PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Antec 300 i Biostar tpower p45 problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138682)

šokre 15.02.2009. 15:10

Antec 300 i Biostar tpower p45 problem

Nakon što sam stavio ovu matičnu u kućište, primijetio sam po onom limiću otraga (koji ima otvore za mrežu zvuk, tipkovnicu, 4USB) da je matična previsoko!

Jel moguće da su oni šarafi (standoffs na engleskom) na kojima stoji matična previsoki?

De5tr0yer 15.02.2009. 15:57

Citiraj:

Autor šokre (Post 1278355)
Nakon što sam stavio ovu matičnu u kućište, primijetio sam po onom limiću otraga (koji ima otvore za mrežu zvuk, tipkovnicu, 4USB) da je matična previsoko!

Jel moguće da su oni šarafi (standoffs na engleskom) na kojima stoji matična previsoki?

Moguće je.

šokre 15.02.2009. 16:37

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1278387)
Moguće je.

:)
A kak da to riješim, tj. gdje da kupim niže?

zweitakt 15.02.2009. 18:04

Citiraj:

Autor šokre (Post 1278420)
:)
A kak da to riješim, tj. gdje da kupim niže?

imas isti problem ko i ja,ja sam poturpijao sve srafe za cca 2mm,ide lagano,jer su srafi od mesinga

:chears:

danc00 15.02.2009. 18:13

Citiraj:

Autor šokre (Post 1278355)

Nisu previsoki, nego je možda matična predebela :D, jer sam stavljao brdo mbo u svoje kučište i kod svake je odgovaralo a kod ove Tpower ne, za kojih 2mm je previsoka, al ne dira me to, ionak ne gledam taj limić odostraga! Jedino kaj bi mogel napraviti je da uzmeš rašpu i izturpijaš te šarafe, te uzmeš ureznicu i malo pročistiš navoje! Ako ti se baš da zezati :D !

dvotakt@ nisam videl tvoj post, pa sam isto napisal, al ajd....:) al kak smo oba pogodili od oka da je 2mm :), zbilja nisam gledal tvoj post!

zweitakt 15.02.2009. 18:23

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1278503)
Nisu previsoki, nego je možda matična predebela :D, jer sam stavljao brdo mbo u svoje kučište i kod svake je odgovaralo a kod ove Tpower ne, za kojih 2mm je previsoka, al ne dira me to, ionak ne gledam taj limić odostraga! Jedino kaj bi mogel napraviti je da uzmeš rašpu i izturpijaš te šarafe, te uzmeš ureznicu i malo pročistiš navoje! Ako ti se baš da zezati :D !

dvotakt@ nisam videl tvoj post, pa sam isto napisal, al ajd....:) al kak smo oba pogodili od oka da je 2mm :), zbilja nisam gledal tvoj post!

ja nisam od oka pogodil,neg sam sve skupa turpijal 9 srafa,tak da mi se to usjeklo u memoriju,al turpijal sam samo u cifteku,u aurori nisam nist moral(imam naime dve te biostarke tak da nije do ploce neg bas do srafa),tak da ovisi i koju visinu srafa imas,jer sam se osobno uvjeril da ih ima 2 visine

šokre 15.02.2009. 18:30

Citiraj:

Autor zweitakt (Post 1278511)
ja nisam od oka pogodil,neg sam sve skupa turpijal 9 srafa,tak da mi se to usjeklo u memoriju,al turpijal sam samo u cifteku,u aurori nisam nist moral(imam naime dve te biostarke tak da nije do ploce neg bas do srafa),tak da ovisi i koju visinu srafa imas,jer sam se osobno uvjeril da ih ima 2 visine

Ma vidim da ima vani to za kupiti. Ću si ja prste turpijat!
Ponijet ću u servis taj standof možda imaju.

Inače nemam matice uz antec 300. Pretpostavljam da ni netrebaju. A šarafi su grubi iznutra? To isto uredu?

zweitakt 15.02.2009. 18:33

Citiraj:

Autor šokre (Post 1278515)
Ma vidim da ima vani to za kupiti. Ću si ja prste turpijat!
Ponijet ću u servis taj standof možda imaju.

Inače nemam matice uz antec 300. Pretpostavljam da ni netrebaju. A šarafi su grubi iznutra? To isto uredu?

donesi k meni u radionu,ja ti poturpijam te srafe za 3 minute

kakve matice?kak mislis srafi grubi iznutra?

šokre 15.02.2009. 19:51

Citiraj:

Autor zweitakt (Post 1278518)
donesi k meni u radionu,ja ti poturpijam te srafe za 3 minute

kakve matice?kak mislis srafi grubi iznutra?

Glava šarafa sa strane na kojoj pritišće matičnu je hrapava radi boljeg gripa. Nije glatka.

zweitakt 15.02.2009. 21:25

Citiraj:

Autor šokre (Post 1278573)
Glava šarafa sa strane na kojoj pritišće matičnu je hrapava radi boljeg gripa. Nije glatka.

to nema veze,neka je,ti trebas malo poturpijati one srafe(koji sluze kao matica za ovog koji ide kroz maticnu)i to ce biti to,ili nabaviti 9 kracih srafa,mada nemam pojma di bi to mogel nabaviti,osim mozda da nazicas negdje u servisu racunala

šokre 22.02.2009. 12:04

Citiraj:

Autor zweitakt (Post 1278638)
to nema veze,neka je,ti trebas malo poturpijati one srafe(koji sluze kao matica za ovog koji ide kroz maticnu)i to ce biti to,ili nabaviti 9 kracih srafa,mada nemam pojma di bi to mogel nabaviti,osim mozda da nazicas negdje u servisu racunala

Evo poturpijao sam šarafe ali mi onda grafa slabo upada u slot!

Tako da nakon dugog razmišljanja, mislim da je Antec 300 kriv. (iako kažu da su ti 6.5mm šarafi standard, možda je ploča ispod matične preblizu pa su onda i šarafi "preblizu" 2 jebena MILIMETRA)

Ili to ili Biostar IO shield je krivo napravljen. (što sumnjam jer mi se čini da i drugi proizvođači imaju sličnu visinu IO shielda)

Jel ima netko Antec 300? (ak je on kriv mislim zamijeniti za Antec solo)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:05.