp i pratiti load temperature za početak, naravno ne bi škodilo pogledati i da li hladnjak dobro leži na procesoru.

MAGARAC 30.04.2010. 23:48

je sam se zadnjih par dana živ pojeo i chekirao sve živo jer mi se komp smrzavao u BF BC2 pa bi na kraju bio ultra dma crc eror na HDD.Stavio sam drugi kabel i dva dana radi normalo.
Nije mu loše sve provjerit ak već ide tražit kaj ne valja.
Čudno mi je kak su mu temp jezgri niske a case(od proca) duplo veći ak je to ta temp.Nisam imao dugo amd pa ne znam

Dizel 02.05.2010. 09:43

Citiraj:

Autor Chandler (Post 1633760)
Malo sam ga ocistio koliko sam mogao,problem je sto nemam kompresor ili nesto pa da ga ispusem

Naprdiš mamin/ženin fen unutra i pičneš ga da piri hladno ;)

Poslužit će svrsi, a poslije ga samo zafitiljiš ženi u kadu :D

Ivo_Strojnica 02.05.2010. 09:52

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1634631)
Naprdiš mamin/ženin fen unutra i pičneš ga da piri hladno ;)

Poslužit će svrsi, a poslije ga samo zafitiljiš ženi u kadu :D

:roller:

Ako nisu temperature problem, onda je vjerojatno driveri grafičke, matična ili napajanje. :D

Chandler 10.05.2010. 19:24

Na kraju je sve ispalo super, 2 min sa kompresorom i malo radi ko beba,hvala svima :chears:

nexus-6 13.05.2010. 18:43

Nisam na vrijeme uocio ovaj thread, a vidim da si napisao da si rijesio problem.
Medjutim, ukoliko imas prvu reviziju ploce (rev.1), moja preporuka bi ti bila da napravis jos jedan test. Otvori cpuz i prime small ftts zajedno te u cpuz prati promjene cpu napona pod opterecenjem.
Naime, rev.1 ove ploce ima lose rijesenu naponsku regulaciju te na njoj Athlon 6000+ sa stock hladnjakom provjereno ne radi dobro. Kako pod opterecenjem raste temperatura procesora i mosfeta, tako ploca pocinje postepeno isporucivati sve veci i veci napon procesoru. Stvara se zacarani krug te naposlijetku temperatura procesora toliko naraste da se komp gasi. Provjereno iz prve ruke.
Stvar funkcionira sa jacim aftermarket hladjenjem ali se procesor i dalje przi nepotrebnim naponom pod opterecenjem.
Ukoliko je ova situacija slucaj kod tebe, mozes pokusati undervoltati procesor. Obzirom da ovi procesori jos uvijek drze cijenu, najbolje bi bilo prodati ga i uzeti Athlon II x2 koji je (unatoc manjem taktu) brzi i neusporedivo hladniji/stedljiviji. Mogao bi proci uz neku mizernu nadoplatu ili cak bez nje. Na istoj ploci radi sa potpuno stabilnim naponima pod opterecenjem do te mjere da se moze i oc-ati.
:beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:28.