![]() |
Windows XP ne prepozna sav RAM
Evo prvog od tri pitanja:
1.zadnja solucija mi je kupovanje novog 64 bitnog xp-a(sad 32bit-a),pa me zanima koje sve korake prije tog poduzeti.Imam upiknuta 2x2gb ram-a ,a windozi pokazuju 3gb (ili s grafom 3,25 shared) 2.Imam zvučnu na matičnoj ploči koju nemogu podesiti .Kad uštekam slušalice s prednje strane zvučnici od monitora trebali bi se automatski ugasiti,no kod mene to nije slučaj. Mogu podesiti da rade samo slušalice ili slušalice i zvučnici,zapravo,mogu sve kombinacije samo ne da se automatski isključi zvuk na monitoru kad upiknem slušalice (zvučna realtek hd vidi pod moj komp) 3.kupio novi vent za kučište i nisam siguran gdje se upikne na matičnoj ploči.Dali je to sys fun konektor? (ima tri pina vent.) Evo hvala vam unaprijed ! |
prije svega,postao si u krivi dio foruma,ovo je hardverski problem...1. xp 32bit podrzavaju samo 3gb ram-a,bilo je vec 10 puta na forumu2. nikad cuo da takvo nesto postoji3. nemres fulat,pase u samo jedan utor na kojem pise fan,imas ih dva na maticnoj!
|
Citiraj:
2. Da li si dobro spojio konektor na maticnoj ploci? onaj od kucista? ako jesi onda skini najnovije drivere (2.18 zasad) i njih instaliraj 3. Mozes ga upiknuti u bilo koji konektor koji tebi pase. na ploci bi mogao imati i vise od 1 konektora za taj vent. upikni ga tamo gdje ti je najzgodnije, tj najlakse ti ga je upiknuti. |
sigurno sam dobro spojio jer je nemoguće spojiti krivo.Imam pinove koji su tvornički spojeni u jedan kvadratić (nadam se da razumiješ)
Probat ću s driverima.Imaš li i ti istu zvučnu ili ? Huzo oprosti ako sam te naglo probudio tim pitanjem,nisam imao tu namjeru.Kako se tema našla ovdje ni meni nije jasno jer sam je stavio u software. |
Citiraj:
|
još odgovor na ovo pitanje. Hvala.
2.Imam zvučnu na matičnoj ploči koju nemogu podesiti .Kad uštekam slušalice s prednje strane zvučnici od monitora trebali bi se automatski ugasiti,no kod mene to nije slučaj. Mogu podesiti da rade samo slušalice ili slušalice i zvučnici,zapravo,mogu sve kombinacije samo ne da se automatski isključi zvuk na monitoru kad upiknem slušalice (zvučna realtek hd vidi pod moj komp |
http://www.imagesforme.com/out.php/t401060_realtek.JPG
Klikni prvo tamo gdje je crvenim napisano 1, pa zatim gdje je napisano 2. Trebalo bi biti nesto u takvom stilu. imas Gigabyteovu plocu sa realtek 889a chipom ako se ne varam, pa bi trebalo biti otprilike isto |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:45. |