![]() |
Skidanje enkripcije s dokumenata
Pozz...
Brat mi je na određenim folderima stavio Encrypted zaštitu.:bonker: I sve je to bilo OK..dok je OS (XP SP2) bio aktivan. Ali OS nam je pao i sada ne možemo doći do tih dokumenata. (ne mogu ući u safe mode, ne mogu uraditi ni repair) Postoji li ikakav način da se to otključa?? Pokušao sam na google..i ima puno nekih programa, ali ništa nije pomoglo. u pitanju je 50GB muzike i nešto slika..:( Ima li pomoći? Pregledao sam stare poruke na forumu..dosta ljudi je imalo problem...da li je iko to rjesio??? |
Da bilo je vec takvih tema po forumu, ali nisam vidio da je jos netko rjesio..
http://support.microsoft.com/kb/308993 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=308421 http://support.microsoft.com/kb/241201/ |
citao sam te...svi imaju slican problem..a niko rjesenje???
|
Nema rješenja, barem ja nisam našao kad sam se zezao s tim. Bila je slična situacija kao kod tebe, ali sam ja uspio riješiti tako da sam popravio Windowse, skinuo enkripciju, napravio backup i onda sve pogazio.
|
Hvala...ovdje nema pomoci, nego reinstalacija...lekcija za ubuduce..
A da ne otvaram novu temu..mozete li mi predloziti koji antivirus da stavim..koristio sam nod32 ali mi je prestao sa updateom...e sad sto mogu stavitti da mi ne opterecuje rad?? |
Citiraj:
|
imao sam ga prije..ali mi je usporavao komp.. :(
citao sam po netu...svi predlazu AVG..Avast ili Avira sto vi mislite*? |
Moraš posložiti iste Permissione na kompu onda će ti raditi.
Tipa isti username itd... Bar sam ja tako riješavao isti problem 3 puta ;) |
problem je u tome sto nisam mogao uci u taj sistem..jer je pao i nije se dao repair..
onda sam pokusao na novom OS.u...staviti isti username i isto ime PC-a ali ni to nije uspjelo.. |
Probaj još staviti i istu lozinku koja je prije bila na accountu jer je ona također bitna kod enkripcije.
Što se tiče AV-a, drži se dalje od AVG-a, Avasta i sličnih free antivirusa jer su neučinkoviti. Preporučam i dalje NOD32 ili Kaspersky, samo ih treba dobro namjestiti. |
Citiraj:
|
nije mi palo na pamet da probam i password staviti..iako sam mislio da bi to moglo ici..al opet...kasno sada..
a za antivir..hvala na preporukama..imao sam nod 32..stari...i bio je OK..ali sada ne idu update.i....pa moram nesto drugo naci |
Update neide jel . . . riješi kako treba i radit će.
|
1 privitaka
a radio je dugo vremena...star je..al je dobar...sigurno mu nesto nije uredu sa serverom..
nisam koristio nikakav fix |
Mislim da sam ja to zaobilazio s knopixom :)
Bilo je davno, tako da nisam siguran, u svakom slucaju vjerujem da se isplati probati ;) Znaci skines, sprzis na cd/dvd, butas s toga i probas. |
desni klik na folder i properties, poigrati se permissionima..
|
|
Citiraj:
Dignuo sam novu instalaciju OS, isti username, password, iste permissione za tog usera postavio, komp stavio u grupu u kojoj je bio prije rušenja i tek nakon toga došao do podataka koje sam prvobitno sakrio i također kriptiro. Nakon 3 put yebanja, prestao sam skrivati stvari :D |
Citiraj:
ma moglo se nekako, al me pamcenje nesluzi :no2drug: dali da da kopiras na neku drugu particiju/folder? ma bila je neka caka 100% :nono: |
@gresko
Ako je verzija NOD32 "čista" postavi Update server = Chose automatically i forsiraj update (x puta ako treba) jer su nedavno mjenjali listu servera (kako za trial tako i za full verziju). Kad ovo prođe, daljni update će radit kao i prije. |
Citiraj:
|
@domy_os
e vala onda stvarno neznam kak sam ja to uspjevao, mozda je bilo moguce sa starom verzijom knopixa, stvarno neznam |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:17. |