PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Prebacivanje s laptopa na komp.. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107565)

Oiram 14.05.2008. 12:56

Prebacivanje s laptopa na komp..

Imam pitanje..kupio sam komp..i naravno na njemu nemam nista sada..a na laptopu imam sve sto mi treba i kako bih mogo prebacivat s laptopa stvari na komp..se moze pomocu nekog usb kabela i slicno? il mi preostaje samo przenje na cd?:stoopid:

RisingPower 14.05.2008. 13:09

Spoji ih na router koji je podešen u router modu, namjesti ručne ip adrese na kompovima i viola. Ili ih direktno spoji utp kabelom...

Oiram 14.05.2008. 18:49

A kak da ja napravim to sad..ukljucio sam taj utp kabel u laptop i komp..i na laptopu ima FILES AND SETTINGS TRANSFER WIZARD..dali mogu i prek tog prebacit na komp?

drakic 14.05.2008. 19:32

Citiraj:

Autor Oiram (Post 1028766)
A kak da ja napravim to sad..ukljucio sam taj utp kabel u laptop i komp..i na laptopu ima FILES AND SETTINGS TRANSFER WIZARD..dali mogu i prek tog prebacit na komp?

ima dvije vrste kablova: jedan je za spajanje kompa sa routerom a drugi (patch mislim da mu je ime) je da se mozes spojiti sa dva kompa (dakle iz mrezne u mreznu). obadva su utp samo je razlika u tome koji je raspored zica. imas obadva za kupiti u svakom informatickom centru.

kad hoces sa ovim drugim kablom (patch) dovoljno je namjestiti ip adresu na jednom npr 192.168.1.1, na drugome 192.168.1.2. moraju biti u istoj workgrupi npr home. odes u My Network places i tamo imas od obadva kompa ono sto si sherao.

sa prvom opcijom namjestis u routeru (ako ga imas) da automatski dodjeljuje ip adrese (DHCP je enabled) i na postavkama mrezne kartice sve stavis na automatski i postavis ih u isti workgroup i to je to. odes u MnP i imas oba kompa....

ona prva solucija ti je brza i laksa, barem po meni i nemoras imati router (ako nemas adsl)

danijel

nino 14.05.2008. 20:46

:stoopid: A gdje je on stavio da ima router?

drakic 14.05.2008. 21:00

Citiraj:

Autor nino (Post 1028865)
:stoopid: A gdje je on stavio da ima router?

nije nigdje, ali vidim da je RP spomenio router, pa da mu objasnim da ima i tu soluciju...

danijel

Nikky 14.05.2008. 23:16

@drakic
Manje - više sve rečeno samo si pogrješio u nazivu tj. tipu pojedinog kabela.
PC - Router ide Straight-Through Ethernet kabel,
PC - PC ide Crossover Ethernet kabel.
Pach kabel se naziva kratki mrežni kabel, u pravilu Straight-Through tipa, a služi za spoj PC - mrežna utičnica u(na) zidu ili u mrežnim ormarima između završetaka infrastrukturne mreže i switcha / routera.

drakic 14.05.2008. 23:30

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1029023)
@drakic
Pach kabel se naziva kratki mrežni kabel, u pravilu Straight-Through tipa, a služi za spoj PC - mrežna utičnica u(na) zidu ili u mrežnim ormarima između završetaka infrastrukturne mreže i switcha / routera.

ma prije sam znao kako se zovu, sad da me ubijes nemogu se sjetiti koje je ime za pojedini kabel. uglavnom, crossover i patch (ST tip) se zovu

ZAHHAROW 16.05.2008. 12:08

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1029023)
@drakic

pa ne baš sasvim.
crossover kabel nije više potreban u današnje vrijeme, pošto se crossover izvršava na velikoj većini novih mrežnih kartica i kada povežemo dva računala po principu dcc običnim mrežnim kablom, mreža će raditi. to pogotovo vrijedi za gigabitne kartice koje su integrirane na novijim matičnim pločama, kod kojih je apsolutno nepotrebno koristiti crossover. znači, kupi obični utp kabel, poveži, i radit će. :kafa:

Nikky 16.05.2008. 19:25

@ZAHHAROW
To ja znam, al neka stoji informacija za druge. Tehnologija koju spominješ se zove Automatic MDI/MDI-X i obično je navedena među ostalim teh. karakteristikama mrežnog kontrolera.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:09.