Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.02.2009., 15:10   #1
šokre
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Antec 300 i Biostar tpower p45 problem

Nakon što sam stavio ovu matičnu u kućište, primijetio sam po onom limiću otraga (koji ima otvore za mrežu zvuk, tipkovnicu, 4USB) da je matična previsoko!

Jel moguće da su oni šarafi (standoffs na engleskom) na kojima stoji matična previsoki?
šokre je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2009., 15:57   #2
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor šokre Pregled postova
Nakon što sam stavio ovu matičnu u kućište, primijetio sam po onom limiću otraga (koji ima otvore za mrežu zvuk, tipkovnicu, 4USB) da je matična previsoko!

Jel moguće da su oni šarafi (standoffs na engleskom) na kojima stoji matična previsoki?
Moguće je.
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2009., 16:37   #3
šokre
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Moguće je.

A kak da to riješim, tj. gdje da kupim niže?
Staro 15.02.2009., 18:04   #4
zweitakt
Premium
Moj komp

zweitakt's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:

A kak da to riješim, tj. gdje da kupim niže?

imas isti problem ko i ja,ja sam poturpijao sve srafe za cca 2mm,ide lagano,jer su srafi od mesinga

zweitakt je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2009., 18:13   #5
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:

Nisu previsoki, nego je možda matična predebela , jer sam stavljao brdo mbo u svoje kučište i kod svake je odgovaralo a kod ove Tpower ne, za kojih 2mm je previsoka, al ne dira me to, ionak ne gledam taj limić odostraga! Jedino kaj bi mogel napraviti je da uzmeš rašpu i izturpijaš te šarafe, te uzmeš ureznicu i malo pročistiš navoje! Ako ti se baš da zezati !

dvotakt@ nisam videl tvoj post, pa sam isto napisal, al ajd.... al kak smo oba pogodili od oka da je 2mm , zbilja nisam gledal tvoj post!
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2009., 18:23   #6
zweitakt
Premium
Moj komp

zweitakt's Avatar

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Nisu previsoki, nego je možda matična predebela , jer sam stavljao brdo mbo u svoje kučište i kod svake je odgovaralo a kod ove Tpower ne, za kojih 2mm je previsoka, al ne dira me to, ionak ne gledam taj limić odostraga! Jedino kaj bi mogel napraviti je da uzmeš rašpu i izturpijaš te šarafe, te uzmeš ureznicu i malo pročistiš navoje! Ako ti se baš da zezati !

dvotakt@ nisam videl tvoj post, pa sam isto napisal, al ajd.... al kak smo oba pogodili od oka da je 2mm , zbilja nisam gledal tvoj post!

ja nisam od oka pogodil,neg sam sve skupa turpijal 9 srafa,tak da mi se to usjeklo u memoriju,al turpijal sam samo u cifteku,u aurori nisam nist moral(imam naime dve te biostarke tak da nije do ploce neg bas do srafa),tak da ovisi i koju visinu srafa imas,jer sam se osobno uvjeril da ih ima 2 visine
Staro 15.02.2009., 18:30   #7
šokre
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor zweitakt Pregled postova
ja nisam od oka pogodil,neg sam sve skupa turpijal 9 srafa,tak da mi se to usjeklo u memoriju,al turpijal sam samo u cifteku,u aurori nisam nist moral(imam naime dve te biostarke tak da nije do ploce neg bas do srafa),tak da ovisi i koju visinu srafa imas,jer sam se osobno uvjeril da ih ima 2 visine
Ma vidim da ima vani to za kupiti. Ću si ja prste turpijat!
Ponijet ću u servis taj standof možda imaju.

Inače nemam matice uz antec 300. Pretpostavljam da ni netrebaju. A šarafi su grubi iznutra? To isto uredu?
Staro 15.02.2009., 18:33   #8
zweitakt
Premium
Moj komp

zweitakt's Avatar

Citiraj:
Ma vidim da ima vani to za kupiti. Ću si ja prste turpijat!
Ponijet ću u servis taj standof možda imaju.

Inače nemam matice uz antec 300. Pretpostavljam da ni netrebaju. A šarafi su grubi iznutra? To isto uredu?

donesi k meni u radionu,ja ti poturpijam te srafe za 3 minute

kakve matice?kak mislis srafi grubi iznutra?
Staro 15.02.2009., 19:51   #9
šokre
Premium
Moj komp

Citiraj:
donesi k meni u radionu,ja ti poturpijam te srafe za 3 minute

kakve matice?kak mislis srafi grubi iznutra?

Glava šarafa sa strane na kojoj pritišće matičnu je hrapava radi boljeg gripa. Nije glatka.
Staro 15.02.2009., 21:25   #10
zweitakt
Premium
Moj komp

zweitakt's Avatar

Citiraj:
Glava šarafa sa strane na kojoj pritišće matičnu je hrapava radi boljeg gripa. Nije glatka.
to nema veze,neka je,ti trebas malo poturpijati one srafe(koji sluze kao matica za ovog koji ide kroz maticnu)i to ce biti to,ili nabaviti 9 kracih srafa,mada nemam pojma di bi to mogel nabaviti,osim mozda da nazicas negdje u servisu racunala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.02.2009., 12:04   #11
šokre
Premium
Moj komp

Citiraj:
to nema veze,neka je,ti trebas malo poturpijati one srafe(koji sluze kao matica za ovog koji ide kroz maticnu)i to ce biti to,ili nabaviti 9 kracih srafa,mada nemam pojma di bi to mogel nabaviti,osim mozda da nazicas negdje u servisu racunala

Evo poturpijao sam šarafe ali mi onda grafa slabo upada u slot!

Tako da nakon dugog razmišljanja, mislim da je Antec 300 kriv. (iako kažu da su ti 6.5mm šarafi standard, možda je ploča ispod matične preblizu pa su onda i šarafi "preblizu" 2 jebena MILIMETRA)

Ili to ili Biostar IO shield je krivo napravljen. (što sumnjam jer mi se čini da i drugi proizvođači imaju sličnu visinu IO shielda)

Jel ima netko Antec 300? (ak je on kriv mislim zamijeniti za Antec solo)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno