![]() |
Skladistenje diskova
Zanima me koliko je nezdravo na ovaj nacin cuvati diskove? I na sto bi trebalo pripaziti ako bi ih se skladistilo na ovaj nacin?
http://img.w3dizajn.net/images/I_092...7tud_thumb.jpg |
Treba biti suho, hladno i mračno mjesto. A s čim si ga to omotao?. Nadam se da nije ono što mislim.
|
Citiraj:
Hvala na odgovoru:) |
Citiraj:
sVe vec receno, samo da nisu ovako celofanirani kao iz Cekin serije diskova ;) Bacio bih svakog u svoju Shell kutiju ili uobicajenu staticnjaru. Praznovjerja radi, polegao bih svakog. Bome Hama moze polako razmisljati o zatvaranju storage box programa. Kad im najbolja stranka ovako noz zabija i prelazi sa medija na sirovo skladistenje binarije... zlo :kafa: |
Ne izgleda mi kao pametno rješenje, trebalo bi obložiti nekom gumom, spužvom, zračnim jastučićima, čime već, jer je očito taj "kofer" predviđen za nošenje...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
EDIT: Obrisano, ionako nisam dobio odgovor na to pitanje.
|
Citiraj:
|
Da ovaj drobo izgleda fakat impresivno... :)
|
|
A čuj ima onaj Drobo Share dodatak za to... :)
Inače ovo gore su RAID kućišta, nisu kao ovaj drobo, bar ne skroz... |
Citiraj:
Previse su sardinirani zbog robovanja (super elegantnom i prakticnom) ladicama i smjestaju. Nekoliko slicnih sam vidio uzivo i nisam zadovoljan temperaturama. Il su prebucni ili ne pretjerano efikasni. Mozda ce ovo sve biti ad acta za koju godinu kad zavladaju Solid kutijaneri... ali do tada bez mod-a sa hladjenjem, meni se nijedan ne svidja standardno. |
ako čemo gledat cjenovno, drobo košta 400€ + dodatak za LAN 200€ u njemačkoj, a promise s LAN-om manje od 300€ onda je očito koji uzeti.
uskoro če se isplatiti uzet atom+mini ITX u neko kučište i složiš si sličan sistem sa boljim hlađenjem, a cijenovno če biti tu negdje. |
Gle ti ne kužiš poantu ja ne govorim da se nemre to drugačije složit, ali kad smo već kod toga - to možemo ja, ti i nama slični koji zalaze na ovakve forume i ono što mi znamo složit ko od šale nemože baš svako...
Shodno taj drobo je za ljude koji to neznaju ili se neće gnjaviti s takvim stvarima (i ja donekle spadam u tu grupu, neznam za tebe) i RAID case kakv si ti pokazao nije isto kao i taj drobo, ako razmisliš malo kako ti raid caseovi rade i sam ćeš skužit... Dakle kod njih treba (što ti ona ženska i govori) - a) znati kaj oćeš (koji RAID mod) b) kupiti točno određene diskove unaprijed c) kod promjena diskova i manjka kapaciteta rebuildati polja itd - to sve treba znati napraviti čak i kad se ima veliki level automatizma s modernom opremom, i nakraju kad nastanu problemi treba znati kako ih rješit... :kafa: Dok kod tog droba - samo ubadaš diskove i gotovo... Dedicated RAID kućišta su možda konfigurabilnija, brža, pouzdanija i jeftinija ali nisu po funkiconalnosti ista i uopće IMHO ne pucaju na iste korisnike i zato to nema IMHO smisla uspoređivati na taj način RAID case i taj drobo... |
ali i na promisu možeš složit kao i na drobu backup bez raida, samo popikaš diskove. drobo je ajmo reći mrvicu jednostavniji ali je sve to slično.
|
Dobra teta promovira Drobu :D
i case je zakon...to negdje koštaaa.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:43. |