![]() |
best LED vent. po protoku zraka????
planiram malo clocknut komp u posto pa posto imam veliko kuc.i dosta pasivnih gluposti zanima me, posto obozavam case modd , koji vent (veličina nije bitna) ima najbolji protok zraka....... ispod 120kn:hitthewal::fala:
|
jel ti bitna buka venat?:fiju:
|
Mislim da TermalDrek, ovaj Thermaltake ima najveci protok. No buci ko avion. Pogledaj si Coolermaster, puse sasvim solidno ali prilicno tih i na 12V. Opcenito vent koji omjerom protoka, buke, cijene i trajnosti za dorucak pojede i dobar dio klasicnih 120mm ventova.
|
@Matesonic
Kakvi su to "klasični 120mm ventovi"? |
Pa ono, Xilence, Thermaltake, GT SilentBlade....
Imam potonja dva, i mogu reći da se mogu sakriti Coolermasterovom LED ventu jer imam i njega :) Tko god treba preporuku, preporučam njega, makar je LED. Trebalo bi provjeriti kakva je glasnoća CM-ovog crnog običnog Silent Fan-a 120mm, jel ima netko? |
Citiraj:
|
Upravo tako, ja sam dobio 1 od 120mm i 1 od 80mm CM sa Centurionom 5 i po glasnoci su tu negdje kao i LED-ovi od 80 i 120mm, ali LEDovi imaju 3-pinski konektor sa brojanjem okretaja i moze ih se regulirati u BIOS-u, za razliku od ovih sto sam dobio s CEnturionom 5 koji imaju klasicni molex sa 2 zice i nemaju regulaciju vrtnje, iako sam ih bio spojio na 7V ;)
Za LEDove (zelene) imam samo preporuke, jer ni na punoj brzini nisu glasni, iako sam ih ja "po defaultu" odmah spustio za oko 30-40% u uGuru-u ploce. |
po meni je najbolji Zalman ZM-F3... totalno dere... e sad imam i jedan blue vent F3 i moram priznati da je malko slabiji u odnosu na onaj bez ledica...
al opet rastura... |
Ako je na 12V onda totalno rastura..ali po ušima:D
|
ekipa meni nije bitna bukica nego ja želim da je protok bar više od 70CFM! i kakav je vent onaj thermaltake ufo od 150kn u hg spota! ipak ću uzet zalmana i za koliko ces prodat zalmana ( pitam deadmana)??
|
Citiraj:
evo specifikacija za par boljih vent: x-bit labs taj vent ti treba za ispuh? pitas za CPU cooler ili? (ako da, javi se na pm) |
THERMALTAKE Smart LED A2018, 120mm, Protok zraka: 38.6 ~93.7CFM Buka: 17dBA at 1300 RPM~ 46.5dBA at 2800 RPM. 66kn hgsrot
|
Citiraj:
I to su jos tvornicke specifikacije koje su sigurno jos malo smanjene:) Pa to buci kao motor od 600 cm sa serijskim auspuhom.. |
bjezi od termaldreka, ventovi su im smece
|
moja preporuka ti idw na Cfieftec u Vemilu za 40 kn.. i vrti se na nekih 1500 okr@12V.. propuh super..
|
Citiraj:
Citiraj:
Nego, chief za 40kn vjerovatno ne svijetli. :D OT: Ja sam danas kupio 120mm coolermaster blue led za napajanje, sad cekam da mi se kuciste i napajanje vrati sa lakiranja. :) Inace, vent puse poprilicno na 12V i nije preglasan, makar nevjerujem da ce kod mene ikad radit na 12V. |
A sto sam ja pisao gore? CoolerMaster 120mm LED i amen. 1260 rpm na 12V nije glasno. A na 900 rpm se ne cuje ;)
|
A čuje se on čuje itekako tek ispod 700 se može govoriti o tom da se "ne čuje"... :p
Ali možes se reći da ne smeta to da... :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim da kad ti netko udje u prostoriju da misli da je sletio Elvis iz svemira :D |
Citiraj:
nije to od ventova, to je od neonki, jer nekonke mogu ugasiti na prekidac kad idem spavati, ili trebam romanticniju atmosferu :kafa: led na ventovima sam prigusio izolir trakom, evo slika: http://pce.hostili.com/images/DSCF1011dmf_thumb.jpg prekidac od neonki na otvoru za vodeno: http://pce.hostili.com/images/DSCF14702210_thumb.jpg |
Stvarno prejeben modding, nemam rijeci opet i opet :) Ja sad kemijam sto nabiti na PWM HS, nasao sam one Akasa blue LED 40X40X10 ventice na ebayu, ali je shipping za 3 komada 9 funti iz UK :( A vent sam kosta 3 funte...
|
Citiraj:
|
Ako upecas koji javi da se dogovorimo oko cijene/razmjene ;)
|
Citiraj:
|
the rider ima pravo!termaldrek je smece !ja imam isti smart fan 80mm od dreka pa kad stavim vlas kose se uopće ne miče iako radi na 200rpm!a nista onda ! onda zalman
|
ja imam gt silentblade i mogu rec da su vrlo dobri i tihi no ne reagiraju na potenciometar
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:59. |