PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Skladistenje diskova (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113715)

morph 16.07.2008. 20:38

Skladistenje diskova

Zanima me koliko je nezdravo na ovaj nacin cuvati diskove? I na sto bi trebalo pripaziti ako bi ih se skladistilo na ovaj nacin?

http://img.w3dizajn.net/images/I_092...7tud_thumb.jpg

RAK 17.07.2008. 19:14

Treba biti suho, hladno i mračno mjesto. A s čim si ga to omotao?. Nadam se da nije ono što mislim.

morph 17.07.2008. 19:27

Citiraj:

Autor RAK (Post 1089135)
Treba biti suho, hladno i mračno mjesto. A s čim si ga to omotao?. Nadam se da nije ono što mislim.

Nije to moje, nego sam vidio sliku na jednom forumu pa mi se ucinilo zgodno (kad se vec diskovi cijenom priblizavaju dvd-ima). A u sto bi ih trebalo omotati i u sto ih se ne bi smjelo omotati?

Hvala na odgovoru:)

Visage 17.07.2008. 19:56

Citiraj:

Autor morph (Post 1088150)
Zanima me koliko je nezdravo na ovaj nacin cuvati diskove? I na sto bi trebalo pripaziti ako bi ih se skladistilo na ovaj nacin? http://img.w3dizajn.net/images/I_092...7tud_thumb.jpg

sVe vec receno, samo da nisu ovako celofanirani kao iz Cekin serije diskova ;)

Bacio bih svakog u svoju Shell kutiju ili uobicajenu staticnjaru. Praznovjerja radi, polegao bih svakog.

Bome Hama moze polako razmisljati o zatvaranju storage box programa. Kad im najbolja stranka ovako noz zabija i prelazi sa medija na sirovo skladistenje binarije... zlo :kafa:

domy_os 17.07.2008. 20:39

Ne izgleda mi kao pametno rješenje, trebalo bi obložiti nekom gumom, spužvom, zračnim jastučićima, čime već, jer je očito taj "kofer" predviđen za nošenje...

morph 17.07.2008. 21:42

Citiraj:

Autor Visage (Post 1089155)
Bome Hama moze polako razmisljati o zatvaranju storage box programa. Kad im najbolja stranka ovako noz zabija i prelazi sa medija na sirovo skladistenje binarije... zlo :kafa:

Ha cuj, konkurencija radi svoje :fiju::)

Citiraj:

Ne izgleda mi kao pametno rješenje, trebalo bi obložiti nekom gumom, spužvom, zračnim jastučićima, čime već, jer je očito taj "kofer" predviđen za nošenje...
To je inace lunchbox, cini mi se malo kvalitetniji. Meni bi stajao u ladici od stola, mislim da ih definitivno ne bih nigdje nosio. Samo bih po potrebi izvadio disk i bacio ga u eksterno kuciste.

McG 17.07.2008. 21:48

Citiraj:

Autor morph (Post 1089252)
Samo bih po potrebi izvadio disk i bacio ga u eksterno kuciste.

Ovo (1, 2) je isto zgodno rješenje za sve koji barataju s velikom količinom diskova/podataka.:)

RisingPower 17.07.2008. 21:57

EDIT: Obrisano, ionako nisam dobio odgovor na to pitanje.

LAcy 17.07.2008. 22:01

Citiraj:

Autor McG (Post 1089259)
Ovo (1, 2) je isto zgodno rješenje za sve koji barataju s velikom količinom diskova/podataka.:)

Ovaj drobo izgleda solidno rješenje, samo se pitam koliki je Experience Index :D

yedwy 18.07.2008. 09:10

Da ovaj drobo izgleda fakat impresivno... :)

mbed 18.07.2008. 11:29

zaista je dobar, samo mu fali LAN port da bude savršen. inače sasvim solidan.
ima i sličnih uređaja za kupiti i kod nas tipa: prestigio i promise

yedwy 18.07.2008. 11:51

A čuj ima onaj Drobo Share dodatak za to... :)

Inače ovo gore su RAID kućišta, nisu kao ovaj drobo, bar ne skroz...

Visage 18.07.2008. 12:05

Citiraj:

Autor mbed (Post 1089660)
zaista je dobar, samo mu fali LAN port da bude savršen. inače sasvim solidan. ima i sličnih uređaja za kupiti i kod nas tipa: prestigio i promise

Drobo sam vidio u akciji i zgodan je, ali nijedan od spomenutih ne sakam i razlog zasto ne mogu realizirati narudjbu za neki takav ormarich je hladjenje po volji :(

Previse su sardinirani zbog robovanja (super elegantnom i prakticnom) ladicama i smjestaju. Nekoliko slicnih sam vidio uzivo i nisam zadovoljan temperaturama. Il su prebucni ili ne pretjerano efikasni. Mozda ce ovo sve biti ad acta za koju godinu kad zavladaju Solid kutijaneri... ali do tada bez mod-a sa hladjenjem, meni se nijedan ne svidja standardno.

mbed 18.07.2008. 12:26

ako čemo gledat cjenovno, drobo košta 400€ + dodatak za LAN 200€ u njemačkoj, a promise s LAN-om manje od 300€ onda je očito koji uzeti.
uskoro če se isplatiti uzet atom+mini ITX u neko kučište i složiš si sličan sistem sa boljim hlađenjem, a cijenovno če biti tu negdje.

yedwy 18.07.2008. 12:55

Gle ti ne kužiš poantu ja ne govorim da se nemre to drugačije složit, ali kad smo već kod toga - to možemo ja, ti i nama slični koji zalaze na ovakve forume i ono što mi znamo složit ko od šale nemože baš svako...
Shodno taj drobo je za ljude koji to neznaju ili se neće gnjaviti s takvim stvarima (i ja donekle spadam u tu grupu, neznam za tebe) i RAID case kakv si ti pokazao nije isto kao i taj drobo, ako razmisliš malo kako ti raid caseovi rade i sam ćeš skužit...
Dakle kod njih treba (što ti ona ženska i govori) - a) znati kaj oćeš (koji RAID mod) b) kupiti točno određene diskove unaprijed c) kod promjena diskova i manjka kapaciteta rebuildati polja itd - to sve treba znati napraviti čak i kad se ima veliki level automatizma s modernom opremom, i nakraju kad nastanu problemi treba znati kako ih rješit... :kafa:
Dok kod tog droba - samo ubadaš diskove i gotovo... Dedicated RAID kućišta su možda konfigurabilnija, brža, pouzdanija i jeftinija ali nisu po funkiconalnosti ista i uopće IMHO ne pucaju na iste korisnike i zato to nema IMHO smisla uspoređivati na taj način RAID case i taj drobo...

mbed 18.07.2008. 14:42

ali i na promisu možeš složit kao i na drobu backup bez raida, samo popikaš diskove. drobo je ajmo reći mrvicu jednostavniji ali je sve to slično.

bego2 18.07.2008. 17:08

Dobra teta promovira Drobu :D

i case je zakon...to negdje koštaaa..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:43.