PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   preporuka zvučne kartice za gamere do 300kn (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105709)

pimp 25.04.2008. 19:51

preporuka zvučne kartice za gamere do 300kn

moze neka , ne razumijem se nimalo u to, te mi treba jedna zvučna za gaming do 300kn , da bude neka pristojna i da svoj posao obavlja kako treba

pimp 28.04.2008. 11:21

anybody?

1v@n 28.04.2008. 11:30

A što fali integruši ako smijem pitat?

RisingPower 28.04.2008. 12:14

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1013916)
A što fali integruši ako smijem pitat?

Visoke latencije, nemaju ASIO drivere itd...

nick praskaton 28.04.2008. 12:18

mozda ova:

CREATIVE LABS X-Fi Xtreme Audio

http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.300.030

1v@n 28.04.2008. 12:50

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 1013954)
Visoke latencije, nemaju ASIO drivere itd...

OK, a daj mi još reci jel pucanj realističniji na, recimo X-Fi nego što je na nekoj, recimo ALC888? :D Znam nekolicinu "gejmera" i njima je samo bitno da na komponentama ili u opisu piše "gamer" ili "for gamers". I onda kad im netko dođe u posjet, onda slijedi inventura kompa. Gle ja imam Abit Fatal1ty, X-Fi Fatal1ty, XFX Fatal1ty itd itd i to ti je sve za gejmere. I kad im kreneš s pričom da im to neće pomoć da budu bolji u CoD 4 ili UT-u, onda polude. No da se vratim na temu. Razlike u zvuku kod igri i u općoj primjeni između X-Fi i onboard zvučnih praktički nema. Osim ako niste neka vrsta sound freakova pa čujete razliku između 440 i 441 Hz i profesionalno se bavite ugađanjem klavira.

RisingPower 28.04.2008. 13:24

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1014006)
Razlike u zvuku kod igri i u općoj primjeni između X-Fi i onboard zvučnih praktički nema.

Ok, nek ti bude... Za glupe igrice skoro svaka zvučna može poslužiti pa je šteta šteta bacati prevelik novac na nešto kaj ne možeš u potpunosti iskoristiti.

syss 28.04.2008. 14:26

za pametne igrice onda trebaš i pro karticu.

zomg.

Foxman 28.04.2008. 14:40

PA kvalitetnija zvučna se itekako osjeti pogotovo u kombinaciji sa kvalitetnijim sluškama...

npr COD2 sa x-fi audio i 5,1 slušaliscama je nebo i zemlja naspram integruše sa tim istim slušalicama...

Tko nije probao bolje neka se ne izjašnjava jer razlika postoji!!

Z-man 28.04.2008. 15:02

Citiraj:

Autor Foxman (Post 1014119)
Tko nije probao bolje neka se ne izjašnjava jer razlika postoji!!

Definitivno, igram Americas Army več gotovo 2 godine i tek nedavno sam nabavio x-fi i poštene sluške....čujte, nije svejedno jel čujete lika na 5 metara ili na 50 ? Koraci po pjesku se čuju na drugi kraj mape doslovno a sa integrušom nema toga. U aa-u je zvuk najbitnija stvar......
tako da, tko ne proba neka ne govori :chears:

Punio4 28.04.2008. 15:39

Razlika je utoliko dal ima EAX ili ne, što se tiče igara.
Ja imam nforce2 sa soundstormom, i jedan od razloga zašto nisam na visti je jer nema drivera za istu.
Nema šanse da se odreknem 3ms buffera u ASIO-u na fruity loopsima, niti EAX-a.

A što se tiče creativea... http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=628428

pimp 28.04.2008. 17:19

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1014006)
OK, a daj mi još reci jel pucanj realističniji na, recimo X-Fi nego što je na nekoj, recimo ALC888? :D Znam nekolicinu "gejmera" i njima je samo bitno da na komponentama ili u opisu piše "gamer" ili "for gamers". I onda kad im netko dođe u posjet, onda slijedi inventura kompa. Gle ja imam Abit Fatal1ty, X-Fi Fatal1ty, XFX Fatal1ty itd itd i to ti je sve za gejmere. I kad im kreneš s pričom da im to neće pomoć da budu bolji u CoD 4 ili UT-u, onda polude. No da se vratim na temu. Razlike u zvuku kod igri i u općoj primjeni između X-Fi i onboard zvučnih praktički nema. Osim ako niste neka vrsta sound freakova pa čujete razliku između 440 i 441 Hz i profesionalno se bavite ugađanjem klavira.

evo ti odgovora sto ce mi , krava mi se treba teliti pa sam postavio mikrofone u štalu i sad trebam kvalitetniju zvucnu da cujem kad mi se krava teli , jer ima više nacina mukanja u kojim ona pokazuje svoje stanje i kako se osjeca , zato mi treba kvalitetna zvucna do 300kn a i usput bih igrao cod4 u mp..

zadrži te price za sebe i svoje gejmere...ja sam samo trazio jebenu preporuku zvucne kartice do 300kn koja bi se koristila u igrama najviše.... više nemžeš ni nešto tražiti a da ti svi dođu soliti pamet..... koliko je prije bilo ljepše na ovom forumu kad je bila normalna ekipa koja je htjela pomoci

sarkasm i bullshit off

ova integruša na maticnoj mi ne radi i trebam neku novu zvucnu , eto zasto mi treba , i zelim dati 300kn da bude kvalitetna neka ( jer uz mp gaming i slusam glazbu , (da ne povjerujes))

bobe 28.04.2008. 17:51

Citiraj:

Autor pimp (Post 1014242)
evo ti odgovora sto ce mi , krava mi se treba teliti pa sam postavio mikrofone u štalu i sad trebam kvalitetniju zvucnu da cujem kad mi se krava teli , jer ima više nacina mukanja u kojim ona pokazuje svoje stanje i kako se osjeca , zato mi treba kvalitetna zvucna do 300kn a i usput bih igrao cod4 u mp..

zadrži te price za sebe i svoje gejmere...ja sam samo trazio jebenu preporuku zvucne kartice do 300kn koja bi se koristila u igrama najviše.... više nemžeš ni nešto tražiti a da ti svi dođu soliti pamet..... koliko je prije bilo ljepše na ovom forumu kad je bila normalna ekipa koja je htjela pomoci

sarkasm i bullshit off

ova integruša na maticnoj mi ne radi i trebam neku novu zvucnu , eto zasto mi treba , i zelim dati 300kn da bude kvalitetna neka ( jer uz mp gaming i slusam glazbu , (da ne povjerujes))

dobro si mu i reko:smoke:

kup si audigy SE, gajbu pive i kilu mesine za 1. maja

pimp 28.04.2008. 18:09

znaci audigy SE ( jel ima tocno kakav model ili bilo koja)
jel provjereno onda da uz gajbu pive bolje cujem i zvuk je čišći i kristalniji?

joolka 28.04.2008. 18:15

CREATIVE LABS Live!, Player 5.1, bulk u hg spota za 120kn jer dosta starija kartica od recimo audigy se i ostalih novijih sra*a iz creative-a ali ima daleko bolji zvuk i postoji mali miljun moddanih drivera za nju,moja preporuka da uzmes bas ovaj model,imao sam sve moguce serije kartica od creativa a ova je najbolja tj audigy 4 ako nadjes polovnu jos bolji izbor ;)

pipe 28.04.2008. 18:15

Solidna je to kartica. Audigy SE.

bobe 28.04.2008. 19:17

Citiraj:

Autor pimp (Post 1014293)
jel provjereno onda da uz gajbu pive bolje cujem i zvuk je čišći i kristalniji?

moras provjerit sam, gajba pive krije mnoge cari, i puna i prazna

Citiraj:

Autor joolka (Post 1014302)
CREATIVE LABS Live!, Player 5.1, bulk u hg spota za 120kn jer dosta starija kartica od recimo audigy se i ostalih novijih sra*a iz creative-a ali ima daleko bolji zvuk i postoji mali miljun moddanih drivera za nju,moja preporuka da uzmes bas ovaj model,imao sam sve moguce serije kartica od creativa a ova je najbolja tj audigy 4 ako nadjes polovnu jos bolji izbor ;)

vidis nisan zna da se ta lajvica jos prodaje, za 120 mlohavih dis bolje

yedwy 28.04.2008. 19:24

EAX pod vistom možete zaboraviti jer ionako sve ide preko OpenALa ili nativno(nove igre) ili soft preko alchemya, tako da nije da bog zna što pomaže s vistom (niej niti prije s novim procevima neke performanse nabijalo ali ajde), a ako ko oće imati DX 10 mora i Vistu (osim ako se naglo nije preporodio DX 10 XP projekt) tako da je dobitak što se toga tiče nepostojeći, zato je Creativve i lansirao ovu osakaćenu "X-Fi extreme audio" koja uopće nema hardwaresko procesiranje EAX efekata s idejom da ionako niko neće skužiti...

Sad razlika u kvaliteti zvuka između integruče i dobre zvučne se može čuti na highend (pa i vičem midrange čak) segmentu zvučnika ali to će teško važiti za x-fi extreme audio i x-fi extreme gamer (ove poluvisoke kartiie za reduciranim sklopovljem) dok extreme music i ostale full size već nisu loše, e sad cakica je u tme da su cjene x-fi highend segmenta velike u odnosu na to da nemaju akceleracije više pa se onda IMHO više isplati neku CMI baziranu Auzentech karticu uzeti a bar imati uber ljep i čist signal ili pak neku Audigy (ali full šipset za koje imaju pravi driveri za vistu) baziranu...

Punio4 28.04.2008. 19:36

Hm... A koja od njih ima hard mixing OpenAL-a?

yedwy 28.04.2008. 19:44

A to ti koju točno ulogu igra u igrama?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:34.