PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Problem sa grafickom katicom (AGP) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=103297)

exstacy 02.04.2008. 15:10

(riješeno) Problem sa grafickom katicom (AGP)

Pozdrav

Ovako imam matičnu asus p5ld2-vm, na kojoj je integrirana intelova grafička!Kupio sam Gforce grafičku, stavio je u AGP utor i spojio kabel VGA na nju..E sad upalim komp i slike nema ..kao da je monitor ugašen!Spojim kabel na integriranu dok je još komp upaljen i slika dode!Dali netko zna zbog cega na AGP ne radi?Odnosno gforce zašto ne radi!
Još jedna stvar, kad udjem u windowse ne javi mi "new hardware" da je prepoznao!Grafička je ušla u AGP utor koliko je mogla iako nije do kraja skroz..možda 2mm viri vanka!Više nemoze..
Monitor je CRT 19 inca!

Hvala

coconut 02.04.2008. 15:25

Probaj u BIOS-u isključiti integriranu grafu. Inače, integrirane grafe se obično automatski isključuju kad 'nanjuše' grafu u agp/pcie utoru. Na tvom mjestu, probao bi tu agp grafu kod nekog drugog, jer ako ne daje sliku i ne javlja se 'Found new hardware' nešto ne štima s njom. I napiši cijelu konfiguraciju kao i o kojoj agp grafi se radi.

exstacy 02.04.2008. 15:31

Citiraj:

Autor coconut (Post 991232)
Probaj u BIOS-u isključiti integriranu grafu. Inače, integrirane grafe se obično automatski isključuju kad 'nanjuše' grafu u agp/pcie utoru. Na tvom mjestu, probao bi tu agp grafu kod nekog drugog, jer ako ne daje sliku i ne javlja se 'Found new hardware' nešto ne štima s njom. I napiši cijelu konfiguraciju kao i o kojoj agp grafi se radi.

Grafička je nvidia gforce 6200, Procesor inte 3.0 MGHZ, 1GB memorije!

EVo bio sam u biosu i imam vise opcija sto se tice graficke...Da ne idem napamet napisat cu tu pa da vidim sta treba odabrat!

Prva opcija:

Boot graphic adapter prioriti:

-Internal VGA
-PCI Express / INT- VGA
-PCI Express / PCI
-PCI/ PCI Express
PCI / INT-VGA

Druga opcija:

Internal Graphics mode select:

Enabled 8mb
Enabled 1mb
Disable

Kad stavim ovu drugu ocpiju na DISABLE, kompjuter automatski cim se restarta windows on vrati na ENABLE!!Tako da jednostavno nznam sta da radim:S

pipe 02.04.2008. 15:37

Koliko vidim ta ploca ima samo PCI Express utor, kako si uspio staviti agp grafu unutra?
to je ova ploca, jel? http://www.thg.ru/desktop/cheap_pc_2...us-p5ld2vm.jpg
Stvarno ne znam sta da kazem, a i vidim da ti se u biosu samo spominje PCI-e.

coconut 02.04.2008. 15:49

Mislim da je problem riješen. Stavi PCIE grafu pa možda proradi.

greg SE 02.04.2008. 15:58

i to doslovno mozda jer tko zna kakvu je stetu napravio gurajuci agp grafu unutra....
pinova ima dosta, kombinacija jos vise....moguce je sve, od toga da je samo unistio ovu agp grafu jer je dobila napon tamo gdje nije trebala do toga da je sjebao sam konektor na ploci.

ovo me podsjetilo na onaj tekst na Computer Stupidities gdje je lik rezao ISA graficku da stane u PCI utor i onda zvao SZK da pita zasto nece da mu radi :D

domy_os 02.04.2008. 17:30

Citiraj:

Autor exstacy (Post 991236)
Grafička je nvidia gforce 6200, Procesor inte 3.0 MGHZ, 1GB memorije!

EVo bio sam u biosu i imam vise opcija sto se tice graficke...Da ne idem napamet napisat cu tu pa da vidim sta treba odabrat!

Prva opcija:

Boot graphic adapter prioriti:

-Internal VGA
-PCI Express / INT- VGA
-PCI Express / PCI
-PCI/ PCI Express
PCI / INT-VGA

Druga opcija:

Internal Graphics mode select:

Enabled 8mb
Enabled 1mb
Disable

Kad stavim ovu drugu ocpiju na DISABLE, kompjuter automatski cim se restarta windows on vrati na ENABLE!!Tako da jednostavno nznam sta da radim:S

Prvu opciju stavi na PCI Express / INT-VGA, a drugu na Enabled 8 MB.

BTW, AGP grafa se fizički ne može staviti u PCI-E slot.

greg SE 02.04.2008. 19:33

Citiraj:

Autor domy_os (Post 991334)
BTW, AGP grafa se fizički ne može staviti u PCI-E slot.

sve se moze uz puno dobre volje i dovoljno veliki cekic :)

pipe 02.04.2008. 19:42

Daj molim te poslikaj, nema te sta biti sram, necemo se smijati, htio bi viditi to.

Jablan 02.04.2008. 19:55

Mislim dosta sam dugo na PC ekspertu, ali za ovakav slučaj još nisam čuo. Daj stvarno sliku te grafe koju si stavio u PCI utor na matičnoj, a mogu ti reći da imaš sreće ako nisi ništa skurio. Da li je to možda ova grafa ? http://www.nvnews.net/previews/geforce_6200/index.shtml

exstacy 03.04.2008. 07:55

Prva stvar zasto nebi mogla uci?AGP utor je uzi 2 cm od PCI i kartica je usla skroz normalno bez ikakvog lomljenja i kidanja i bez iti malo problema ...A to sta nisan zna e pa jebi ga...I te vase price da će se sjebat narezi od graficke i utor??CCC o cemu pricate?Zamjenio u trgovini za PCI graficku stavio u svoj komp u isti utor di je bila prije toga AGP i sve ok..Oni probali moju AGP sto sam vratio i radi i njima!Tako da nevidim sto mudrujete?Ako vam je tu cilj da omalovazavate ljude i pravite se pametni umisto da pokusate pomoc, koji qrac onda radite na forumu?

Jablan 03.04.2008. 08:17

Citiraj:

Autor exstacy (Post 991748)
Prva stvar zasto nebi mogla uci?AGP utor je uzi 2 cm od PCI i kartica je usla skroz normalno bez ikakvog lomljenja i kidanja i bez iti malo problema ...A to sta nisan zna e pa jebi ga...I te vase price da će se sjebat narezi od graficke i utor??CCC o cemu pricate?Zamjenio u trgovini za PCI graficku stavio u svoj komp u isti utor di je bila prije toga AGP i sve ok..Oni probali moju AGP sto sam vratio i radi i njima!Tako da nevidim sto mudrujete?Ako vam je tu cilj da omalovazavate ljude i pravite se pametni umisto da pokusate pomoc, koji qrac onda radite na forumu?

Gledaj nitko ovdje ne mudruje, niti se pravi pametan. To što ti je EGO malo poljuljan, nije nitko ovdje kriv. Ljudi su ti lijepo rekli u čemu je problem, i kakve bi poslijedice mogle biti za grafu i matičnu, i ukupno gledano uz njihovu pomoć i savjete si rješio problem. Super je što je sve ispalo OK, i da si na kraju zamjenio AGP grafu za PCI. Drugi puta kod zamjene nekoga hardvera dobro pogledaj kompatibilnost istih. :chears:

domy_os 03.04.2008. 16:03

No, dobro, bez svađe molim...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:58.