![]() |
(riješeno) Atikmpag.sys BSOD!
Pozdrav, evo imam problem sa kompom. Naime komp mi se jednom, nekad dvaput dnevno zna smrznut prilikom igranja CoD4. Na dnu plavog ekrana vidim atikmpag.sys i još hrpu brojeva.
Probao sam spustit clockove proca, mem-e, grafe, ali ništa. Probao sam i updateat drivere od grafe, ali opet ista stvar. Zna možda kao riješit taj problem? |
Vrati sve clockove na default (ccmos), pobrisi trenutne drajvere pocisti sve driver cleanerom i "pukni" gore zadnji drajver..
|
Napravio sam sve kako si napisao, sad mi samo preostaje čekat.
EDIT: Nula bodova, opet ista stvar. |
Evo da bumpam temu. Već par dana nijedan BSOD (nadam se da će i tak ostat).
Izgleda da se driveri nisu slagali sa aero-m. Stavio sam klasične teme bez aera i nema problema. Hvala svima, naročito kolegi Joke koji se posebno trudio. |
Da ne pravim novu temu, prije par dana sam kupio komp:
Događa mi se slijedeće, za vrijeme slušanja winampa, smrzne zvuk i slika i onda se pc restarta, mozilla firefox se često ruši, tu i tamo se pojavi BSOD (minidump 042410-23634-01.dmp). U pc sam jedino ubacio stariju Philipsovu pržu. Any help? =( |
A što možeš pročitat iz tog minidump-a?
|
Pa mislim da se može pročitati greška zbog koje se događa BSOD.
Ili tako nešto, ja i kompjuteri nebo i zemlja :stoopid: Edit, evo pročitao sam grešku sa BlueScreenView-om: A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer. The problem seems to be caused by the following file: ntoskrnl.exe PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps: Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need. If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode. Technical Information: *** STOP: 0x00000050 (0xffffb900c068ba90, 0x0000000000000000, 0xfffff8000289f9a9, 0x0000000000000007) *** ntoskrnl.exe - Address 0xfffff800028d2f00 base at 0xfffff80002861000 DateStamp 0x4a5bc600 Zna li netko o čemu je riječ? |
Hm neki od drivera se ne "slaze" najbolje, ili mozda ram zeza?
Vidim na Asus stranici, za tvoju plocu ima podosta bios-a i kod svake druve verzije se spominje "Improve system stability."? Mozda nebitno za sad ovi problem, ali bi ja isto pokusao flashat zadnji bios gore na plocu. |
Uffff :stoopid: Jel to pametno radit jer sam ja njubara po tom pitanju?
|
Pa ako zelis sredit doticni problem, probas..
Mislim ako ne zelis ok. Imas sve u manualu opisano, (stranica 43-46). Manual |
Evo updateao sam ovaj zadnji Improve system stability 22.04.
Sad treba pričekati i vidjeti hoće li se opet dogoditi, hvala susid :) |
Nažalost opet BSOD sa istom greškom:
Citiraj:
|
Probaj napraviti ccmos, pa onda istestirati ram memtestom.
|
Napravljen ccmos, testiran ram: 0 grešaka
Neznam šta da napravim više, zadnja opcija mi je nositi nazad u linksa jer oni šalju u servis (ZG) a komp mi treba :( Skenirao sam pc sa malwarebytesom i SAS-om, MB je našao 1 virus: ******** Jesu ok temperature i voltaža: ******** |
Po meni,izgleda sve uredno.Ne kužim se u voltaže,ali temperature su odlične.
|
Procesljaj sa AV programom, zatim ovim i slicnim programima
MS spominje da se slicne stvari dogadjaju zbog ove dvije gnjide rootkit spyware programs:
|
http://aumha.org/a/stop.htm
pogledaj ovdje.. radi lakšeg snalaženja pristisni ctr+f pa PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ... no kako može i sam vidjeti ovo piše: " 0x00000050: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (Click to consult the online MSDN article.) Requested data was not in memory. An invalid system memory address was referenced. Defective memory (including main memory, L2 RAM cache, video RAM) or incompatible software (including remote control and antivirus software) might cause this Stop message, as may other hardware problems (e.g., incorrect SCSI termination or a flawed PCI card). Use the General Troubleshooting of STOP Messages checklist above. " ako ti ne nalazi greške kad si testirao ram... možda si nešto instalirao u zadnje vrijeme pa ti pravi probleme.... |
Moguće da je do AVG-a, čitam po stranim forumima da bi on mogao biti krivac, idem ga ja obrisati pa probati sa drugim antivirusom.
|
Samo da javim da je ipak bio problem u AVG-u 8.5.
Obrisao sam ga i instalirao Norton 2010, od tada nema ni BSOD-a ni grešaka od firefoxa, winampa i utorrenta. Hvala svima na savjetima i pomoći. ;) |
evo da ne otvaram novu temu dobivam isti bsod kao enigma neo, samo ja ga dobivam dok igram crysis
http://slike.hr/slike/b/bsod_40f96.jpg ovo kaže BlueScreenView nemam AVG, driveri su svi updejtani, bios je nedavno flashan, memtest 0 errora neznam šta da radim svaki put u crysis bsod :( |
|
Ma ja sam se bezveze veselio, i meni opet BSOD
dok palim COD 4. Primjetio sam da memorija iz konfiguracije nije na listi od matične ploče, možda je to problem?? Moj RAM Qualified vendors list |
Zamijenio sam za ovaj RAM i problem je nestao, Pc radi ko novi. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:42. |