PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   problem sa bootanjem :S (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=117273)

minotaur 24.08.2008. 13:56

problem sa bootanjem :S

dakle jucer radim normalno u winsima (surfam i gledam tv) i samo najednom plavi ekran smrti, i to prvi put nakon vise od pol godine al od onda su vec i novi winsi stavljeni i ja restartam i sve normalno i pit ame ono za safa mod, last known good konfiguration i start normal i ja stavims tart normal i on pocne loadat winse i opet plavi ekran na 2-3sec is ams e restarta i tako unedogled... nista ja reinstal winsa i za vrijeme instalacije dok je jos u dosu opet plavi ekran i restart... ja opet ispocetka reinstal i dode do namjestanja tipkovnice i jezika i stavim hrv tipkovnicu i kad sma klikno apply ovaj opet plavi ekran.... popizdio sam... i sad napravim clear cmos i idem opet sa instalacijom i prode instalacija i instaliram sve drivere i kad sam zadnji driver od tv karitce instaliravo stisnem da restarta i opet plavi ekran i onda se restarto... i onda je komp radio nekih 2-3 sata i otvorim mozzilu i umjesto da se mozzila otvori plavi ekran smrti i opet dode do loadanja winsa i plavi ekran i restart i tako u nedogled... srecom starci krece dnevni boravak pa mi je zakrcen put do prozora inace bi bilo koponentni na betonu ispred kuce... ja stvarno enznam sta vise da napravim... :hitthewal::fuming::Machineg::grrr:

Joke 24.08.2008. 14:10

Koji je komp u pitanju?Ispuno opciju Moj komp ;) Sta pise na BSOD-u,iskljuci automaticaly restart odi u Control Panel-->System-->onda odabereš Advanced tab--> i u Startup And Recovery okviru odabereš Settings--> i tu kod system failure-->maknes kvacicu sa automatically restart.

Sultan 24.08.2008. 14:16

Napiši i koja je tv kartica, moguće da njeni drajveri stvaraju probleme.

domy_os 24.08.2008. 14:45

Povadi sve suvišne komponente koje nisu nužne za pokretanje i onda ponovi instalaciju. Isto tako pokreni memtest86+ i pusti da provrti barem 10 prolaza. Ako dole ne bude ništa crveno, znači da je memorija vjerojatno u redu.

Tomekk_7 24.08.2008. 15:23

E2160@3,3Ghz cooling with ThermalTake BigTyp | 2x1Gb Ballistix 800mhz@1000mhz | Gigabyte 965P-DS3 cooling with HR-05 SLI | Asus 8800GTX | Seagate 250Gb | Seasonic 430W S12II | Leadtek TV2000 XP Expert | Samsung 731bf | Logitech flat keyboard | mx518 | Sharkoon Majestic 5.1 | x530

To je AMD64-ova konfa, on je trenutno kod mene, pa onda da napise usput i odgovor...

minotaur 24.08.2008. 23:52

problem rjesen jos jednom reinstalacijom windowsa... :S komp radi vec nekih 5-6 sati najnormalnije...

minotaur 29.08.2008. 15:55

evo sad nakon 3 dana rada otvorim mozzilu i javlja da ju mora zatvorit i i ugasi ju... reko ok komp radi 3 dana bez prestanka mozda je nestabilan il nesto sta ja znam... ugasim torrente i restartam i opet ista stvar dode do loadanja winsa plavi ekran na 2-3sec i restart i tako u nedogled... kao sto je domy_os reko sve sma izvadio osim najnuznijih stvari i nista, ista stvar.. :S danas cu probat sa drugom memorijom da otklonim tu mogucnost... ima netko nekakv prijedlog jos?

Joke 29.08.2008. 17:01

Sto pise na BSOD-u?Jesi bio vec iskljucio automatically restart kako sam ti rekao u postu br. 2...Je li mozes u safe mode uc?

Tomekk_7 29.08.2008. 22:06

amd64 (kod frenda sam): nisam iskljucio automatically restart jer je komp radio sasvim normalno pa sam mislio da je samo bilo do winsa... nemogu uc u safe mod kad ga pocne loadat i izlistvat ovaj "popis" jednostavno se pojavi plavi ekran i opet restart... :S

p.s. probani drugi rami ista stvar se dogada... hard isproban i testiran na drugom komp i radi bez greske... jedino na sto ja jos sumljam je maticna i proc... a i prije nekolko tjedana sam imon jedan "incident" :D i bio mi je spigan pin na socketu na maticnoj i kad sma izravno komp je radio bez greske sve do sada... pa neznam dali je to mozda utjecalo nekako i sjebalo jedan dio maticne koji je sad poceo zezat... :S

minotaur 29.08.2008. 23:44

nadopuna gornjeg posta: neznam sto pise nestignem ni prvu rijec procitat doma restarta 2-3sec drzi BSOD najvise mozda i manje... :S

domy_os 30.08.2008. 10:56

Jesi li probao na tvorničkim taktovima? Ako nisi, probaj, a ako se problem ponovi, smanji malo taktove i napon svake stavke povećaj za jedan korak.

minotaur 30.08.2008. 12:43

probo i kad je bio OC i loado difoltne postavke i svakak al uvijek isto... uglavnom popizdio sam i prodajem komp (vecinu sam vec prodo jucer navecer)

hvala na trudu i pomoci! ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:15.