![]() |
Firewall- preporuka
neki dobar, i koji ne zauzima puno rama firewall.?
|
|
Prije sam koristio Outpost firewall, jede malo RAM-a, spartanski izgled (grdi al radi :) ), dosta dobar je...
Sad koristim Windows firewall + pamet :D |
di ima za skinit ta pamet? :D
|
Citiraj:
|
mene zanima jer ima negdje neki neutralni test firewalla?
do sad sam koristio kerio, s kojim sam vecinom zadovoljan...no naravno ostavljam mogucnost da postoje bolji izbori. |
|
krivo sam se izrazio...mislio sam rezultate neutralnih testova :))
nemam bash volje unistall pa install 10 razlicitih fw-a^^ |
stripy di si smrade
|
Citiraj:
Kazu da je ovaj sto je ispod Comoda manje zahtijevan, a ti vidi. |
pa ja vidio:)
dosta brz instal i jednostavno nariktavanje, ALI iz meni nepoznatih razloga bi poceo koristiti 90-99% cpu-a. slijedece cu probat comodo |
Citiraj:
|
Imao Outpost, Comodo, a sada koristim ESET. Outpost je bio odličan, ali malo kompliciran za narihtat. Comodo mi je bio dobar, ali je imao čudan bug od verzije 3 (verzija 2.xx nije to radila) - kad sam otvarao neki Office dokument izbacivao mi je instalacijski prozor od Autocada (?!). ESET ni ne vidim ni ne čujem. Pitam se ima li ga uopće.
|
mogu li pitati za što vam treba firewall?
|
moderno je imati firewall :)
Horza što ti (ne)koristiš firewall? |
poshto nemam ruter, smatram softwerski fw korisnim.
|
ne, ne koristim firewall. ne vidim svrhu. čak ni pod windowsima ako si iza routera.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Firewall (vatrozid) je zaštita računala koja obavlja filtriranja, analizu i provjeru paketa podataka koji nose informacije sa i na Internet. Firewall je napravljen da bi zaštitio povjerljive korisničke podatke od neautoriziranih korisnika blokiranjem i zabranom prometa prema pravilima koje korisnik sam određuje. Firewall može biti softverski ili hardverski. Softverski firewall štiti jedno računalo, osim u slučaju kada je to računalo predodređeno za zaštitu čitave mreže. Hardverski firewall omogućuje zaštitu čitave mreže ili određenog broja računala. Za ispravan rad firewall-a, potrebno je precizno odrediti niz pravila koja određuju kakav promet je dopušten, a kakav zabranjen. |
trebam bumpati ovu temu i pitati. poceo sam koristiti net banking pa me malo trta da mi neko ne ukrade ime i password i prebacuje si fino moje novceke...
citam ovu temu i zanimljiv je horzin post, da firewall nije potreban ako sam iza routera? dok opet testirao sam komp na linku sta je tutix dao, https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 , i uglavnom pise da mi je komp stealth ali me jedan port zabrinjava, pise bas da je za kradju podataka kreditnih kartica i tako: 443 HTTPS OPEN! The presence of this secure web port in your system implies that this system is establishing secure connections with web browsers. The number one reason for doing this is the transmission of credit card information. This implies that the successful intruder could access the web server's credit card database and score bigtime. This is a VERY bad port to have open unless you are actually conducting secure web commerce! pa ako mi neko moze pliz pojasniti taj port i kako ga zastiti/zatvoriti sta vec? imam windows firewall i nod32. ima li potrebe da uopce trazim drugi firewall i koji, tema je vec pomalo stara mozda se pojavio neki novi super firewall? |
Vjeruje se da tako stanoviti ISP pristupa svojim uređajima(ako se uopće ovdje radi o tome).:nono:
Citiraj:
|
Sta ce mi firewall!?
Jednostavno ne zelim nekim stvarima tj. programima i igrama dati pristup internetu....win firewall mi je sugav i komercijalni firewall-i su mi daleko nolji za sve fino podesiti. Hebemu, da ga nemam pola programa mi ne bi radilo.... :fiju: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:32. |