PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Vista welcome screen problem! - Molim vas za pomoć (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=134614)

Ivche 16.01.2009. 19:43

Vista welcome screen problem! - Molim vas za pomoć

Laptop mi se resetirao jer se baterija ispraznila, i kad se to desilo, tipkovnica se sa HR prebacila na ENG, e sad u passwordu imam slovo Š tak da nemrem uć u account :hitthewal::hitthewal::hitthewal:

Ne znam kaj da napravim, pokušao sam već sa left alt+shift , ctrl + space , ctrl + shift

Pomozite, stvarno mi je htino!

thopok 16.01.2009. 19:58

Change your keyboard layout
A "Š" bi se moglo unijet pomoću kombinacije Alt + ?.

Ivche 16.01.2009. 20:02

On the Welcome screen, click the Keyboard layout button , and then select a keyboard layout. Problem je što ne vidim taj EN button???

milancheee 16.01.2009. 20:06

Treba da je u donjem levom uglu!!!

Ivche 16.01.2009. 20:55

Nema, jednostavno nema toga u lijevom uglu : tam samo ima neka ikonica na kojoj piše Ease of acces : btw To je Vista Home Premium
nego našao sam još jednu mogućnost, da se logam kao administrator al ne znam key kombinaciju da mi se otvori?
anyone

MimiX 20.01.2009. 13:37

Hm, reinstalacija, ponovna instalacija(druga opcija nudi mogućnost odabira, možda čak i prva) , vađenje i vraćanje baterije na matičnoj...(kažu da se resetira password, al nisam probao pa provjeri)

Melani 20.01.2009. 13:40

Citiraj:

Autor Ivche (Post 1251084)
Nema, jednostavno nema toga u lijevom uglu : tam samo ima neka ikonica na kojoj piše Ease of acces : btw To je Vista Home Premium
nego našao sam još jednu mogućnost, da se logam kao administrator al ne znam key kombinaciju da mi se otvori?
anyone

Ease of acces i on screen keyboard.

mava 21.01.2009. 10:17

Citiraj:

Autor Ivche (Post 1251020)
Laptop mi se resetirao jer se baterija ispraznila, i kad se to desilo, tipkovnica se sa HR prebacila na ENG, e sad u passwordu imam slovo Š tak da nemrem uć u account :hitthewal::hitthewal::hitthewal:

Ne znam kaj da napravim, pokušao sam već sa left alt+shift , ctrl + space , ctrl + shift

Pomozite, stvarno mi je htino!

pritisni ctrl+alt+delete i ulogiraj se kao Administrator.

thopok 21.01.2009. 10:44

Citiraj:

da se logam kao administrator al ne znam key kombinaciju da mi se otvori?
:nono:

mava 22.01.2009. 08:21

Citiraj:

Autor thopok (Post 1255271)
:nono:

kod welcome screena gdje ti je tvoj account dva puta pritisni kombinaciju ctrl+alt+delete i trebao bi ti otvoriti prozor gdje se možeš logirati kao Administrator.

Nikky 22.01.2009. 09:11

Ovo ti je Škola za ubuduće, za passworde, share foldere i sl. situacije ne koristiti "posebne" znakove.
Neznam koji je default character code na Visti a o tome ovisi šta ćeš unjeti Alt + xxxx. Ovo se zove alternativni unos znakova i mogu se unjeti svi znakovi (dakle i oni koji se "ne nalaze" na tipkovnici iz aktivnog seta "znakova". Funkcija radi tako da pritisneš Alt (pazi, lijevi) + četiri broja na numeric dijelu tastature. Kako se ovdje radi o laptopu i vjerojatno nema izdvojeni numeric dio uključivanjem Num Lock - a onda se numeric dio "proglašava" dio std. tastature (789 na istom mjestu u prvom redu, zatim 4=U 5=I 6=O, 1=J 2=K 3=L i 0=M). Ako je aktivni character code Unicode onda je Alt+0348 za Š (veliki) ili Alt+0349 za š (mali).
Mislim da mu neće pomoći sugerirano da se logira kroz Administrator account jer dečec vjerojatno nezna pass za taj account.

raba93 22.01.2009. 09:26

jednostavno odi u sejf mod i vrati hrvatski jezik i čao đaci,...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:53.