PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Digitalni prijamnik i scart kabel (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=172896)

martin22 05.01.2010. 17:12

Digitalni prijamnik i scart kabel

Danas kupio digitalni prijamnik, i pitam prodavaca trebam li kupiti kakav dodatni kabel, on kaze da se sve nalazi u kutiji.I skuzim kasnije da mi treba scart kabel.Nemam bas scart kabel pa sam uzeo onaj kabel s one tri(crveno, bijela, zuta) spojio u TV, a na drugi kraj stavio onaj scart utikac u koji ubodem te 3 i na digitalni prijamnik.
Ovako nesto :D

http://www.imagesforme.com/upload/d3cc6b2e.png

Trebam li bas kupiti scart kabel ili nesto nije u redu s prijamnikom.
Hvala

Speedbreaker 05.01.2010. 17:30

Nisi naveo koji je problem...

martin22 05.01.2010. 17:57

Citiraj:

Autor Speedbreaker (Post 1529444)
Nisi naveo koji je problem...

Pa problem je da se nista ne pojavi, a trebalo bi se...Uglavnom kao da sam iskopcao antenu, nema slike.

Renesis 05.01.2010. 17:59

odi u poštu, kupi metar i pol scart kabela za 10kn i miran si. jest da je kabel govno, ali ce posluzit

martin22 05.01.2010. 18:06

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1529476)
odi u poštu, kupi metar i pol scart kabela za 10kn i miran si. jest da je kabel govno, ali ce posluzit

Ma zivciraju me ti debili u trgovini, ja ga lijepo potam dali treba jos neki dodatni kabel on kaze da netreba.Nije problem 10 kn nego sto ima svakakvih debila koji rade u tim informatickim shopovima.

Mad_Duke 05.01.2010. 18:11

Citiraj:

Autor martin22 (Post 1529484)
Ma zivciraju me ti debili u trgovini, ja ga lijepo potam dali treba jos neki dodatni kabel on kaze da netreba.Nije problem 10 kn nego sto ima svakakvih debila koji rade u tim informatickim shopovima.

A ima i svakakvih debila koji očekuju da ljudi koji rade u trgovinama sa plaćom koju primaju znaju (ili imaju motivacije za znati) nešto više o svakom proizvodu koji prodaju ;)

Zato, take a deep breath, strpi se jedan dan i kupi negdje ono kaj ti fali. Jeftino je!

Black Adder 08.01.2010. 11:47

Bez obzira na trgovce ,
DVB-T prijemnik bi morao raditi i sa tim kablom, ako si poštivao boje spajanja (žuta je video , a crvena i bijela su stereo audio).
Naravno moraš i podesiti na TV prijemniku AV kanal na koji si spojio DVB-T prijemnik !

Nisam te shvatio što si mislio pod time kad si iskopčao antenu ???

Citiraj:

Pa problem je da se nista ne pojavi, a trebalo bi se...Uglavnom kao da sam iskopcao antenu, nema slike.

simba 08.01.2010. 11:55

Citiraj:

Autor Black Adder (Post 1532788)
Bez obzira na trgovce ,
DVB-T prijemnik bi morao raditi i sa tim kablom, ako si poštivao boje spajanja (žuta je video , a crvena i bijela su stereo audio).
Naravno moraš i podesiti na TV prijemniku AV kanal na koji si spojio DVB-T prijemnik !

Možda je i poštivao boje, ali pitanje je je li poštivao ulaz/izlaz...

WraGG 08.01.2010. 17:25

Imas prekidac in/out na onom SCART adapteru. Poigraj se sa nim :)

Sinisazg 08.01.2010. 21:28

Citiraj:

Autor WraGG (Post 1533117)
Imas prekidac in/out na onom SCART adapteru. Poigraj se sa nim :)

I treca stvar, programi se nece nalaziti na istim frekvencijama. Probaj ponovo traziti sve programe, pa nek izvrti svoje, vjerojatno ce ih naci.

WraGG 09.01.2010. 01:40

Citiraj:

Autor Sinisazg (Post 1533391)
I treca stvar, programi se nece nalaziti na istim frekvencijama. Probaj ponovo traziti sve programe, pa nek izvrti svoje, vjerojatno ce ih naci.

Nema sta traziti kanale na TV-u, ako si to mislio. Treba ih traziti na receiveru. Na TV-u stavi na AV i to je to.

smirnoff 10.01.2010. 09:00

Citiraj:

Autor Black Adder (Post 1532788)

vjerojatno kao i većima naših hrvata, nasjeo je na onu reklamu gdje se misli da ne trebaju antene više :lol2:!!!

The Pill Man 12.01.2010. 20:48

Citiraj:

onu reklamu gdje se misli da ne trebaju antene više
Misliš na onu "Siđite s krovova"?

Da mi je samo znati koji je idiot smislio i/ili odobrio takvu reklamu. :hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal:
Hrpa starijih ljudi (redom penzići) po kvartu me svaki dan gnjavi istim pitanjima:

sinko, a šta to treba kupiti i/ili je li to moja tv može i/ili kad kupim onu kutiju oćeš li mi pomoći skinit antenu, ja se ne mogu popeti na krov?

Što je najgore radi se o ljudima koji sada vide odašiljač kao na dlanu pa kupovinom dvb-t-a ne dobivaju ništa - osim još jedne škatule, drugog daljinca da ih bolje zbunjuje kad imaju mijenjat program, slike koja će svako malo poći na kvasinu zbog vrhunske vivax i sl. kvalitete...... tj. dobiće samo glavobolju (nažalost i ja s njima).

Da je država (OiV, HRT i svi koji tu imaju prste) bar bila fer pa neke najjeftinjake ljudima podijelila za kunu ajde nekako, a ovako čista pljačka.

thopok 13.01.2010. 15:10

pri tom se, naravno, mislilo na to da nece morati stalno "hvatat" signal…:kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:34.