![]() |
USB networking kabel ilitiga bridged USB
za spajanje dva PCa, gdje nabaviti kod nas?
|
Sta ce ti to?
Ja sam nekad davno nabavio (jos u doba Win98) jedan, cini mi se Maxxtro, i to nije lose radilo (brzina prijenosa je bila ok u ono vrijeme, na nivou 10MB lan-a) ali je imalo tako bezvezan file manager program da sam uskoro odustao od koristenja istog. A na zalost (ne znam zasto), samo taj FM se mogao koristiti pri radu - dok ne pokrenes program, dzaba si gurao kabel u PC-e. USB je (simpaticno) nuzno zlo, pogotovo za transfer podataka. Barem pod Win. |
pc-laptop
hm, mogao bih i preko bluetootha složit :D |
A nebi preko običnog mrežnog kabla?
|
nebi :D koristim ethernet port...i ne, nemam ruter/switch tu.
|
pa jeftinije ti je neki switch kupit za 100 kn, ili čak polovni router nego tražit taj raritet
|
Citiraj:
Ako imas ethernet port, ne treba ti ni ruter ni switch. Napravi obicni crossover lan kabel (na jednoj strani A, na drugoj B raspored zica) i to uglavnom radi do 15-tak metara duzine s obicnim lan karticama na svakoj masini. Staticke IP adrese na oba PC-a i za razmjenu spremni! BTW, a firewire ili ti IEEE1394? Bluetooth je poprilicno spor za vece kolicine podataka. Zna biti na laptopima, a garantiranih 400Mbps nije za baciti, zar ne? Moram to probati prvom prilikom, tek sad mi je palo na pamet! |
Iako je ovo malo off topic, bio sam nestrpljiv da probam tu FireWire vezu i zaista radi. Jaako stari Sony Vaio notebook (Duron@800) sa PCI FireWire karticom u desktopu. Taman mi FireWire kabel stima na oba PC-a (6-4) i za nevjerovat (za Microsoft) sve radi k'o po loju. Staticke IP adrese na oba PC-a i to je to - istog trenutka masine se vide.
Najbolje od ove konekcije mi je to sto svaki FireWire adapter (barem koje sam ja vidio) automatski bude prepoznat od strane XP-a, a sve radi kao i svaka mrezna kartica, dakle TCP/IP. Task manager vidi vezu kao 400mbps, a ja sam kopirao podatke brzinom od cca 6000-6500 kbytes/sec, sto je bilo negdje oko 12-15% od tih 400mbps. U isto vrijeme, LAN 100 mi ide oko 80-90%, sto znaci da je LAN u mom slucaju nesto brzi. Vrlo lako da su uzrok tome standardizirani, a neoptimizirani M$ driveri, ali sto je tu je - radi bez greske! Problem je, naravno, ne bas jeftin kabel (nemoguca je samogradnja kao LAN), a i cini mi se da je duzina ogranicena, slicno kao USB. |
Hm, istina, imam routera/switcheva viška, pa ću preko njega rješit.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:40. |