![]() |
2x napajanja paralelno
Prijatelj mi ima ideju spojit dva napajanja u paralelu, jel' zna tko kako to izvest?
|
mislim da ce to dosta tesko ici, al mozes spojit sve uredjaje (diskovi, cd-romovi) na jedno, a drugo ostavit da napaja samo plocu (tj proc), pa tako dobijes slican efekt...
|
ide bez problema. Samo treba imati dvije skurene ploče. Tako radi kod mitzeka.
Druga je mogućnost da se spajaju žice s jednog na drugi. Vrlo komplicirano i vrlo neuredno. Treća je mogućnost da jedno napajanje napaja ploču a drugo uređaje. Samo što od dva šrot napajanja nećeš dobiti jedno dobro. |
Re: 2x napajanja paralelno
Citiraj:
I savjet: nemoj ni pod razno s drugog napajanja napajat dodatni molex na grafičkoj kartici, nek ti grafa obavezno dobiva struju samo iz jednog, dakle onog istog koji napaja i ploču. |
sa cm stackerom se dobije kabel koji jednostavno ima dupli izvod tih dviju zica iz maticne koje treba kratko spojit da bi se napajanje upalilo
ako oces potrudit cu se to slikat |
@ Tooma
bilo bi super kad bi moga, jer ne bi tija da se ubije... :D |
slikat cu cim kod nekog uzicam fotoaparat
|
legenda si:D
|
Hm.. Pa zar nebi ovo trebalo biti pod modding? No kako god. Ako sam shvatio oces u kompu imati dva napajanja. I to tako da kada stisnes dugme od kompa da se oba upale? Ako sam dobro shvatio onda sam ja to isto napravio u mom kompu. Kada uzmes dio od napajanja koji ide u maticnu (20 pin) okreni ga tako da je ona kopcica na gore. Donji red s lijeva je prvi pin. E sada Kratko spoji pin 7 i 8 (vecinom siva - POWER GOOD i crna) a pin 14 (zelena - POWER ON) spoi sa pinom 14 "master napajanja". Isto tako spois i pin 15 (crna) sa pinom 15 "master napajanja". Ako sam zabrijao na krive boje reci jer sam davno to radijo pa cu pogledati.
Ako ti se neda rezati zice glavnog napajanja imas atx produzne kablove. Ja sam svoj dobio iz slovenije no ima par firmi i u HR. Tada ti nije bad i ako pogrijesis. |
najjednostavnije ti je da sa pomocnog napajanja zelenu zicu spojis na zelenu glavnog i sivu zicu na sivu glavnog i crnu na crnu glavnog i to je cijela mudrost,znaci kad palis jednog i drugo se pali
|
evo ovako izgleda, nazovimo ga adapter sta se dobiva sa coolermaster stackerom:
http://www.foi.hr/~tmlikota/PC150001.JPG http://www.foi.hr/~tmlikota/PC150003.JPG znaci sastoji se od tri konektora jedan se ukopcava u maticnu i iz njega su svi pinovi spojeni sa konektorom u koji se ukopcava glavno napajanje te su dva pina bitna za paljenje spojena sa konektorom u koji se ukopcava drugo napajanje |
Hvala na slijama, već smo probali radi savršeno. :D
|
Re: Re: 2x napajanja paralelno
uff, al mi je trebalo da nadjem ovaj stari thread...
bilo bi mi jednostavnije da sam otvorio novi... uglavnom: sta sam htio pitati: Citiraj:
...jer netko moze ovo potvrditi, i zasto je to tako ako je to istina? |
Re: Re: Re: 2x napajanja paralelno
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:24. |