PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem sa HDD-om (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=140739)

Tamburadens 05.03.2009. 10:45

Problem sa HDD-om

Pozdrav:beer:

Imam mali ´´VELIKI´´ problem sa diskovima.
Stvar je slijedeća, komp radi stalno, rijetko kad se gasi, uglavnom torrenti, ponekad obrade videa.

Svaki hard koji sam imao (Maxtor, Seagate, Hitachi) nakon 3 mjeseca se jako uspori, nakon 6 mjeseci se abnormalno uspori, a nakon 8 mjeseci šteka pri radu u Word-u. Hlađenje je izvedeno tako da su diskovi skoro uvijek potpuno hladni (8 cm vant puše po njima, Chieftec Dragon kućište)

Možda ih malo previše ganjam :fiju:, ali da svaki tako brzo ode, nema mi logike.

Ima li netko kakav savjet, kako ublažiti ovaj problem, koji hdd kupiti slijedeći i kako ih maziti i patiti da požive nešto duže???:goood:

Tamburadens 06.03.2009. 14:50

Ovo je fascinantno, kad netko da post: joj ne mogu ualiti komjuter i to zato što nije shvatio da ga mora uštekati u struju, javi se hrpa ljudi i hrpa odgovora, a kad se postavi pitanje kako što je ovo ,svi mudro šute.

karamazov 06.03.2009. 15:06

Postavio si isto pitanje ko i ovi koji neznaju da treba zaštekat komp u struju....

HDD ti se sigurno nije usporio... Da li imaš antivirus? Da li stalno instaliraš pa brišeš programe pa ti se nakupi ostataka po registryu? Da li si probao pokrenut taj svoj HDD na nekom drugom kompu? Imaš 512 MB ram-a što baš i nije neka sreća...

Nightrain 06.03.2009. 16:00

i možda malo smiješna/čudna predložba..makni taj ventilator sa diska,mislim kad kupiš novi.....

thopok 06.03.2009. 16:46

Temperature diskova i kvarovi

Citiraj:

kako ih maziti i patiti da požive nešto duže
Ovdje se ne radi o kvaru? Samo o usporavanju?

Nightrain 06.03.2009. 16:51

Citiraj:

Autor thopok (Post 1293770)
Temperature diskova i kvarovi

Ovdje se ne radi o kvaru? Samo o usporavanju?

e nešto takovo sam i ja mislio...da upravo to hlađenje ubija mu diskove...mislim,ako recimo naši koji nemaju hnikakvo hlađenje dožive 100 godina???:stoopid: a njemu krepavaju,bar tako kaže

Codiac 06.03.2009. 17:38

ja sam imao problem sa jednim samsungom (slican takav problem)

meni je pomoglo kad bi ga prebacio na drugi kanal tipa sa sata 1 na sata 4 kanal...

Tamburadens 08.03.2009. 10:28

Probao sve to, taj isti harb bilo gdje drugdje radi katastrofa, windoze stoje na njemu maksimkalno pola godine i nakon full formata dolaze drugi, komp je virus free - za to sam posebna picajzla, prebacivao sam kanale, - nema pomoći, a što se tiće količine rama, kupim novi hard stavim unutra i par mjeseci radi kao lud, nakon toga počne polako odlaziti, da je ram - mislim da bi štekao odmah.

Probat ću ovo sa ventilacijom - jer sam već sve drugo probao.

I kupiti naravno serverski hard.

thopok 08.03.2009. 13:45

Citiraj:

E to, jer za ovo očito nije namijenjen disk za "obične" korisnike.:stoopid:

Tamburadens 16.03.2009. 10:47

Čuj karamazov, ako ti je ovo tako jednostavno pitanje, zašto tvoj odgovor nema veze sa stvarnošću, ne misliš li možda da ako netko ima problema sa puno diskova, nije isprobao stotine rješenja, mislim da se ipak malo više kužim u te stvari nego ti.

karamazov 16.03.2009. 11:12

Citiraj:

Autor Tamburadens (Post 1300906)
Čuj karamazov, ako ti je ovo tako jednostavno pitanje, zašto tvoj odgovor nema veze sa stvarnošću, ne misliš li možda da ako netko ima problema sa puno diskova, nije isprobao stotine rješenja, mislim da se ipak malo više kužim u te stvari nego ti.

Respect stručnjače, mislim da mi bilo kakvo ulaženje u raspravu s tobom nema smisla, čak niti ne znam zašto sam išta napisao...

Možda da probaš previtlat elektromotor na hardu...:no2drug:

mOrgoth 16.03.2009. 11:43

Citiraj:

Autor Tamburadens (Post 1294993)
Probao sve to, taj isti harb bilo gdje drugdje radi katastrofa, windoze stoje na njemu maksimkalno pola godine i nakon full formata dolaze drugi, komp je virus free - za to sam posebna picajzla, prebacivao sam kanale, - nema pomoći, a što se tiće količine rama, kupim novi hard stavim unutra i par mjeseci radi kao lud, nakon toga počne polako odlaziti, da je ram - mislim da bi štekao odmah.

Probat ću ovo sa ventilacijom - jer sam već sve drugo probao.

Jesi pokusao kada napravit Low Level format diska?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:33.