![]() |
Maxtor3 Diamondmax 10 200MB
kupih ja to čudo u hgspota prije par dana, sutra ide nazad, a evo zašto.
Testiranja sa maxtorovim programima javljaju da je sa diskom sve OK, međutim s čim god testirao, brzine prijenosa su oko 1.5mb/s (120 gb Maxtor (Diamondmax 9) i 120gb Ibm koje isto imam su oko 50mb/s) Da li je još netko naletio na sličan problem, i kakva su iskustva sa hgspot servisom? Ne bi htio da mi ga samo vrate bez da pogledaju, a da problem ostane, jer nisam iz Zagreba, pa mi je malo tlaka slati to gore-dolje |
testiranja Maxtor probramima nisu relevantna. HG Spot često vrača bez testiranja a i u nekim drugim firmama testiranja nisu izvršena kako treba.
Disk svakako nije OK. Ili nije tvoj komp OK. |
A nisi mi baš pomogao, koji program bi ti onda iskoristio? Ionako svi manje više koriste modificirane OnTrack programe.
U doba hrpe neispravnih WD-a sasvim uredno se moglo skužiti jel ne valja mehanika il elektronika, od 50-ak diskova koje je frend negdje dobio uspjeli smo složiti 20-ak da rade :) Disk sam probao spojiti na KT333 ploču (8233 VIA kontroler), Highpoint RAID na toj istoj ploči, te na 8237 VIA kontroler na KT880 ploči, i svugdje isti rezultat |
Skini HD tach, i probaj s njim read/write dok je disk jos prazan
Mozes vidjet kaj pokazuje i i aidi i everestu |
Aidom sam i mjerio brzinu ;)
|
Ja sam ga nedavno imao prilike testirati i intezivno tlačiti 4-5 sati i nisam imao nikakvih problema.
|
meni je zbilja kroz ruke prošla hrpa hardvera i ovo je prvi put da vidim ovako nešto...teško mi je povjerovati da je do diska
A opet, 3 različita kontrolera... Da li si probao taj maxtor na nekom starijem chipsetu? (btw, radi se o PATA verziji) |
Citiraj:
Ne, testiran je na ICH6R-u, dakle SATA verzija. |
nemoj se mucit s bencmarkovima
lipo stavi da ti neku vecu datoteku kopira s nekog drugog diska na taj i znat ces je li sve ok btw provjeri je li disk detektiran kao UDMA |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koristi bilo koji nezavisni program za testiranje, ali malo poznatiji. Dakle, ne od proizvođača. Tvoj komp bi mu mogao raditi probleme zato što je disk prilično nov. Još jedna stvar. Jesi stavio onaj patch da ti vidi particije preko 137 Gb? I jesu li sve NTFS? Tko zna...? |
Re: Maxtor3 Diamondmax 10 200MB
Citiraj:
|
jel bio mozda otpakiran ?
|
Nije bio otpakiran, a zašto u HGspotu ... pa kombinacija cijene, mjesta gdje živim, besplatne isporuke, načina plaćanja itd
A i onaj IBM mi je još uvijek primary disk u stroju :) |
Eto, stigao zamjenski disk, ali nemaju više PATA tako da sam morao nadoplatiti 63kn za SATA verziju.
Zasad disk izgleda OK, jedini bad je što sam morao staviti sebi KT880 Gigabyte ploču (slijedi uskoro promjena sig-a), a ta ploča je SRANJE teško za overclock, sad moram vrtit proc na 15x133 na chipsetu koji bi trebao ići preko 200MHz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |