![]() |
Pitanje: arctic-cooling vga silencer,rev. 3.0
zna li neko paše li ovaj kuler na 9550xt infinity?
zamijenio bi stock cooler s ovim, no zanima me hoće li biti nekog dobitka (mislim mu ju malo dići :D ) oko temperature i clocka grafa kao ima hladnjake od 9800pro, ali..:rolleyes: |
grafa ce ti se dosta hladiti al sad je pitanje dal ces je moc vishe overclockat ,
|
a sto se tice 9550 od gigabytea , jel bi se to isplatilo .... sa onim svojim pasivcem gore i artic silver 5 pastom ide na 351 270 , da li bi se isplatilo da stavim one male pasivce sto se dobiju s epoxicom na memoriju mozda? i dali bi ti pasivci pasali uz vga silencer?
|
Space for ramsinks is 17mm
evo ovo sam naso ako nekog zanima ;) |
1 privitaka
...stiglo danas iz hgshrota skupa sa coolermaster hladnjacima za memoriju,javljam rezultate sa 9700 nakon montiranja,bice vruce...:D
|
super , blago tebi :p ;)al dal ima smisla stavljat to na moju graficku jel daje i ovak full lose rezultate , pa ak mi je glupo dat 100 kn za taj kuler ak nis necu dobit , ajde ljudi aidez moi s'il vous plait :)
|
Ako imas neki vent viska, probaj ga nekako montirat oko pasivca. Ako pomogne, razmisli o boljem hladjenju.
|
nemam vent viska ali onaj vent sa bocne stanice puse drito na nju tako da mislim da nisam imo srece sto se tice graficke :(
e kako da stavim pasivce na memoriju .. sad sam ih zaljepio sa onim ljepilom sta su na njima jel nisam imo volje se zajebavat s tim (mislio sam stavit pastu i maljo ljepila sastrane , to sam negdje procitao ) ali mislim da je to bilo vrlo glupo , sta vi mislite? |
hm moji su imali one ljpljive trakice... Pa ak si ih vec zaljepio sta onda pitas kak ih zaljepit? :D
|
danas sam ga narucio iz linksa...bas me zanima koliko je tisi....
|
pitam kako da ih efikasnije zaljepim :)
jel mozete vi koji imate ovu karticu reci do kolko vam ide sa stock kulerom da usporedim ,pa ako imate neki novi kuler kolko ide s njim i koji je to kuler ;) |
jolkica daj javi rezultate da vidim dal da si ja uzmem taj VGA Silencer , jer meni se moja grafa jako grije a neznam sad koje da si hlađenje uzmem jer nisam bash pri parama
|
za lijepljenje se stavi as5 ili artic ceramique i po dvije kapi super attacka(male) u dva kuta...
|
jel moze neko prastaro ljepilo za makete "contacta" , oce se to dat skinuti i kak ? jedva sam odljepio pasivac s gpu-a od one sugave paste sta je bila na njemu
|
digo sam mu frekvu na 357 i na kraju 3dmarka03 se zgasio onda sam popipao pasivac i i bio je prilicno vruc tako da brijem da cu si kupit ipak kuler... ;)
sad jos samo da odnekud skemijam pare i bice super ;) |
Pa jel nije jednostavnije kupit Zalmanovo dvokomponentno termalno ljepilo (cca 18kn) i to poljepit.
|
Citiraj:
..nema problema,cekam artic ceramic pastu i zalmanovo dvokomponentno ljepilo koje nisu imali prije par dana kad sam ovo uzimao,valjda ce sutra ili u ponediljak doci pa javim rezultate :beer: |
Citiraj:
jel uz to treba stavljat pastu ili ne? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na memoriji imam CM-ove aluminijske pasivce ARC01 ili tako nešto (samoljepljivi) i memorija je na 270 (540). Bez prijespomenutog ventilatora budu i GPU i memorija vreli. Na defaultu mi kartica daje nekih 8000 3dmarkova, a clockana 11500-12000. |
Citiraj:
...sad radi na 324~620 bios od pro verzije,citao sam po netu da su sa vga silencerom isli i do 400mhz za gpu ukoliko je sam chip dobar za overclock,treba probati,ja cu kad stigne ovo.... evo linka : h**p://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=295 |
da vga silencer puknem gore sa artic silverom ? jel s ovime sam dobio neki silikon i to mi je malo cudno pa eto zato pitam ?
|
Arctic Silver svakako, ti shitovi šta dolaze sa coolerima su obično puno lošiji, pogotovo silikonski.
|
Ja sam stavio Ceramique, malo ga teže razmazivati zbog gustoće i ljepljvosti, ali se poslije lako briše. Razlike između njega i AS5 nisu velike (ako ih i ima), a mislim da sam našao negdje da sa AS5 treba biti oprezan da ne dođe po elektronici okolo budući da je od 99% srebra. Nemam pojma jel to istina il ne.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma kakvi. Ako se ne varam, GF2MX je bila prva kojoj je GPU radio brže od rama (SDRAM obični je bio u pitanju), a čak i moj Voodoo Rush je išo u asinhronom modu (barem sudeći po nekom šugavom tweak programu).
|
Citiraj:
|
E ljudi, a sa cime se najlakše može maknuti pasta sa GPU-a da nanesem novu??? ima li neko posebno sredstvo?
|
Alkohol, maramice i štapići za uši
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:53. |