![]() |
Mrezni printer iz DOS-a
Razmisljao sam da li da ovo stavim pod printer sekciju ali mislim da je ovo ipak adekvatnija tema.
Dakle, imam jedan problem u firmi koji ne znam rijesiti. Imam 5 kompova na kojima vrtim neke programe pod MS-DOS-om koji su mi kljucni i iz tih programa mogu samo direktno printati (bez odabira na koji printer zelim printati). Na jednom od tih kompova imam HP-ov Laser koji ima samo USB prikljucak i koji je vidljiv svim kompovima na mrezi i koji sasvim normalno printaju na njega (iz Windoza) Na istom (master) kompu imam i prastari iglicasti printer koji je spojen preko LPT porta. E sad dolazimo do problema. Komp na kojem je taj "stari" printer spojen, bez problema printa dokumente iz DOS-programa (naravno) ali nikako ne mogu dobiti ostala 4 kompa da printaju preko njega. Postavljanje tog starog printera na mrezu ne pali. Nasao sam ovo na microsoftovim stranicama i pokusao metodu pod 1 ali ni to nije uspilo. Molio bih za bilo kakvu pomoc. Unaprijed hvala! |
|
Citiraj:
Ali, pojavio se problem. Uz DOSPrn, pronasao sam jos nekoliko programa koji tvrde da bez problema mogu printati preko mreze i sa bilo koje platforme (Win-->Win, DOS<-->Win) medjutim, nista od toga. Pokusao sam sa DOSPrn-om, PrintFil-om, WinPrint-om, DOSPrinterom ali nista ne pali. Imate li mozda jos neku ideju koja bi mogla upaliti? |
net use LPT1 \\servername\printershare
pretpostavka je da u postavkama drivera tog uređaja imaš pod vrstu izlaza TEXT umjesto predefiniranog RAW |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:12. |