PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Webcam Logi3500E + MSN problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=142820)

dj_dannijel 22.03.2009. 20:51

Webcam Logi3500E + MSN problem

Naime ljudi...

Ovako... problem je velike prirode... neznam dal je softwerski ili hardverski pa sam ga stavio u hardverski:-D(oprostite)
naime...
Kamera radi, offline, 2 put reinstairani driveri jer sam mislil da je u njima greška..
Čim se pokrene videopoziv u najnovijoj msn aplikaciji(stare nisam probal) osoba koju pozovem izbaci iz msn jer joj zašteka msn, kod međusobnog povezivanja(znači i drugi ima kameru) me baca van i njega također...

greška se počela pojavljivat nakon što mi je prijatelj u Comand Promptu isključil ISC jer je to trebalo napravit po njemu da radi internet na mobitelu preko bluetootha, i nije radilo:-D napravil je ovaj tutorijal;-)
Code:

Setup instructions
  1. Disable ICS if      you have enabled it for some reasons. You won't be able to enable it until      you deactivate this sharing method.

2. Open a command      prompt and issue netsh      routing ip nat install If you get an error here, do not      proceed until you resolve it.

3. Issue the      following command: netsh      routing ip show interface In the result, look for two lines:
    1. Look for the      connection which is your connection towards the Internet. Note the exact      name. In my case this is "Local Area Connection".

2. Look for the      connection named 'Internal' in the language of your windows. Note the      exact name. In my case this is "Internal".

4. Issue netsh routing ip nat add      interface EXTERNAL full Substitute the name you got in point      3.1 instead of EXTERNAL. Add the " if there are spaces. So in my case      this will sound: netsh      routing ip nat add interface " Local Area Connection" full

5. Issue netsh routing ip nat add      interface INTERNAL private Substitute the name you got in      point 3.2 instead of INTERNAL. Add the " if there are spaces. So in      my case this will sound: netsh      routing ip nat add interface " Internal " private In      case of an english windows, this will sound: netsh routing ip nat add interface Internal private

6. You are probably      okay now if the above commands worked without error.

7. It might be      necessary to set the DNS addresses manually in the phone. If the      connection does not work and you get 'Error No DNS server specified' in      NetFront, 'no gateway reply!' in the internal Web app, or 'Could not      locate remote server' error in Opera

e sad... sad kako ovovratit na početne postavke... neki reset il neki šrot...
btw možda nije do toga...

Naime možda treba msn imat otvoren port ili tak neke???:-D
EDIT: e i da... naime kad imam full upload znači 40kb/sec download mi je 0, 00 i neče više zbog tog mi vjerojatno ne radi web poziv, ili ako je download full onda mi ne radi upload:-S
Zbog čega bi to bilo

Ovo je sad full softwerski problem pa bi bio zahvalan da se tema premjesti ...
pomozite molim vas;-)
HVALA
ukoliko nešto nije razumnjivo postajte dolje pa ču ja objasnit ukoliko budem znao...

a admini i moderi mošte premjestit ovu temu ak ju smatrate softwerskom;-)

amen i hvala unaprijed

thopok 24.03.2009. 20:51

your computer or your contact's computer might be behind a network address translator (NAT) or a firewall

dj_dannijel 24.03.2009. 20:55

a da malo objasniš:-D ajd čitat ču....
EDIT: da to je problem

kak da uključim taj UPnP na NATu??

EDIT:

SLOŽENOOOOOOOOO

hvala thopok

Dalje sam Googlal i našo kak uključit UPnP i Nat i sve radi...

HVALA...

EDIT:

e ljudi i dalje neradi... uključil sam to UPnP i ništa:-S

btw kak uključit UPnP???(da vidim dal sam na dobar način;-))

Hrvoje xyz 26.03.2009. 12:53

ja imam slicnih problema sa slicnom webcamerom , mislim da je 3000 naziv modela . Na msnu radi vrlo bugovito kad su s obje strane ukljucene kamere dakle klasnicni video call.
rjesenje?

bez zeza ali this works

mozes cackat po opcijama dva dana , a NHF kolko vidim nisi nesto bas ni vican tome da bi nesto i nasao , tak da ti je ovo optimalno rjesenje.

dj_dannijel 26.03.2009. 13:54

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 1308952)
ja imam slicnih problema sa slicnom webcamerom , mislim da je 3000 naziv modela . Na msnu radi vrlo bugovito kad su s obje strane ukljucene kamere dakle klasnicni video call.
rjesenje?

bez zeza ali this works

mozes cackat po opcijama dva dana , a NHF kolko vidim nisi nesto bas ni vican tome da bi nesto i nasao , tak da ti je ovo optimalno rjesenje.

imam to i ne radi... probo več 10 istih programa i svi na isti način;-) radi 5 sec i onda moja strana zacvika ostalo vidim;-) BTW radilo je perfektno;-) i sad poslije ovog icsa neradi;-)

thopok 26.03.2009. 14:51

http://support.microsoft.com/kb/299357
?

domy_os 29.03.2009. 17:05

A da obojica probate NetMeeting? Start > Run > conf > OK, pratite upute na ekranu i povežite se direktno preko IP adrese pa javite kako radi u tom programu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:53.