![]() |
Naljepnice s laptopa
Evo ovako.
Ne volim naljepnice na laptopu i dok sam ih skidao ispod jedne je ostalo ono gusto i tvrdo ljepilo koje ne mogu više skinuti. Zanima me kojim sredstvom to mogu skinuti a da ne oštetim boju na kućištu? WD40, alkohol, aceton? |
samo vrućom vodom malo natapaj..
|
ja to sa ivasolom rjesavam. malo ili vise razrijedenim, za svaki slucaj jer moze biti agresivan.
|
nafta :D (sve skida, pa i boju :S)
|
petrolej ili benzin za čišćenje, aceton skida sve , a najbolja opcija ti je namočiti pamučnu krpu u toplu vodu i protrljati kad se ljapilo malo natopi lako ćeš ga skinuti
|
čuo sam da wd40 to skida :)
|
Skinuo sam ih!
Tretman laptopa u tri koraka! Dobro umočiti krpu u ulje (čepinsko suncokretovo), namočiti ljepilo i ostaviti malo da djeluje. Nakon nekoliko minuta krpom (najbolje neka bude malo grublja) trljanjem skinuti ljepilo. Čarlijem oprati i odmastiti plastiku. Ispolirati čistom krpom i sredstvom za čišćenje stakla! Moj laptop sad nema niti jednu naljepnicu... A vaš??? |
Citiraj:
Inače tretman jestivim uljem ili WD40 je najbolji za takve rabote. |
Ostaci brzog ljepila - kako skinuti?
Mali bumpić teme da bezveze zbog par postova ne otvaram novu, kapnulo mi malo brzog ljepila na podlogu za miša (aluminij), kako to sada skinuti bez da sastružem boju sa podloge? Isto recept sa WD-om 40?
UPDATE - mrlja uklonjena struganjem džepnim nožićem površine natopljene s WD40 :) |
Inače, aceton je dobar za skidanje kontaktnog ljepila jedino ako nije plastika u pitanju.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:04. |