PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Zeza Pioneer Dvr 107 D!!!!!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15303)

beejay 14.12.2004. 00:43

Zeza Pioneer Dvr 107 D!!!!!!!

1 privitaka
Taj famozni Pioneer mi uništi 2 dobra TDK-ova DVD+R 1-8x!!fuming:
Pržio umjereno na 4x; Sve OK, ali kad dođe do kraja 100% onda pukne na lead-out.::(
Pržilica mi skoro nova (tek 5 mj.), pržio sam u Neru 6.0 , isto kao i u Shrinku 3.2 i opet isto.
Je bila "reautorizirana" DVD kompilacija od više titlova, ali sve uredno staje na 4.7GB, radilo je prije nebi to smjelo biti problem!!

Rivi 14.12.2004. 07:53

Jesi mijenjao firmware u zadnje vrijeme? Ako jesi, vrati stari. Meni je NEC radio još veće ludosti.
Prebacio ga na novi firmware (službeni), a on uništavao DVD-ove. Na 4× bi snimio svaki 20., stalno bacao power calibration error, nije vidio RW DVD-ove.
Kad sam vratio na stari firmware, sve odjednom proradilo. Sve vidi, snima 4×...

beejay 14.12.2004. 12:35

Nisam mijenjao uopće firmware. Kako je kupljen ver. 1.13 tako je i ostao. Nisam htio jer sam čuo da se mijenjanjem firmwarea gubi garancija!

SlavoS 14.12.2004. 13:33

Citiraj:

Originally posted by beejay
Nisam mijenjao uopće firmware. Kako je kupljen ver. 1.13 tako je i ostao. Nisam htio jer sam čuo da se mijenjanjem firmwarea gubi garancija!
ako je origigi naravno da ne.

beejay 14.12.2004. 22:43

Sve mogu razumiti, al taj pioneer se toliko hvali (zato sam ga i kupio), a on već sad tako zahebava.
Pa tko je tu lud :confused: :confused: :confused:

Rivi 15.12.2004. 09:35

Ma jedna lasta ne čini proljeće. I meni je prvi NEC zafrkavao, pa kad su mi ga zamijenili, ovaj sad dela kak sami vragec.

Sky 15.12.2004. 09:53

Imam taj snimač, zapržio sam sigurno 50-ak DVDova i nijedan nije uništio.
Inače, pukni firmware 1.18, taj ja imam i nema problema.

BrunoZG 15.12.2004. 14:14

Za NEC-a ako je ispravan ovo nije sigurno točno, (Eventualno da nije flash proso kak treba ali..)

A kaj se tice tog pajonira to je generacija nec.a 2500 , koji je sad bez beda postal DL samo upgradeom firmware-a. a vec je out of box przil kvalitetnije od 107.

Upgrade firmware bi mogao pomoci u toliko da prosiri bazu medija, u slucaju da mediji na koje przis vec nisu u bazi firmware-a koji imas.

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Jesi mijenjao firmware u zadnje vrijeme? Ako jesi, vrati stari. Meni je NEC radio još veće ludosti.
Prebacio ga na novi firmware (službeni), a on uništavao DVD-ove. Na 4× bi snimio svaki 20., stalno bacao power calibration error, nije vidio RW DVD-ove.
Kad sam vratio na stari firmware, sve odjednom proradilo. Sve vidi, snima 4×...

ćiber_manija 15.12.2004. 21:41

EVo jednog pitanja.
Ja sam flashao svoj 107D i na kraju flasha je pisalo da se firmware nemože vratiti na staro, e sad moje pitanje je: da li ja mogu staviti neki drugi firmware ,a da ne sjebem pržu

Rivi 16.12.2004. 11:43

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Za NEC-a ako je ispravan ovo nije sigurno točno, (Eventualno da nije flash proso kak treba ali..)

A kaj se tice tog pajonira to je generacija nec.a 2500 , koji je sad bez beda postal DL samo upgradeom firmware-a. a vec je out of box przil kvalitetnije od 107.

Upgrade firmware bi mogao pomoci u toliko da prosiri bazu medija, u slucaju da mediji na koje przis vec nisu u bazi firmware-a koji imas.

Slušaj, možda si ti stvarno puno pametan, u što ne sumnjam, ali navedenog NEC-a imam doma, a simptome s novim firmware-om i starim sam ti naveo iz prve ruke, pa ti ako ćeš vjerovat, vjeruj, a ako nećeš, tvoj problem. DVD-RW disk koji sam koristio prije, je isti onaj koji sam koristio i kasnije, tako da nije situacija drugog proizvođača i kompatibilnosti.
Novi firmware jednostavno nije prepoznavao DVD-RW.
A otkad sam vratio na stari firmware, napravio sam cca 20 DVD-ova snimljenih 4× i nijedan nije bacio PCE, dok je prije, na novom firmware-u to bio slučaj s 90% DVD-ova. Opet je u pitanju isti proizvođač DVD-ova, čak su bili i iz iste kutije.

BrunoZG 16.12.2004. 13:59

Do sad sam flasho NEC-a sa 1.06, 1.07 (2500a) 2.16, 2F7, 2F8(2510A)...dakle sa svom koji si do sad postojali...Stvarno nisam imo problema, al opet mozda nemam medij koji ti imas...

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Slušaj, možda si ti stvarno puno pametan, u što ne sumnjam, ali navedenog NEC-a imam doma, a simptome s novim firmware-om i starim sam ti naveo iz prve ruke, pa ti ako ćeš vjerovat, vjeruj, a ako nećeš, tvoj problem. DVD-RW disk koji sam koristio prije, je isti onaj koji sam koristio i kasnije, tako da nije situacija drugog proizvođača i kompatibilnosti.
Novi firmware jednostavno nije prepoznavao DVD-RW.
A otkad sam vratio na stari firmware, napravio sam cca 20 DVD-ova snimljenih 4× i nijedan nije bacio PCE, dok je prije, na novom firmware-u to bio slučaj s 90% DVD-ova. Opet je u pitanju isti proizvođač DVD-ova, čak su bili i iz iste kutije.

Rivi 17.12.2004. 08:58

Ja imam staru verziju NEC-a 1300ND, i najbolje mi radi firm 1.10B.
A medije u zadnje vrijeme koristim isključivo Traxdatine, zato me i čudilo kad su počeli pravit probleme. Dok to nisam povezao s upgrade-om firmware-a.
Tako mi i treba kad sam rob novih driver-a i ostalog. :D

acer 17.12.2004. 12:33

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Do sad sam flasho NEC-a sa 1.06, 1.07 (2500a) 2.16, 2F7, 2F8(2510A)...dakle sa svom koji si do sad postojali...Stvarno nisam imo problema, al opet mozda nemam medij koji ti imas...
Ja također,a probao sam sve moguće medije(traxdata,verbatim,princo,general,
gigamaster,sony,proformance,kvark,dysan
,imation) i nisam imao nikakvih problema.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08.