PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   zakaj smetnje na tuneru? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14324)

markich 13.11.2004. 17:47

zakaj smetnje na tuneru?

1 privitaka
ovak, s tv tunerom kad gledam tv u xp,u slika mi je super, al dogada se sljedece,,,
kad u pozaditi kompresiram neki deseti video file (s vdubom il bilo kojim), a istovremeno gledam tv u nekom drugom programu, pojavljuju se smetnje,,
isto tako kad kompresiram audio u pozadini isto mi se pojavljuju ove smetnje,
u biti primjetio sam da kad nesto radim na kompu, pojavljuju se smetnje,,
kad samo gledam tv, slika je super,,,, no cim pocnem upotrebljavati neki kodek,, dodu smetnnje,, isto tako,, kad gledam nema ih,, cim pocnem capture s xvidom, recimo, pojave se (iako nema dropped frames..),, i jos nesto zamjetio sam da kod captura (jer kod samog gledanja i ne radenja nicega ih nema..) se npr, sa huffyuvom puno manje pojavljuju nego sa xvidom,, ovisi od kodeka do kodeka! trza se kad se nesto zapisuje po hardu, npr.: kopiram file na hdd, 100MB, i cijelo vrijeme nema smetnji, i malo prije kraja kopiranja, se trzne.. cak se trzne slika na klik misa!?! lool heelp,,

tor 13.11.2004. 18:14

Baš čudno a?
Za capture i u letu kompresiranje u Xvid ili alično trebaš imati jaku mašinu da nemaš drop frame. Koju konfu imaš?

markich 13.11.2004. 18:33

XP1800+, 256mb, 120gbWD, gf4200ti,
pa gle
XviD, 320x240, direct mi funkcionira,, npr.. u snimanju 45min. videa, imam max 10droped frameova,,, (sa smetnjjama;))

u 98 jos i bolje, e da i tam nema smetnji,, al to je opet razlika u VFW i WDM,, mozda mi je zbog WDM podrske tunera i drivera tak sj.? jel se mozda interapti zmixaju il nesto?

tor 13.11.2004. 18:38

To ti nije dovoljno jaka mašina za kompresiranje u letu i ništa ti ne moža pomoči. Proc je preslab i imaš samo 256 MB RAM-a a pošto 98 guta manje rama od XP normalno da je bolja situacija na 98.
Radi nekompresiran capture i kasnije ga prebaci u Xvid ako želiš da ti to liči na išta...

markich 13.11.2004. 20:16

1 privitaka
pssss... meni treba mjesta za 5h videa (nedjeljom):D tak da uncompressd mi je malo problem,, al gle zakaj onda nebi koristio
huffyuv 400x300, pa on je upola manje mjesta, dok kvaliteta je genijalna (za moje potrebe...),, a kaj se tice preslabe konfe pogle sliku,, nije montaza, vjeruj,,

no kakve veze ima pobjegli (dropped) frameovi sa smetnjama,,

tor 13.11.2004. 21:05

OK, ak si ti tak sretan onda OK. Samo sam ti govorio zašto dolazi do ispadanja frejmova...

Tooma 14.11.2004. 11:50

meni smetnja radi disk.
dok je disk miran ili slabo opterecen slika je ok

cin disk pocme posteno radit odma smetnje

a sto se konfe tice probaj sa powerDVR ili WinDVR captureat u mpeg
za to ti je dosta i GHZ-ni procesor

markich 14.11.2004. 14:26

da pa i meni se to dogodi,, npr. kad minimiziram/maximiziram prozor, trzne se.. skinuo sam nove via drv, flash biosa,,, jel ima tko iskustva s usb ext tunerima? koji su bolji?

MSI Vox USB 2.0 Tuner

markich 14.11.2004. 17:50

stavio sam tuner u drugi port,.,, sad je ppuunno bolje

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:59.