PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Abit NF7 i MemTest 1.51+ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=18711)

Black Dragon 16.03.2005. 20:00

Abit NF7 i MemTest 1.51+

Ajde ako netko ima tu Abit NF7 i ima dual chanel neka pusti memtest 1.51+ verziju (zadnj, barem je još i danas :D ) Uglavnom imam jedan komp sa 1Gb (2x512 Kingmaxa 400/433) koji na memtestu padne tamo negdje nakon 5 ili 6 testa oko 511 MB i samo počne drapat errore dok recimo u Windwsu zadnji stress Prime radi bez greške (mislim nije radio dulje od 45 minuta u komadu) frka panika je da komp što prije proradi i ljudi rade na njemu pa ga ne mogu normalno terorizirat da ga proglasim stabilnim i operativnim ... inače komp još nije niti smrzo niti pao ali me muči taj ne prolazak memtesta 1.51+ :mad: pa da ne bi bilo nekih freezea vez razloga ... sutra bum pustio barem 2 - 3 sata Prime da ga gazi pa ako padne da se komp vrati ... misim to je ona možda 3 od 3 neisporave stvari iz onog mog posta da svi danas fušaju u Svaštari ... aj nek ponosni vlasnici ploče probaju memtest tako da znam dal da psujem, vičem i razbijam ili ... mislim ako i to ne radi onda dućanu mirne duše ispostavim uz taj komp na reklamaciju i jednu fakturu od oko 1000kn za tri dolaska i odlaska, radne sate i zajebanciju ...

LorD ClockaN 16.03.2005. 20:11

Si probao svaki stick odvojeno da li baca errore?

RAK 16.03.2005. 20:51

Sada to nemrem izvesti nikako. tek sutra i to možda. Zašto ne probaš sa starijim memtestom?

Black Dragon 16.03.2005. 23:22

Citiraj:

Originally posted by RAK
Sada to nemrem izvesti nikako. tek sutra i to možda. Zašto ne probaš sa starijim memtestom?
ma imao sam sa sobom samo UBCD 3.2 koji mislim ima stariju verziju, i floppy sa 1.51+ budem sutra vidio, a ponesem i UBCD 3.1 i ponesem još klasični neki pa ću probat. Mislim tamo ljudi rade pa nemrem baš zapljeniti komp na duže od 2 sata makar ih imaju 11 komada (to ti je kada firma ima posla da im dan ima 48 sati bio bi im prekratak, eto i u ovoj banana republici ljudi rade). A znaš kako ide, kada si dobar svi te trebaju i moraš bježat doslovno od posla ...

Black Dragon 17.03.2005. 13:07

... ajde neka neko proba, pa mislim ima Vas sa tom Abit NF7 po forumu ... uglavnom danas sam probao i pada mi uvijek na 5 testu pred kraj na 500 - 512 MB ... mislim na svim verzijama koje znaju kaj je nForce2 pada memtest. Ali zato prime i prime stres 2004 pegla 3 sata bez greške (nikako da uhvatim više vremena na tom kompu).

Jelc 17.03.2005. 13:13

Ja sam samo jednom upalio taj MemTest i izbacivao mi je greške.
Radilo se o 3x256MB 433 Kingmax-a.
Komp mi se nikad nije srušio a bio je ocan i sa brdom hardova i periferija.

Ne znam kakva su isksutva drugih ali ja sam taj test koristio onda i nikad više:)

Tak da ne znam baš koliko je to pouzdana metoda dijagnostike.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:09.