![]() |
Particioniranje diska - Vista
Imam hard disk 120 GB, dual boot. Gore su četiri particije, C: win Vista (82 GB), D:win XP (20 GB) i divje koje su nastale kada sam instalirao vistu bussines (bila je predinstalirana kada sam kupio laptop). Te dvije su E: OS_TOOLS (1,6 GB) gdje se nalaze folderi: boot sa fajlom boot.sdi, sources sa fileom winre.wim i poseban fajl HP_WINRE. F: HP_RECOVERY gdje se nalazi recovery sa oznakom lokota. Particiju sa Vistom sam htio podijeliti na dvije tako da dobijem još jednu particiju sa 50 GB prostora za razne stvari. Našao sam uputstvo za particioniranje i stvorim novu particiju ali kad je idem formatirati javi: " There is not enough space available on disk(s) to complete this operation". Na netu sam našao da je to zato jer Vista dozvoljava samo 4 particije. Da li postoji način da napravim tu 5 particiju ili da možda uklonim koju od ove 2 (E ili F)? Čemu ove particije (E i F) uopće služe i da li nastaju kakvi problemi ako se koja formatira i pripoji ovoj sa Vistom (C)?
|
da sam na tvom mjestu ja bi sve reinstalirao posložio si particije kako ja hoću lupio windowse koje ja hoću složi si 35 V, 15 XP, ostalo svaštara
|
Mislim da je to brand računalo (HP). Pa možeš pobrisat particije, a možeš ih splitat. Najbolje ti je to učinit sa Hiren BCDom jer je puno bolji od Vistinog alata ;)
|
Citiraj:
Što gubim ako izbrišem te dvije particije koje je vista sama stvorila prilikom instalacije? |
Reasons to not delete the HP Recovery Partition
Citiraj:
Deleting the partitions created by the OEM is often not possible due to the way the OEMs configure the partitions. Citiraj:
|
Citiraj:
Na netu sam našao sam da vista disk management ne može stvoriti exended partition, a na drugom mjestu da može i da sve particiji nakon četvrte su extended. Tko je sada u pravu i ako može zašto mi onda kada hoću formatirati javlja "There is not enough space available on disk(s) to complete this operation"? |
Understanding the error message “There is not enough space available on the disk(s) to complete this operation” when you create a volume
You can also repartition hard disks with a third-party partitioning program. Several third-party manufacturers offer programs that allow you to repartition your hard disk without erasing data. Citiraj:
Citiraj:
How to work with partitions in Windows Vista / XP when Disk Management doesn’t work Citiraj:
|
Citiraj:
|
daj čovječe sruši sve i složi si kako treba a važne podatke si prebaci negdje na vanjski hdd i riješen problem
|
Zanimljivo da
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:15. |