![]() |
(riješeno) Problem s procesorom?
pozdrav.
evo mene opet sa jednim problemom. naime komp je uzasno spor sto god radio na njemu.ponekad se zna smrznut pa odmrznut nakon nekoliko sec.nosio sam ga na sefvis jer sam prvo mislio da je disk u pitanju al mi rekli da su windowsi.aj dobro ja napravim reinstal winsa i opet ista prica. sad kad sam pokusao instalirat world of warcraft na pocetku mi je pisalo da mi procesor nije dovoljno jak da bi pokrenuo igru :lol2:. konfa: proc:intel core 2 duo E6400 ram:3 GB kingmax maticna:gygabite 965P-S3 grafa:ati radeon HD 4550 napajanje:fortron 400W svakakva pomoc dobrodosla jer ja neznam vise kaj da radim :lol2: |
jel ti disk možda u PIO modu?
sigurno nije problem u procesoru... |
nemam pojma.
gdje to vidjet i kako promjenit? |
Velika sporost računala:rtfm:
|
pa hdd je ok.nema bad sectora ni niceg.a tamo isto nije rjesen problem na onom linku.hdd je prazan.friski winsi...
probao sam instalirat sad vec 2. put, probao sam i druge winse al nista ne pomaze. otpocetka kod svakih radi ok a kasnije je spor... gdje se nalazi ovaj PIO mod i kako ga promjenit? |
Desni klik na My computer > Properties > Device manager > IDE ATA/ATAPI Controllers > Otvori se vise chanella, ako nisi siguran na kojem ti je disk idi na svakog Properties, pa malo procackaj po tabovima.. ako bilo di pise PIO pokusaj prominiti u DMA ako je moguce, zatim restartaj komp...
|
Procesor sigurno nije problem ;)
Za pocetak pokusaj ugasiti C1E i EIST u setupu racunala da ti to mozda ne stvara probleme i ne rajca procesor kako bi trebalo po pravilima kako je to tata Intel zamislio :) |
danas sam uspio nekak instalirati test drive unlimited.
instalacija je trajala otprilike 5 sati :hitthewal: onda kad udjem u igru radi normalno pa zablokira na 2-3 sec pa opet radi normalno 10-20 sec probat cu ovo iskljucit pa cu vidjet. moram jos sam nac gdje je to :fiju: |
a u biosu ... pod procesorskim postavkama..
meni sve to smrdi na hard i PIO mode.. |
Procackaj malo i u task manageru za svaki slucaj da nemas neki program instaliran koji ti zdere memoriju i kapacitet proca...
|
blah mrzim intel maticne.
gdje se tu nalazi da mogu mjenjat iz PIO u DMA? |
Nije intel nego gigabyte i to ne mijenjas u postavkama maticne nego u postavkama windoza, FYI :)
|
skinuo sam i nove drivere za maticnu al svejedno ne funkcionira
|
Kakvi su to driveri za matičnu? Jesi li provjerio taj DMA mod i isključio C1E i EIST?
|
problem je bio u driverima koji sluze za kontoler sata portova.
sad sam ih deinstalirao i sad sve sljaka kak treba :chears: hvala svima na pomoci :respekt: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:41. |