PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   (Ne)poštenje u trgovinama - neobično!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80488)

bedenko 17.09.2007. 03:00

(Ne)poštenje u trgovinama - neobično!!!

Zanima me jedna stvar na koju možda nitko ne obraća pažnju. Možda nitko ne obraća pažnju na to jer je to glupost, no mene sad počelo brinuti.
Da li imate neugodnih iskustava ili saznanja da trgovine ne isporučuju u potpunosti robu koju želite??

Primjer: Ako kupim ovo napajanje u kutiji zapakirano sigurno nema problema i sve je unutra, no mene muči ova stvar. Napajanje koje sam izabrao je ovo:

Crosair hx 620

http://metku.net/reviews/hx620w/psu.jpg

http://metku.net/reviews/hx620w/cables.jpg

kao što vidite s njim dolazi hrpa kablova koji uz to i lijepo izgledaju i dosta su privlačni a i sigurno su kvalitetni s obzirom na porizvođača i cijenu. S obzirom da nisam nikad sam montrao napajanje, mislio sam da mi to oni montiraju u trgovini, al želim biti siguran da mi neće ukrasti niti jedan kabel, s obzirom da svi kablovi odjednom sigurno neće trebati te mislim da postoji vjerojatnost da onaj tko to montira, uzme sebi ono što meni ne bude u tom trenutku trebalo, a ja to nipošto ne želim, jer planiram još nadograđivati kompjutor, a ti kablovi su kvalitetni i ne želim ponovno kupovati kablove i davati 50, 100 ili 200 kn
(ma nebitno koliko) za svaki, a ovakve sigurno neću nigdje posebno naći (ili možda hoću, al nije ni bitno, želim svoje)
Nije bitno koja je trgovina, nisu me trenutno zahhebali, no imam osjećaj da hoće gdje god da kupim i dadnem im da montiraju i da bi to svi u ovoj konkretnoj situaciji napravili!!!!!! Siguran sam da kod kupnje cijele konfiguracije, oni dosta toga ostave kod sebe!!!!! Možda je glupo generalizirati, no jednostavno se ne mogu oteti tom dojmu.
Šta mislite o tome????

bedenko 17.09.2007. 03:03

ovi molexi i SATA kablovi sigurno nisu mačji kašalj

evo još jedna slika:

http://www.legitreviews.com/images/r...0HX_bundle.jpg

što više gleam u ovo sve sam više siguran da mi se sve više sviđa a i da se i drugima sviđa i da ću izvući deblji kraj ako ne kupim u paketu, a onda ću morati nekoga moljakati da mi ugradi

IcyTexx 17.09.2007. 05:53

Najbolje je da ih zamolis da gledas dok slazu.
Ne upali uvijek, al sta ces.

coconut 17.09.2007. 06:41

Kupi samo dijelove i sam slaži doma. Ako ne znaš kako, zamoli nekog od forumaša da ti pomogne. Za pivu i čevape sigurno bi se našla neka dobra duša koja bi ti to napravila. Osim toga, gledajući njega sigurno bi nešto i naučio.

bedenko 17.09.2007. 06:54

ovako, upravo sam proveo 2 sata gledajući na youtube-u filmove o montiranju dijelova kompjutora i odlučio sam od sada sve što kupim sastaviti sam, tako će biti i sa ovim
gledao sam od ugradnje procesora i stavljanja paste pa do ugradnje dvd-roma i mislim da sam savladao da mogu sam sastaviti bilo šta sljedeći put kad mi bude trebalo

i zato, što se tiče kablova od ovog napajanja, sigurno će ostati kod mene :)

Scorpius 17.09.2007. 07:55

Jednom jedan moj frend uzeo istu matičnu kao i ja (ASUS M2-N32 SLI Deluxe w-ed)
I sami znate da ima mali milijun kablova uz nju (6 SATA kablova, ona 3-y-molex->2sata napajanja) i još hrpu toga.

I naravno, tražio je da mu ga oni sastave...
No, s obzirom da je imao samo 1 HDD, od tih y-naponskih SATA ništa, a samo su mu dali 1 SATA kabel...
Taj y-naponski košta ak se nevaram 20 kn ili više. Isto kao i SATA kabel...
Uzeli su mu stražnji USB panel, jer je sprijeda već imao 4...
Čak mu ni antenu nisu dali, jer im je (mulac) rekao da neće korititi WLAN...

Strašno...

Ovo se odnosi na HgSpot...

bedenko 17.09.2007. 12:05

Citiraj:

Autor Scorpius (Post 815667)
Jednom jedan moj frend uzeo istu matičnu kao i ja (ASUS M2-N32 SLI Deluxe w-ed)
I sami znate da ima mali milijun kablova uz nju (6 SATA kablova, ona 3-y-molex->2sata napajanja) i još hrpu toga.

I naravno, tražio je da mu ga oni sastave...
No, s obzirom da je imao samo 1 HDD, od tih y-naponskih SATA ništa, a samo su mu dali 1 SATA kabel...
Taj y-naponski košta ak se nevaram 20 kn ili više. Isto kao i SATA kabel...
Uzeli su mu stražnji USB panel, jer je sprijeda već imao 4...
Čak mu ni antenu nisu dali, jer im je (mulac) rekao da neće korititi WLAN...

Strašno...

Ovo se odnosi na HgSpot...

ja osobno nemam stvarno nikakvih neugodnih iskustava što se tiče toga, a samo zato jer mi nikad do sad nije palo na pamet razmišljati o tome!!!No jučer sam počeo malo razmiljati o tome dok sam gledao review od napajanja i vidio kako tamo lijepo piše da napajanje dolazi sa hrpom kablova i kad sam ih vidio počeo sam sumnjati i sad sam 100% odlučio da kad god kupim nešto sa ću sastavljati jer je to stvarno bezvezarija i jednostavno je gotovo nemoguće pogriješiti.

A sad još više sumnjam jer ovo što si ti naveo, vjerujem da je istina!

bobe 17.09.2007. 12:18

kad sam lani narucivao komp za frendicu u Vemilu, trebalo je 2 tjedna da ga sloze a na kraju je dosao bez kabela od napajanja i usb kabela od printera, i stavili krivo napajanje (umisto Fortrona stavili chieftec koji dolazi sa kucistem) na kraju mi je trebalo 3 dana da ih uvjerim da su duzni poslat kabele na njihov trosak, uspjelo je tek kad sam zatrazio povrat novca i rekao da mogu doc po komp jer ga ne zelim, u suprotnom dolazim sa inspektorom i racunom na kojem je jedan artikl promijenjen bez ikakvog pitanja i upozorenja, odma su prominili pricu...

btw, svakako uzmi komponente i nadji nekoga da ti sastavi

SPLiFF 17.09.2007. 12:25

Sto prije slozis svoj prvi komp, to bolje :)

Sjecam se svog prvog kompa, Pentium 133...
Na racunu je doslovno pisalo:
Maticna ploca - xxxx kn
Procesor (ajd to je pisalo)
8 MB EDO RAM - xxxx kn
Monitor 14" - xxxx kn

Nije da je bio izbor od 100 memorija, ali svejedno mogli su mi utrpat bilo sta.

Nista tu nisu pisali modeli il sta ja znam sta. Tko zna u nekim divljim trgovinicama mozda jos uvijek izdaju takve racune

Racker_CRO 17.09.2007. 12:27

Ja kad sam kupovao svojedobno matičnu od MSI-a u HGSpotu nisu mi dali BT adapter i antenu jer kao to je "optional". Na kraju kad sam frajeru donio manual i pokazao da uz taj model BT NIJE "optional", te mu predočio mail od MSI-a u kojem oni tvrde da se to isporučuje uz svaku takvu ploču tada mi je rekao da se ispričava te da je to REPARIRANA ploča pa najvjerovatnije nisu vratili sve u kutiju! REPARIRANA?!?!?! A ja kupio pod novu! Da ne duljim...išo sam do šefa, društva za zaštitu potrošaća da bi na kraju dobio ganc novu zapakiranu sa svim djelovima. Čak nije imala packe od prsti po kutiji
:lol2:.

I to nije jedini primjer...

Paske 17.09.2007. 12:27

Zato je najbolje sam si doma složiti ....

Istina treba malko znanja i vremena da se nauči, ja sam u mlađim godinama hvala Bogu spalio dobar dio HW-a u tom procesu, ali sam na kraju naučio ;)

Nitko me ne može uvijeriti da u servisima nema krađe. Doduše znam ekipu iz PCEX koja radi u *nećemo imenovat* trgovini i njima bez rezerve vjerujem. Doduše u toj sam trgovini bio vjeran kupac - dok mi žena nije zatvorila odliv sredstava :D

Ako več ne želiš sam slagati odi u trgovinu *koju nećemo imenovati* za dobru uslugu ;)

Wolverine 17.09.2007. 13:50

Bedenko...za početak imaš opciju Edit pa editiraj post kada nešto želiš nadopisat
drugo... slike je poželjno postat u thumbnail obliku a ne 1/1 no ok ove su male pa nije greda

a što se tiće samog napajanja...čisto sumnjam da bi ti uzeli kablove i to iz par razloga (govorim o dotičnoj Corsair HX seriji)
1. na napajanju imaš toćno onoliko konektora koliko uz njega dolazi kablova (osim dodatnog molex -> 2x floppy adaptera koji se kako i ime kaže ušteka u molex konektor na jednoj od grana)

2. takve kableve nećeš nigdje kupiti jer imaju poseban konektor kojim se kopčaju na samo napajanje (takav konektor još ima samo Seasonic-ova M12 serija)

Dakle ... sumnjam da bi netko bio takva budala pa išao sebi uzet te kablove jer kako sam već naveo ... skužilo bi se, a i taj ''kradljivac'' od njih nebi imao nikakve koristi.

Da kradu kablove iz bundle-a matične ploče je više manje ''normalna'' pojava jer su svi praktički isti, ali za ovaj slučaj koji si sam naveo to je jaaako teško moguće.

thedman 17.09.2007. 15:26

ma ljudi ako se sami nećete borit i pazit na to šta ste platili niko neće to umjesto vas napravit......
a što se tiče ugradnje pa kao vi da ste na njihovom mjestu vi to kao nebi radili nego bi ziher
kao velike poštenjačine sve stavili i predali kupcu,ma bi ne
uostalom znaš što si platio i to moraš dobit,a ja uopće serviserima ne zamjeram i naravno i ja
bi to radio da sam na njihovom mjestu;D

Veki-os 17.09.2007. 15:31

Citiraj:

Autor thedman (Post 815975)
ma ljudi ako se sami nećete borit i pazit na to šta ste platili niko neće to umjesto vas napravit......
a što se tiče ugradnje pa kao vi da ste na njihovom mjestu vi to kao nebi radili nego bi ziher
kao velike poštenjačine sve stavili i predali kupcu,ma bi ne
uostalom znaš što si platio i to moraš dobit,a ja uopće serviserima ne zamjeram i naravno i ja
bi to radio da sam na njihovom mjestu;D

OMG,koje primitivno razmišljanje,pa zašto bi nekome tko je uredno platio sve,znači i bundle išao krasti ***eni kabel od 5 kuna??
Kao prvo nemaš nikakve koristi od toga a da li vrijedi dobiti otkaz i pošteno se osramotiti zbog par kablova..tebi izgleda vrijedi,sramota stvarno :(

GrimReaperKC 17.09.2007. 16:08

oni žive od potrošača, na svaki proizvod imaju maržu i to je njihova zarada.. al ocito to vecini nije dosta pa jos i bundle uzimaju itd(pogotovo kaj se tice igara koje dolaze uz grafe koje kasnije prodaju)

rezu granu na kojoj sjede...

a opet je stvar kak se postavis. ja sam dosao u ducan,rekao konkretno sta hocu.odmah sam osjetio pokusaje muljanja, ovo ti je bolje ovo ono..reko znam po sto sam dosao. onda vidi da te nemoze smuljat i sve dobijem onak kak sam htio,zapakirano itd.
dok imam frenda koji je pokazao odma da nema pojma,utrpali mu 939 umjesto am2 i sl.

bedenko 17.09.2007. 17:22

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 815897)
Bedenko...za početak imaš opciju Edit pa editiraj post kada nešto želiš nadopisat
drugo... slike je poželjno postat u thumbnail obliku a ne 1/1 no ok ove su male pa nije greda

stavio sam ih zato što su male, no thumbnail nisam uspio skužioti kako se stavlja :stoopid:

Citiraj:

a što se tiće samog napajanja...čisto sumnjam da bi ti uzeli kablove i to iz par razloga (govorim o dotičnoj Corsair HX seriji)
1. na napajanju imaš toćno onoliko konektora koliko uz njega dolazi kablova (osim dodatnog molex -> 2x floppy adaptera koji se kako i ime kaže ušteka u molex konektor na jednoj od grana)

2. takve kableve nećeš nigdje kupiti jer imaju poseban konektor kojim se kopčaju na samo napajanje (takav konektor još ima samo Seasonic-ova M12 serija)

Dakle ... sumnjam da bi netko bio takva budala pa išao sebi uzet te kablove jer kako sam već naveo ... skužilo bi se, a i taj ''kradljivac'' od njih nebi imao nikakve koristi.

vjerojatno si u pravu što se tiče ovog napajanja, no samo sam naveo kao primjer, recimo neke matične dolaze sa LED displayima ili antenama i kladim se da u pola slučajeva oni mehaničari to "zadrže za sebe"

Citiraj:

Da kradu kablove iz bundle-a matične ploče je više manje ''normalna'' pojava jer su svi praktički isti, ali za ovaj slučaj koji si sam naveo to je jaaako teško moguće.

da, no ja im to neću dopustiti jer ću tražiti da sve šro kupim bude zapakirano tvornički, ili ako nije onda ću pred njima otvoriti i pogledati upute i usporediti da li je sve tu, jer sam stvarno sad ljut, pogotovo kad sam dobio potvrdu da se to tako radi u servisima i da je to ajmo reć "normalno" i da nisam otkrio toplu vodu kad sam to pitao

Router 17.09.2007. 17:41

ja vrlo cesto pitam i trazim vidjeti tocno odredjeni komad robe koji kupujem i uglavnom znam tocno sto treba ici sa cime i ako ne ide - naglasim to itekako , u puno ducana prije isporuke hoce izaci u susret , dovoljno je jedno lijepo Molim pa ako sto ne stima da se ne vracam jer benzin ne raste na drvecu i osmjeh i moze se tocno provjeriti . u ducanima rade trgovci a ne lopovi , tako da imam povjerenja ali vrlo cesto upravo kod tih konfi koje se slaze u ducanu sam vidio nevjerojatne stvari da ugrade graficku isti model imenom ali po specu potpuno drugacije i to slabije i jeftinije , pa da bundle igre , softver , backplateove i kablove ne daju .

Don 17.09.2007. 18:22

Moraju probat trgovci, ako ide ide...:D
Pitam se koliko ljude zakinu s gotovim konfama, taj bundle mora ići nekamo!

bedenko 17.09.2007. 18:38

nema šanse da mi ikad više itko od njih slaže

bliss_zg 17.09.2007. 18:43

moram se sam nadovezat na ovo...
kad sam kupovao nedavno philipsov lcd prodavac mi je rekao da moram posebno kupit DVI kabel jer se ne isporucuje s monitorom...nakon sto sam nakon pola sata svadanja s njim uspio dokazati da se dobije DVI kabel dao mi ga je uz puno isprika...
mislim ak na monitoru i uputstvima pise DVI kabel onda mene ne zanima kaj njega nema unutra ja ga hocu i bok...
cujte nije puno 50kn al nedam iz principa...da mi kaze cujte mi smo ih izvadili iz nutra i prodajemo ih za 50kn reko bi na vam al kad me varaju nedam!

eluminer 17.09.2007. 18:46

Naravno da toga ima, ali postoji jednostavo rješenje, a već ga je netko spomenuo.... Netko tko zna šta radi, složi ti sve doma, a garantiram ti da ako jednom gledaš i ako ti on još tu i tamo nešto kaže, da ćeš sljedeći put znati sam...
I radije platiš frendu pivu i čevape, nego da daš trgovinama da slažu... Jer, kolko ja znam, slaganje konfe se dodatno obračunava, a još moraš strahovati da ti drpe pol opreme koju si platio....
I na kraju, ti znaš složiti konfu, imaš sve šta si platio doma, frend se najeo ko zmaj, i ušparao si koju kunu....

:beer:

thedman 17.09.2007. 20:45

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 815981)
OMG,koje primitivno razmišljanje,pa zašto bi nekome tko je uredno platio sve,znači i bundle išao krasti ***eni kabel od 5 kuna??
Kao prvo nemaš nikakve koristi od toga a da li vrijedi dobiti otkaz i pošteno se osramotiti zbog par kablova..tebi izgleda vrijedi,sramota stvarno :(

gle prilika čini lopova;)
a ne kažem da bi sad uzimao iz kutija i krao!!!! ma to nikad!!!!! ali evo ti primjera
imam frenda koji je serviser i dođe frajer da mu istalirana novu matičnu koja košta 1500 kn
a unutra mu je bila matična od 1000 kn i frajer uzme komp i ode i ostavi matičnu od 1000 kn!!!!!!!!!!!!!!!!!
i frendu ostala matična prodao je za 800 kn i kraj priče..............

Z-man 17.09.2007. 21:02

Ja sam svog Corsair-a kupio u ADM-u i dobio sam sve kablove ..........njima najviše vjerujem i po mome mišljenju najbolji ....... :chears:

frANZi 17.09.2007. 22:08

Citiraj:

Autor Z-man (Post 816300)
Ja sam svog Corsair-a kupio u ADM-u i dobio sam sve kablove ..........njima najviše vjerujem i po mome mišljenju najbolji ....... :chears:

Aha, jesu. Osim što sam ja morao tri puta vraćati napajanje jer je bilo pokvareno. I imaju nekog kretena na prodaji. Nikad više tamo.

Sa_Stilom 17.09.2007. 22:25

Pa ne sjećam se baš da sam imao Corsair napajanja na reklamaciji...

dugixy1 17.09.2007. 23:41

ja imam jedan drugi čudan primjer, i neču navoditi firmu, kupio sam 2 memorije i radile mi u dual chanel,jedna mi je riknula nisam mogao ni do biosa doči,znači uopče nije htio komp botati,promjenio sam sve slotove na matičnoj, probao par dana za redom ,mislio sam možda dođe k sebi ,i nije bilo rezultata i odnio sam tu jednu na servis, da bi me danas nazvali da je memorija potpuno ispravna i da moram platiti 80 kuna testiranje, i sad me čudi tko je tu lud, na 3 matične sam je probao i to par dana za redom . imam osječaj kao da su mi zamjenili za ispravnu a meni rekla da je sa njom sve u redu,još sam si razmišljao da napišem serijski broj od memorije ali nisam. nekako osječam da su me izigrali,jer ajde da su mi to prve meme u životu pa da neznam...

inače sa tom firmom nisam imao neugodnih iskustava ali nisam puno ni bio po sevrisu već samo u prodaji.

:chears:

bedenko 17.09.2007. 23:47

Citiraj:

Autor dugixy1 (Post 816482)
ja imam jedan drugi čudan primjer, i neču navoditi firmu, kupio sam meomrije 2 i radile mi u dual chanel,jedna mi je rikni+ula nisam mogao ni do biosa doči,znači uopče nije htio kmp botati,promjenio sam sve slotove na matičnoj, probao par dana za redom ,mislio sam možda dođe k sebi ,i nije bilo rezultata i ondio sam tu jednu na servis, da bi me danas nazvali da je memorija potpuno ispravna id da moramplatiti 80 kuna testiranje, i sad me čudi tko je tu lud, na 3 matične sam je probao i to par dana za redom . imam osječaj kao da su mi zamjenili za ispravnu a meni rekla da je sa njom sve u redu,još sam si razmišljao da napišem serijski broj od memorije ali nisam. nekako osječam da su me izigrali,jer ajde da su mi to prve meme u životu pa da neznam...

inače sa tom firmom nisam imao neugodnih iskustava ali nisam puno ni bio po sevrisu već samo u prodaji.

takve stvari treba paziti
2 puta sam nosio HDD na servis i uvijek zapisivao serijski broj
ja mislim da su te zeznuli a na žalost ne možeš dokazati

dugixy1 17.09.2007. 23:53

ma ipak je to poznata firma pa me zato čudi ,stalno si mislm možda je došla k sebi,al drugi put sigurno zapisujem

bobe 17.09.2007. 23:56

Citiraj:

Autor dugixy1 (Post 816492)
ma ipak je to poznata firma pa me zato čudi ,stalno si mislm možda je došla k sebi,al drugi put sigurno zapisujem

slobodno ti navedi koja je firma, nek se zna;)

bedenko 17.09.2007. 23:58

Citiraj:

čuj, ako si već dugo imao memoriju na njoj se vjerojatno nakupilo dosta prašine, tako da ćeš vjerojatno u tom slučaju moći prepoznati jel tvoja ili je nova? mislim da ju oni nikako ne mogu 100% očistiti ako se nakupi prašine

dugixy1 18.09.2007. 00:11

Citiraj:

Autor bobe (Post 816495)
slobodno ti navedi koja je firma, nek se zna;)

pozdrav bobe:chears:

ma neču navoditi firmu jer možda sam u krivu,možda je došla k sebi,zašto to mislim zato jer sam več jednom imao takav slučaj,mema je jednostavno proradila nakon 2 dana ,možda zvuči glupo ali istina. samo s ovom sam probavao 10 dana i nije nikako htjela. ako primjetim druge neke nepravilnosti reči ču koja firma za sad neka još ostane ovako. jedna lasta ne čini prolječe. al na taj način su bar nešto izvukli ako su mi dali novu memu, čak nisu morali ni novu već neku ispravnu sa servisa.

bobe jel došlo napajnje ,ovih dana šaljem i kabl inače se radi o firmi gdje sam kupio i ovo napajanje što sam tebi prodao

ljep pozdrav

bobe 18.09.2007. 00:23

sta se te firme tice ne znam bas da se oni takovim s*anjima bave al ko ce ih znat vise, ako si isprobao u vise kompova definitivni nije mogla radit kod njih, tako da..stvarno cudno, ako je istina, zalosni je da trebas zapisat SN komponente koje nosis na servis,

btw, doslo je napajanje al nisam otiso po njega jer sam bio zauzet,, cutra cu, ceka me u posti:)

Scorpius 18.09.2007. 10:08

Citiraj:

Poznata firma... Pa HgŠrot je jedna od najpoznatijih u HR, a si pročitao gore šta su napravili mom frendu...

vlincx 18.09.2007. 11:10

Mislim da većina nas ovdje sama slaže kompove i dodaju sami dograđuju kompove. Oni koji to nerade mislim da je najbolje da počnu. Znam da je neke strah ali svaka škola košta. Ovdje ste svi izneli neko mišljenje da nedate kabel neki koji košta 50 kn, dok ja mislim a znam da sam ovdje dosta u pravu to da večina servisera uzimaju doma robu na testiranje pa malo nabace overclock i tako nešto spale i daju neispravnu robu oko koje ima poslije dosta natezanja. Zato ja uvijek uzimam robu koja je orginalno zapakirana ako nije vraćam i tražim drugu.Tolko od mene

dugixy1 18.09.2007. 11:20

Citiraj:

Autor Scorpius (Post 816672)
Poznata firma... Pa HgŠrot je jedna od najpoznatijih u HR, a si pročitao gore šta su napravili mom frendu...

u hg šrotu sam dosad samo neke sitnice kupio, mislim da bi zapakirana roba trebala biti dobra, ali sam od frenda koji ima tamo također frenda koji radi u njihovom servisu, čuo da je to užas tko to sastavlja,uglavnom sami početnici ,puno ih dođe a da nemaju osnovnog znanja. neznam jel to još uvjek tako al nedavno sam saznao, zato mislim da je bolje sam sklopiti a bože moj pa nije to neka nauka.

bedenko 18.09.2007. 16:51

Citiraj:

Autor dugixy1 (Post 816744)
u hg šrotu sam dosad samo neke sitnice kupio, mislim da bi zapakirana roba trebala biti dobra, ali sam od frenda koji ima tamo također frenda koji radi u njihovom servisu, čuo da je to užas tko to sastavlja,uglavnom sami početnici ,puno ih dođe a da nemaju osnovnog znanja. neznam jel to još uvjek tako al nedavno sam saznao, zato mislim da je bolje sam sklopiti a bože moj pa nije to neka nauka.

na YouTube-u ima beskonačno filmova o sastavljanju dijelova računala i kad pogledaš vidiš da je to takva bezvezarija i da to može stvarno svatko napraviti bez straha da će nešto zeznuti

Sa_Stilom 18.09.2007. 18:38

Citiraj:

Autor dugixy1 (Post 816744)

To je zato što je početna plača vrlo mala cca 2500-3000kn, gdje će samo klinci to prihvatit, dok pravi stručnjaci i daleko iskusni ljudi, njima ne pada na pamet da počnu radit negdje za ispod 3500-4500kn u Servisu, jer znaju koliko vrijede.

Nažalost, poslodavci su najčešće plitki ljudi koji nemaju neku mudrost, i "jeftinije" im je zaposliti nekog malca koji će se učit i plaćat ga 2500-3000kn, nego profesionalca plaćat 5000kn.

Na van izgleda da je to bolje, ali to i je problem kod raznih direktora što im je bitno da je na van sve dobro, a ne gledaju da je korjan u qurcu.

Puno bi više pridobili i dobili da plaćaju 5000kn profesionalca, koji će znat em s ljudima, em s robom. Dobar glas, daleko se čuje, to nažalost svi direktori zaborave.

Citiraj:

Autor vlincx (Post 816735)
... dok ja mislim a znam da sam ovdje dosta u pravu to da večina servisera uzimaju doma robu na testiranje pa malo nabace overclock i tako nešto spale i daju neispravnu robu oko koje ima poslije dosta natezanja.

Kaj zbilja misliš da mi serviseri to radimo??? :lol2:

Oni koji to rade, mislim da trebaju dobit doživotnu zabranu diranja hardware-a.

Uostalom, ako već radim u informatičkoj firmi, uzet ću si na REVERS što me zanima, istestirat i vratit u firmu, ne trebam "krast" krajnje korisnike i iživljavat se na njihovim komponentama, kad bez beda uzmem direkt iz skladišta što god poželim.

Citiraj:

Autor bedenko (Post 816498)
čuj, ako si već dugo imao memoriju na njoj se vjerojatno nakupilo dosta prašine, tako da ćeš vjerojatno u tom slučaju moći prepoznati jel tvoja ili je nova? mislim da ju oni nikako ne mogu 100% očistiti ako se nakupi prašine

Morate znati da ako ti crkne memorija, i recimo odneseš je na reklamaciju, da NE TREBAŠ dobiti NOVU u zamjenu.

Možeš dobiti drugu zamjensku (RMA memoriju). Isto tako i s pločama, neki dobri proizvođači matičnih ploča, popravljaju svoje ploče, čiste, i vrate nazad. Ploča izgleda kao nova, a nije NOVA novcata.

Darth Vader 19.09.2007. 23:34

dajte EDIT koristite pliz....

vlincx 20.09.2007. 14:04

Ne da mislim nego znam da se to radi pogotovo mulci ovi koji spominješ da to rade jer znam neke osobno neke priče znam preko drugih poznanika. Nije teško skužit šta se radi čim vidiš otvorenu kutiju i poderan logo na onoj foliji odmah vračam nit me interesira ništa drugo.

mrga 20.09.2007. 14:33

Samo ću reći da smo frend i ja sestrični naručivali konfu iz Linksa s njihovim slaganjem i da je sve uredno složeno a uz kištru su uredno došle kutije i bundleovi od svih komponenti. Isti slučaj i s drugom sestričnom. I još sve s dostavom. Dosad s Linksom samo odlična iskustva :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:47.