PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Zamrzavanje :) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120127)

DoX_Chabar 20.09.2008. 11:33

Zamrzavanje :)

Ovako, dobio sam komp od prijatelja da ga složim pa da bude wireless server za našu wifi mrežu... E sad, taj komp je bio na servisu u jednoj lokalnoj firmi i rekli da neznaju što je točno, ali da je procesor ili matična :) I meni vrag neda, i uzmem taj komp i rastavljam :) Povadim sve PCI kartice, da vidim ako se koja kolje... I dalje isti problem... Promjenim grafičku (gore je bila 9200 pasivna, sad je GF2 mx200 pasivna)... Ploča podržava SDRAM i DDR1 ram pa sam htio izvaditi sdram iz starog servera i staviti u ovaj novi... i neće sjesti sdram, neznam zašto... :stoopid: Ok, odem na PCE forum, pročitam što je sve potrebno za dijagnostiku, sjetim se da sam koristio jednom Hiren's boot cd i da ga imam negdje... Ubacim u taj komp i odvrtim sve testove što se tiče procesora, matične, rama i hdd-a... kad pokusam otvorit program za HDD koji pokazuje podatke iz SMART, piše sve unknown... Sad sumnjam na disk, popodne cu stavit drugi...

Evo problema: Stavljanje windowsa... Svaki put dođe do drugačije točke... Uvijek prođe onaj prvi dio kad se kopira instalacija na disk, kasnije zašteka za vrijeme onog setupa gdje se upisuje ime i te stvari... Nekad tek odmah nakon što uđe u taj dio instalacije... I onda se zamrzne sve... Neznam više što, jedino napajanje zamjenit...

Konfiguracija:
P4 2.0Ghz
Jetway P4XFA
256mb RAM
Maxtor 60GB
GeForce 2 MX200
LG DVD-Rom
Codegen 250W

Zamjenio bi napajanje, ali me zbunjuje ovaj 6pinski konektor...
http://pce.hostili.com/images/1_4fm86.jpg

pipe 20.09.2008. 14:03

Mislim da ti ne treba taj konektor ako spojis P4 4pin konektor.

DoX_Chabar 20.09.2008. 19:15

Evo, stavim drugi disk i dalje ista stvar... Sutra cu jos napajanje pa cu vidjet kako će se ponašat... Temperature procesora su u normalne (ne ide preko 40°C), temp. matične ne ide preko 35°C... Bilo bi mi žao da ovo sve propadne, komp je idealan za wireless server, ploča ima 5 PCI utora pa se nadam da nije ploča :) ajd ak je proc, nabavi se jeftino drugi 478.s :)

greg SE 20.09.2008. 19:32

Citiraj:

Autor pipe (Post 1142322)
Mislim da ti ne treba taj konektor ako spojis P4 4pin konektor.

ako me sjecanje dobro sluzi (a ovih dana bas i ne nesto :)) rekao bi da je to bas dodatno napajanje za maticnu (agp pro ili tako neke budalastine) za razliku od 4 pinskog koje sluzi kao dodatno napjanje za procesor. ne vidim kako bi jedno iskljucivalo drugo kada cak ni voltaze nisu iste (2x3.3+5 vs 2x12v)

pipe 20.09.2008. 20:45

Nisam znao, mozda je za agp. Znam da su neke ploce imale na tom mjestu imale molex. Nisi ga trebao ukljucivati ako je ukljucen P4.

coconut 21.09.2008. 14:36

To je ATX 6P Power konektor. Koliko vidim na str. 13 manuala, u njega bi trebao ići nekakav konektor koji ima crvenu (5V), 2 narančaste (3,3V) i 3 crne žice (ground). btw, manual je uglavnom na kineskom (skinut s europskog linka), ali ponešto piše i na engleskom.
http://www.jetway.com.tw/jw/download...ional&isbios=0

DDR mema ti ide u ljubičaste utore (max. 2Gb), a SDRAM u crni (max. 1Gb).

thopok 21.09.2008. 15:05

A da je pokušat s Manual-English Download?:nono:
Citiraj:

This is a new defined 6-pins connector that usually comes with ATX Power Supply.
The ATX Power Supply which fully support Pentium 4 processor must including this
connector for support extra 3.3V and 5V voltage to maintain system power
consumption. Without this connector might cause system unstable because the power
supply can not provide sufficient current for system.

^SuperUnknown^ 21.09.2008. 15:07

Citiraj:

Autor DoX_Chabar (Post 1142214)
Evo problema: Stavljanje windowsa... Svaki put dođe do drugačije točke... Uvijek prođe onaj prvi dio kad se kopira instalacija na disk, kasnije zašteka za vrijeme onog setupa gdje se upisuje ime i te stvari... Nekad tek odmah nakon što uđe u taj dio instalacije... I onda se zamrzne sve... Neznam više što, jedino napajanje zamjenit...

Provjeri si kondice po ploci da nisu mozda nabrekli :D

DoX_Chabar 21.09.2008. 15:44

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 1143015)
Provjeri si kondice po ploci da nisu mozda nabrekli :D

Jesu, da, tek sad vidim... Znači ploča je neupotrebljiva?

^SuperUnknown^ 21.09.2008. 16:38

Ocito da ako se smrzava, a znas i uzrok. Jedino ako ti se da prelemiti nove kondice gore, ali to je vec malo pimplav posao ako nisi to nikad radio. Ili u neki TV servis s plocom ili u smece :)

DoX_Chabar 21.09.2008. 16:43

Da, nisam to nikad radio... A i dosta ih je spaljeno... 12... i sve oko proca... Jel to nešto znači da nije i s procom uredu?

^SuperUnknown^ 21.09.2008. 16:45

Ne, to znaci da su kondici na ploci dali svoje, a sluze za peglanje napona procesoru kao najvecem potrosacu na ploci... procu gotovo sigurno nije nista, ali maticnu bi trebao zamijeniti.

DoX_Chabar 21.09.2008. 17:00

Ok, hvala :)
A ništa, stavit oglas da se kupuje nova .s478 ploča, nemogu na PCE forumu nigdje naci nekoga da prodaje (ispravnu) ploču... :)

EDIT: Može lock, riješeno :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:21.