![]() |
Preporuka ventilatora!
Ovako, trebaju mi tri 12cm-venta, jedan za upuh, jedan na sonica, jedan na ispuh! imam zalman mfc potenciometar i sve bi prištekao na njega! Mislio sam sharkonove silet eagle, ali mi se ćini da je 36dB malo puno, onda sam vidio Cm-ove plave u linksu sa 22dB! Treba mi dobar protok a opet da nije glasno! Hvala!
|
Heh, u pravilu se ventilatori od 120mm na 5V ne čuju (ako ne ubrojimo zujanje ili ležajeve, kako kod kojeg), a na 7V imaju sasvim pristojan protok. Moj prijedlog je GT120mm na 7V. S druge strane pitanje je kolika ti je tolerancija buke. Meni su trenutačno u kompu najglasniji hardovi koji su mi u 5"25 na gumama i to sa AAM-om na 128, pa brzo nadam se lete van i neki Samsung će dole u spužvu...
|
Mogu uzet samo iz linksa! Vidim da je Silenteagle duplo skupli od CM-a, pa me zanima dal se isplati davati tolke pare za vent ili je dovoljan CM? Molio bih mišljenja iz prve ruke ako je moguće!:chears:
|
Ti CM LED fanovi su odlicni!
|
Evo, ja sutra idem po novi Sonic Tower, pa cu stavit Glacialtecove na njega i na kuciste. Može?
Kupujem u M-Computers, najjeftinije je tamo. (Sonic Tower) |
Dobri su ti CMi imaju ok ležaje, a ostala buka od rada ovisi naravno uglavnom o RPMima ako je 80mm onda je to oko 1300-1400 RPM za CMe a za 120mm oko 1000 RPM preko čega nebi išao za relativno tih komp... Takva su bar moja iskustva s tim... Naravno nekima je 1000 RPM na bilo kakvom 120mm katastrofa ali u tom slučaju jedino ostaje system fan S ili Cfieftec Yate Loon - na 5V naravno...
|
Cheiftec 120mm na 5V nista ne puse. Al bas nista. Katastrofa. Dok GT na istim obrtajima PUNO vise puse.
Ako mozes nac 120mm GT ali da ima Sleeve lezajeve, go for it. |
Jel su ti sleave lezajevi u M-computersu?
Bas me zanima... |
Citiraj:
|
Ouch... Sad sam nesto saznao!
M-Computers nije klasičan dućan, već isključivo Web shop (Internet trgovina). Ne mogu vjerovat... Sad cu ih nazvat. |
Kad sam kupovao CoolerMaster u linksu, isti ti su bili prije kojih godinu dana, ali za cifru 36kn. To mi je bilo jako sumnjivo, ali rekoh, ajde da probam. Ventovi su nevjerojatno kvalitetni i tihi. Evo već godinu dana se vrti na 1200 okretaja, i kao i prvi dan, kad prisloniš uho, čuješ malo zraka strujanje. Moja preporuka. E sad , ja ti nemrem garantirati da ćeš ti biti zadovoljan, ali sebe smatram picajlzom za tišinu, no nitko ne garantira da imam savršen sluh :D
No vjerujem da se nećeš razočarati. |
A kaj mislite o Sharkonovim silent eaglovima? Zanima me dal ih netko ima, jer mislim da kad ima spustim oobrtaje na min da se neće ćuti previše, a ak ću uzeti 3 CM-a to će biti fucking light show...a to neću!!! Lova nije problem!
|
Ako hoces tihe 120 onda nema nista bolje od Papst ali naravno snjim dolazi i njegova bolesna cijena od 140 kuna po komadu!!!
|
Citiraj:
|
imam ja 2*sharkoon 12cm na procu i sa strane case-a, evo na kutiji je crvenom tockicom (:D) oznacen onaj sta se vrti na 1700o/min, 31dB (12V), meni radi na ~8V, ne cuje se nista, protok je za mene i vise no dovoljan, na kucistu imam jos i 2 Zalmana kupljena u Linksu prosle godine, nekih 45Kn/kom, i sa njima sam jako zadovoljan, rade mi na ~9V, odlican protok i gotovo da se ne cuju, za razliku od ventova koji dolaze sa Lian li kucistem, zivo sranje, nisu tihi, a protok 0 bodova
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A da stavis xilence 120mm ? I to spustis na 5V i nemaš brige, a solidan propuh rade.
|
Imam kučište s prozorom, a ti Silent eaglovi mi super izgledaju! mislim i ovi cm su lijepi ali mi je to previše svjetla!
|
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...e=0&Sifra=1862
ebeno tihi čak i na 12V ali na 7V su nečujni i dobro pušu. uzimam 2 komada za novi case.:) |
A nista... Idem sutra u Links po novog Sonic Towera i jos te coolermastere.
|
Citiraj:
|
Ma nije mi radi lighta...
Mozda uzmem i orla 2000 samo za Sonica. Onda ga skresem na 7V. Onda se ne cuje? A puše dobro... Valjda. |
Citiraj:
I da, uzeo sam 80mm orla da puše po balistixima, dal će to biti dosta da otpuhuje toplinu sa njih? |
Ima u Linksu Zalman ventilator(34 kune) i on je tih i dobar te dolazi sa adapterom 12v na 5 v i gumicama protiv vibracija.
Imam jednog i jako sam zadovoljan. http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.908.117 Drugi izbor CoolerMaster SilentFan 1200rpm buka 19dBA, 2 godine garancije a košta 37 kuna. Xilence je isto odličan, tih i ima dobar protok a košta 40 kuna. Najbolje izgleda od svih sa onim crvenim ventovima. Papst je najbolji ali i najskuplji. |
Koju pastu da uzmem iz linksa?
Pa ja bi se mogo upucat! ladnjak THERMATAKE SonicTower Zagreb: Artikl trenutno nije dostupan. |
A imaš i u vemilu ST-a! ILi uzmi BT!
|
uzmi Freezera i skrati si muke :D
|
Ve-mulj ima cijenu od 337,10 kn, M-computers ne daje robu ispod 1000 kn, Optimum računala nemaju više!
Imao sam Sonica dok ga buraz nije skršio, i bio sam apsolutno zadovoljan. BTW. Skoro sam si LCD ubio pokusavajuci udarit tvoju bubu. :stoopid: |
Moja iskustva sa 120mm ventilatorima od boljeg prema losijem (problem je sto je ovo subjektivno misljenje i sto je moguce da sam npr. naletio na losiji mdoel itd...):
Da napomenem, svi ovi ventilatori se razlikuju u broju okretaja i svi su mi preglasni na defaultu, tako da ono sto ja pisem je ustvari opazanje protoka zraka na odredenom broju okretaja i lezajevi. 1. vent na Scythe Ninja / Yate Loon D12SL-12 (kod nas su to chieftecov vent i vent na big typhoonu {ne VX] -dobar protok, dobri lezajevi iako na stranim forumima ugl. govore da su ovi YL namjenjeni da stoje vertikalno zbog sleeve lezajeva sto im moze biti mana zbog kraceg vjeka trajanja... 2. glacialtech silent blade / xilence sa crvenim ledicama/revoltec led fan -ok lezajevi, prosjecan protok 3. xilence red wing -dobar protok, losi lezajevi (dosta vibrira sto se osjeti i na dosta malom broju okretaja) Dobro se zna da su ovi xilence red wing nahvaljeni tako da je lako moguce da sam ja uzeo losi model... |
Ja sam isto u potrazi za ventovima i trebaju mi 3 komada da zamijenim ove usrane iz antec-a, kada samo pomislim da je jedan od razloga zašto sam ubo to kućište i to što ventovi imaju svoje prekidače pa je manja gnjavaža i sve je lijepo složeno, grrr... :(
Sada su mi spojeni na 7V i switch je prebačen na medium (kada stavim na low se neće upaliti). Ja sam do sada imao jedan coolermaster 12cm koji je došao sa centrurionom 5 i taj je na 5v bio praktički nečujan. Onda sam kupio i SHARKOON 120mm, 21dB, System fan S koji je po meni užasan vent s obzirom da ovo S valjda dolazi od Silent. Na 5V se neće pokrenuti, a na 7V ga se čuje puno više nego što bih ja to želio. Kao što je viđeno iz priloženog poprilična sam picajzla što se tišine tiče :) Eh sada, što bi vi meni preporučili, kupovati 3 Papsta nakon što sam dao toliko novaca za kućište ne dolazi u obzir. Eh sad, što bi vi meni preporučili? Najviše bih cijenio mišljenja od kolega koje su netoleranti prema buci kao i ja. Ako vam je npr. Zalman VF700 na 5V nečujan onda se ne ubrajate u tu kategoriju :) edit: Zašto uopće razmišljati o Silent Eagle-u kada je on prema proizvođaču puno bučniji od vulgaris S-a? (21dB vs 35dB je ogromna razlika) |
Ali ak ih smanjiš prek potenciometra na 1000 rpm su tihi!:chears:
|
Uzel danas GT-e i to model: GT12025-SDLA1 , i čuju te ležajevi onako, trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, tok se vrti :/ u ve-milu sam ik piknul, e sad bilo je i nekih Chiefteca, al nisam njih uzel :hitthewal: Pitanje: dal da zamjenim ove GT-e za Chiefove? dok ih još nisam razmrcvaril :) odnosno dok još imam ambalaže :D
|
Hm, ovdje su nahvalili tu novu seriju (pozna se po 7 lopatica, ranije je bilo 9):
http://www.digit-life.com/articles2/...rt1-page3.html Istina, testirali su GT12025-HDLA1 i GT12025-EDLA1. Ne znam gdje je tu tvoj... |
Evo, odlućio sam se! Uzet ću Silent eagle za ST i S1! A za propuh ću koristiti CM-ove sa blue ledicama! Mislim da će to biti ok! I da, dal će vent od 80mm biti dosta da otpuhuje vrući zrak sa ballistixa?
|
Neznam zasto zalmanove ventove prati los glas, 120mm na 5V su skroz necujni uz solidan protok (ZM-F1 i ZM-F3 serija).
|
Ne znam :/ :( , al spec su ovakve:
I fakat ga čuješ na 7V :(:( Opertaion voltage: 7.5 ~ 13.8V Input power ( W ): 1.44 Bearing: Long-lived Sleeve bearing Fan speed ( RPM ): 950 +/- 150 Airflow ( CFM ): 36 m3/min: 1.02 Static pressure ( mmH2O ): 0.75 Noise level: 18.5dB MTBF ( radnih sati na temp 25°c ( koji zahtjevi rofl )): 25,000 Btw, to me i začudilo kad je lik donesao sa 7 lopatica, tražil sam isključivo s 9, nemaju nitijednog :( |
ja sam danas kupio dva Xilence 120mm ventilatora. jedan sa ledicama, jedan bez. I mogu reč da se ovom s ledicama čuju ležajevi ko nespašeni... prestrašno :)
ovom bez ledica se također čuju ležajevi (na 1000rpm) al ne tak jako (trrrrrrrrrrrrrr :) )... a imam jedan 80mm nekih par dana (isto Xilence) kojem su se isto čuli ležajevi ali više se ne čuju... :) svašta... |
...
Citiraj:
meni je iznad 500rpma cujno, a iznad 750 preglasno za ono sto ja zelim... takoder buraz mi ima zalman VF900 i on je meni na najsporije preglasan... ja predlazem chieftec AF1225 iz ve-mila za 40tak kuna... meni je to best buy vent... jednostavno sam odusevljen |
što nisi rekao prije.:D
kupio dva silent blade-a i nisam previše zadovoljan, tihi su zato što se sporo vrte, uopće ne pusu jako.:( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:32. |