![]() |
DVB-T plan do 2011
Prema priopćenju Vlade do 1.1.2011. cijela Hrvatska ce biti digitalizirana, a s tim datum se gasi analogno emitiranje. Planira se iduce godine pokrenut MUX B za 4 nacionalna programa dok se u MUX A otvara mogucnost za jos jedan program.
Iduceg mjeseca na vase kucne adrese trebali bi pristic i bonovi u visini od 135kn za kupnju digitalnog prijemnika. Po meni preambiciozni planovi. |
super... znači od iduće godine šrotex dvb-t u pevecu za 500kn :D
iskreno sa presramotnim zakonom o posjedovanju tv/radio uređaja koji datira iz stoljeća 7. mogu si ovih 135kn zabiti u guzicu na kojih još btw. moraš još minimalno duplo nadoplatiti za "linijski" dvb-t. |
Po meni je sramotno ovih 135. kn jer za Digitalnu Istru izdajaju 200kn
|
65kn jednokratno manje ili 75kn x 12mj x recimo 50 godina x 3-4mil ljudi... stari moj.
|
Možda bude važil popust i na DVB-T kartice za komp...:fiju:
|
Super, znači da digitalni signal s ivančice možemo očekivati krajem 2010
|
oni se u reklamama hvale kao je zasnježena slika prošlost ali taj ko je imao zasnježenu sliku kod analognog prijema digitalni neće uopće ni vidjeti. Bila bi to dobra stvar da jačina tv signala svugdje u ljepoj našoj bude odlična ali ja ipak mislim da je to malo vjerovatno
|
Već su oni obećali da će do kraja 2007. godine cijela SZ Hrvatska biti u mogućnosti da prima digitalni signal. Sad su rekli do 2011. da će biti. Živi bili, pa vidjeli.
|
pa ja sam 10 minuta od centra zagreba pa sam morao uzet dvb-t jer mi je analogija teška kara i da... nisam dobio nikakve bonove i da... odbili su mi zahtjev za prekid plaćanja pretplate zbog nepostojanja kvalitetnog signala i da... imam brdo prijetnji odvjetničkih društava, pa čak su jednom došli na pljenidbu :D
|
Ja nikako nehvatam digitalnu
|
Evo kraj Orahovice radi DVB, uredno uhvati 1,2,RTL i Novu, slika uber bolja od analogije :)
|
Citiraj:
|
Ako će na Ivančici biti jači odašiljač, onda bi Čakovec trebao biti pokriven?
|
Ima li tko iz Koprivnice i okolice da hvata DVB-T signal i sa kojeg odašiljača? (Sljeme ili Papuk/Psunj)
|
Mozes misliti da ce biti d0 2011, to je samo reklama za petu brzinu tj. EU.Niti cijela Istra nije pokrivena a komili cijela HR
|
Citiraj:
|
Izgleda da su pojacali signal sa Sljemena prema Krapinsko-Zagorskoj zupaniji...
Signal je na sjevernom dijelu zupanije (Krapina, Pregrada) izmedju 70-80% snage... slika je kristalno cista naspram analogiji :) pogotovo NOV@ |
Ja ne kompu naravno imam DVB-T, hvatam signal oiv-a. Samo da napomenem d npr. nova NIKOM ne radi kak spada na analognoj jer je jednostavno slab signal. Ja na kompu i gledam telku, a kak će starci nabavit DVB-T prijamnik ne zanima me :)
|
DVB-T se već dužeg vremena testira...tako da će to vjerojatno napraviti do tad (nadam se) ali da će biti problema vjerojatno će biti.. osim tog koliko sam čuo da ovi sa npr sljemena još ne emitiraju punom snagom signala...pa će se vjerojatno i to promijeniti... rok EU je do neke 2011 prijeći na DVB-T pa živi bili pa vidjeli....
|
Citiraj:
http://pce.hostili.com/images/dvb-tistrah6uy_thumb.jpg |
Pusti ti tu kartu, OiV to moze objesiti "macku za rep"..kada spojis DVB-T onda tek vidis koliko je ta karta nepouzdana.
|
Ne znam kak je u Istri, no ako je ista stvar kao i u ZG-u ta mapa bez rupa niš ne znači. Ima ih ko pljeve :D
|
Jel zna neko kad im je u planu HD emitiranje? 2021?
|
Citiraj:
|
Nisi pojačali signal s Sljemena nego su pustili u rad još jedan odašiljač na 42. kanalu koji radi s dosta većom snagom od onog na 27. kanalu, a i radi na drugom antenskom sustavu.
|
Ja sam zadovoljan, s kvalitetnom antenom, evo slika super. S analognom nikako doći na kraj. Baš sam pod brdom tako da nemam optičku vidljivost s sljemenom, ali evo DVB-T radi, ja sretan :)
|
Citiraj:
Nešto sam čitao na HRT-ovim stranicama na kojima se spominje EPG pa me zanima da li netko iz ZG-a može potvrditi da li to radi ili još uvijek ne? |
Tablica lokacija i parametara DVB-T odašiljača
A čini se da je i ostalo samo na spominjanju EPG-a(naveden je kao prednost, a ne kao nešto što koriste).:nono: |
el ima ko kakvu informaciju kakva je (stvarna) pokrivenost bjelovara?
|
Može li mi netko reći radi li se tu o MPEG2 ili MPEG4 ?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:18. |