![]() |
DSL za 100 kn
Isplati li se Uzeti ovaj DSL sa reklame. Ono od 99 kn mjesečno. Sad koristim obični 56k modem, i račun mi je svaki misec 100-150 kn interneta. Koliko je brži taj njihov internet, i koliko se plaća priključenje
|
naravno da se isplati, brzina se ne može uspoređivati...
jedino trebaš voditi računa o tome koliko trošiš bandwitha mjesečno, ako samo surfaš, onda ti je 512 mb dosta, ali ako misliš skidati muziku i tak neke stvari, uzmi onaj paket od 2 gb (138 kn) i to bi ti trebalo biti dosta...:beer: a priključenje ti je... http://www.tportal.hr/maxadsl/fset.html |
Dosta je brzi taj internet, a caka je u tome da te navuce da pocnes skidat i placat dodatne pakete.
ne smijes apsolutno nista skidat , samo surfat onda ti bude tih 512 MB dosta bilo. MOzes dodat jos 2 paketa po 512 , onda bi dosao na priblizno istu cijenu kaj sad placas modem, a to bi onda bilo samo za surfanje i neke osnovne download-1, driveri, manji programi, upgrade-i , itd.. A za kolko kosta imas tocno na njihovom cjeniku sve, sad naplacuju i modem i prikljucak... http://www.tportal.hr/maxadsl/ MOzes pogledat i na iskonu www.iskon.hr |
... ili se možeš ponašat onak kak ti odgovara i imat na umu da ćeš to sam platit i kolko si radio/štedio za to. i to je cijela mudrost. ako je neophodno za rad, onda se ne pita za cijenu.
|
Najisplativiji paket (ako ne misliš skidati ko konj) je onaj za 138 kn (2 gige). Ja sam ga uzeo jer nemrem na modemu više niš napraviti. A ne treba mi za download nimalo. Čisti surf, pokoji manji programčić ili driver i to je to.
|
A što je sa nama koji smo već potpisali ugovor ?
Ja ću upravo ovaj mjesec ispucati flat rate, i da li će mi onda naplaćivati po starom ili će se i nama naplaćivati po novoj nižoj tarifi? |
a šta triban nabavit od djelova. Nije valjda da se ide preko modema :)
Treba li se plaćat priključenje. Koliko me izađe cijena sveukupnih troškova |
koliko san ja kuzija moras odabrat jednu od sada vazecih tarifa
ot: knez dobija san iskrista za neonke sorry sta nisan prije javija ali me zadnjih par dana puntala gripa pa san za nista javin je li radi kad smontiran za 3-4 dana zahvaljujem |
Hm...slucajno odem provjeriti koliko sam ovaj mjesec bio na netu...i vidim HT uveo nove opcije...sad mogu vidit i koliko sam MB prometa napravio :D
Pregled prometa od 01.02.2005 do 31.02.2005 Ukupno sesija: 182 Vrijeme: 144h:12m:27s Upload (MB): 492.48 Download (MB): 1531.34 Ukupno (MB): 2023.82 Prosli sam mjesec imao 2,6Gb prometa.... I to sve sa 64k... Hm...nije da vas ovo zanima...al eto :D Sad i kod nas ima DSL...al sa 2GB limitom...ccc...a ja sa 64k pravim 2GB prometa...koliko bi tek onda pravio sa 384k? :D |
ja se mislim između 2 i5 gb, ali mogu se ja mislit do sudnjeg dana kad budale iz Ht-a još nisu dovele DSL u moju ulicu:clap: :clap:
|
ja čekam paket od 5Gb....nekako mi se ćini najisplativijim
|
Citiraj:
I ja sam to već zaboravio... Glavno da radi! BTW :beer: ne gine (imam te u crnoj knjižici - što bi rekao Broj 1) |
Citiraj:
|
Citiraj:
I najvažnije, oću li bit više ili manje na internetu... |
Naplačuju ti svaki promet na netu ( i upload i download) a ne vrijeme.
Smrad:D platiš aktivaciju i modem oko 600-njak kuna (ako potpišeš ugovor na 12 mj), onda ti čika iz HT dođe doma i postavi aDSL modem preko koga ide cijela priča, telefonska linija ti je slobodna. Ti netrebaš ništa nabaviti osima love. Najeftiniji paket te izađe 99kn (uključeno je samo 512MB prometa) pa slijedeći 138 kn (uključeno 2GB prometa) itd... Prvi paket je stvarno malo, to je za čisti surf i to ne pretjerani, a svaki dodatnih 512 MB se naplačuje 18 KN (tj. 15kn ako se prijaviš do kraja mjeseca), i isto tako za ostale pakete. Knez; stari korisnici su automatski prebačeni na ovaj najeftiniji paket (99kn). |
Mene zanima koliki bi bio promet ako igras American Army i Wow nekih 3h dnevno i koji bi,analogno tomu paket bilo najbolje uzeti.
|
Odokativno - samo za igranje - 2 gige.;)
A za dodatne stvari uz igranje - 5 giga:beer: |
Citiraj:
|
i mene zanima ono sto je E.T. pitao, koliko je dosta za normalno igranje wow-a?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW, na koju se stranicu ode da provjerim mjesečni promet (imao sam to među mail-ovima, ali sam ja sve pobacao i sad....hebiga) |
na user.t-com.hr se radi sve pa valjda i to
|
A da probate Vodatelov SatADSL 130KN bez ograničenja.
Je da morate imati modem i dvb karticu , tanjur ali usput imate i masu programa čak i onih zaključanih. 130 kn preplata + sati provedeni na netu 07 do 19 = 3,66 kn 19 do 07 = 1,83 kn ali flat rate puno znaći. I plačaš unaprijed za mjesec dana bez ikakvih obaveza možeš prekinuti. kad sve zbrojimo HT priključak,modem dođe ko sve za SatADSL. Samo što ti ostaje antena i gledanje programa i kad prekineš ugovor. |
Citiraj:
nisam cak ni siguran je li to vise flat rate |
Citiraj:
druga stvar je ako je u igri wisp ili kabelski (najjeftiniji paketi) + SATADSL.....možeš u potpunosti eliminirati T-cum smeće ,a ne gubiš na brzini veze (dapače) |
bio na user t-scum
i piše mi da sam ISDN korisnik: hitthewa a ja na modemu sad moram posudit ISDN pa vidjet:rolleyes: :D |
Kako saznati koliko mjesečno potrošimo ako samo surfamo? Ja trenutačno imam modem, pa me zanima koliko mjesečno mb potrošim. Gdje to vidjeti ako surfam preko CARNeta?
|
mislim da nemreš nigdje pogledati...ali nisam ziher...:D
kad sam ja surfao preko carneta, promet sam si gledao sa brojačem impulsa, zakon programčić... u glavnom, na temelju podataka iz brojača impulsa sam ustanovio da samo surfanjem od par sati dnevno potrošiš oko 400 mb mjesečno bandwitha, što mi je bilo dovoljno dobro da uzmem DSL...:beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
.Zatim u gornjem ljevom kutu klikni na Podaci o vasem korisnickom imenu i pravima i tu upisi user name i password, sada klikni na drugo s lijeva Pregled koristenja sustava i izaberi za koje razdoblje i tad ce ti ispisati vrijeme i promet u kb. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:18. |