PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   popravljena napajanja u Links-u? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=126645)

geronimo_2 14.11.2008. 10:50

popravljena napajanja u Links-u?

jel neko uzimao slucajno doticna od njih?
sta najcesce odlazi kod ovih napajanja odnosno koliko je moguce da je to dobro nakon sto su stavili ruke na njih? jel moguce da stavljaju jeftine djelove unutra kad poprave pa se to napajanje pretvori u neki jeftinjak?
poz.

Matesonik 14.11.2008. 17:05

Kupio pred preko godinu dana Chifa 350W i nedavno Tagana 330W, oba dosla u izvrsnom stanju, rade kako spada. Rece mi lik da im se zasad nijedan Tagan od 330W nije vratio na reklamaciju.

odakle ih dobivaju - pojma nemam, mogu samo nagadjati da se radilo o benignijim kvarovima ili cvrci cvrci cvrcak na cvoru crne smrce. :D

Dizel 14.11.2008. 17:30

Da, ti Tagani 330/380 su im U01 [SuperSilent] serija koja je jedino i vrijedila nesto :D

nexus-6 14.11.2008. 17:55

Ja takodjer prije cca. godinu uzeo chifa 350W. Radi bez greske u HTPC-u.

Wolverine 14.11.2008. 18:31

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 1191878)
jel neko uzimao slucajno doticna od njih?
sta najcesce odlazi kod ovih napajanja odnosno koliko je moguce da je to dobro nakon sto su stavili ruke na njih? jel moguce da stavljaju jeftine djelove unutra kad poprave pa se to napajanje pretvori u neki jeftinjak?
poz.

ne popravljaju ih oni u servisu ak si na to mislio

Overhaul 10.12.2008. 00:39

Evo da se javim ovdje, vezano i uz temu na
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111961
n kraju sam uzeo modularan "popravljan" tagan TG430-U15 u linksu. Jucer sam bio malo zbunjen, jer su mi uljudni prodavaci iz linksa po web narudzbi poslali fotografije u kojima je
ponosno bilo slikano samo napajanje bez ikakvih kablova osim onih jasno koji idu na maticnu... Enivej, danas mi pojasnili, to je u drugoj kutiji koju nisu otvarali, i zasad napajanje je monstrum?!?! NOsio sam ga u ruksaku na bicu, kichmu mi je otkinulo (ajde bio je unutra jos jedan thermalright 120tka) ;) I sad kad sam ga otpakirao, pa ti kablovi su nevjerojatni; svi odreda su oklopljeni i sa prigusnicama, cam i strujni kabel, cak i svaki friking molex! Nisam siguran da je to napajanje uopce dimenzija kao ono koje imam u drugom kompu (isto modularni Corsair HX520w, koji je bebica spram ovog cuda) E sad da odgovorim Wolwerineu,
Citiraj:

Tko lud ide kupovat jednom riknutog Tagana
; pa cuj ovakva oprema od modularnih kablova (najjeftiniji modular sa obicnim kablovima na odvajanje je preko 500kn, a ovaj je dosao manje od 300kn),
decki dali dvije godine garancije, stavise cak mi je prodavac jer sam kukao oko kablova rekao da ga sutra mogu doci vratiti ako nesto nebude kako spada i da ce mi vratiti novac (fakat neobicno za nase uvjete :D )...dakle jos ako i radi, ja hepi:) Pogledao sam malo sharkoona sha550, to je tak, prosjecno opremljeno (i 150kn skuplje) napajanje, gomila sarenih zica viri van, da nije obojano u crno - rekao bih, vulgaris koji dolazi sa prosjechnim kuchishtem :P Ma da su unutra neki albanski kondenzatori, bez beda mogu otici do chipoteke i izmijenjati ih, s obzirom na tezinu samog napajanja, da unutra ima i ponesto korisnog tereta :)

-POP- 10.12.2008. 00:43

Tagan 380W je bio i je jako jako dobar... 159KN... Hm, jako fino napajanje ako će se terati second komp ili ako neko želi zamijeniti MS-a...

elvis again 10.12.2008. 07:46

Tagan vise nije sto nekad bio cak i taj 380W model se nije pokazao kao proizvod koji kvalitetom prati svoju cijenu.

Z-man 10.12.2008. 09:52

Citiraj:

Autor elvis again (Post 1215520)
Tagan vise nije sto nekad bio cak i taj 380W model se nije pokazao kao proizvod koji kvalitetom prati svoju cijenu.

ali kad ga dobiješ za 159 kn onda se isplati uzet :)

Overhaul 10.12.2008. 15:05

Ha neznam za 380w, ja sam uzeo taj modularni od 430w, poustekao, kablovi su milina,
i radi sasvim uredno sa dvije 3870 i 5400BE+ ocanim procom :) Znam da je to malo stariji model, nema to iskoristivost 85%, nije on standby 0.1W, ali kazem, pozelio sam jos jedno modularno, i to mi je za sporedni komp imho sasvim dobro rjeshenje.

Wolverine 10.12.2008. 17:34

Citiraj:

Autor Overhaul (Post 1215444)
I sad kad sam ga otpakirao, pa ti kablovi su nevjerojatni; svi odreda su oklopljeni i sa prigusnicama, cam i strujni kabel, cak i svaki friking molex!

Što ti češće zna biti pain in the neck nego nekaj dobroga, posebice ako imaš neki osrednji midi tower

Citiraj:

Autor Overhaul (Post 1215444)
Nisam siguran da je to napajanje uopce dimenzija kao ono koje imam u drugom kompu (isto modularni Corsair HX520w, koji je bebica spram ovog cuda)

Nadam se da ne želiš insinuirati da je i bolji od HX-a kojeg imaš :D

Easycon 530W je ogroman i težak - ispalo da je smetje
TurboJet je ogroman i težak - ispalo da je smetje

Imam jedan Raptoxx 550W koji ima dobrih 2,5kg pa je crko čim se gore spojio kvad sa 3870x2 - ispalo da je PCB deklariran na 350W :p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:29.