![]() |
Ovo bi trebao biti jako tih disk
|
jest... baš me zanima u odnosu na S166....
|
Upravo planiram ubost novi hard,a ovaj bi mogao biti idealan!Brzina desetke uz smanjenu buku.....
|
Na jednu ploču 250gb.:eek:
Seagate:care: |
Seagate i tiho ne idu u istoj recenici.
|
Citiraj:
Zanima me cijena... ako je 250GB na jednoj ploci, znaci teoretski bi mogao biti disk od 2TB? |
Barica 7-ica od 40Gb je trenutno u mojem compu i zbilja je jaaakooo tiha,ako je ova nova na tom tragu,bit će to odlično!
|
Uspoređivati stare Bare IV ili 7200.7 s novima je kao da uspoređuješ kruške i jabuke. Isto tako Bara IV od 60 GB uopće nije tiha i grije se dosta, a SATA verzije 7200.7 Barice, pogotovo one s dvije ili više ploča, su glasne za popizditi. Disk prvo treba isprobati... Ako ništa drugo, 250 GB po ploči će imati najviše utjecaja u brzini.
|
Kako vidjeti razliku između tih novih Barracuda i ovih starijih modela 7200.10?Uskoro kupujem novi hard pa bih si uzeo tu novu baricu od 250gb s jednom pločom.
|
ja imam jednu baricu od 80 gb već 7 godina nit je čujem niti se ona žali
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam imao u kompu 7200.10 320GB + 2x 250Gb - Antec 3700 - komp na stolu kraj monitora. Ja ih u Idle uopće ne čujem, a dok sva tri rade jedva. |
Citiraj:
Da,imaš pravo!Evo i pdf-a u kojem su svi tehnički podatci: http://www.seagate.com/docs/pdf/data...da_7200_10.pdf Ima i moj buraz Baricu od 250gb i stvarno smo zadovoljni sa hardom i on i ja(vrlo brz,ne zagrijava se previše i nije prebučan(može se čuti ako se prisloni uho na kučište,ali ovako ne svraća pažnju na sebe pretjerano)),ali ako Seagate tvrdi da bi ta nova Barica od 250gb s jednom pločom trebala biti još tiša,hladnija i brža,zašto ne uzet tu!? |
Svatko za svoj disk ili bilo što drugo tvrdi da je dobro, ali dok to netko ne testira ili ne da informaciju iz prve ruke, ostaje pod velikim upitnikom.
|
Jel taj Seagate od 250GB na jednoj ploci stigao kod nas? Jel ga netko kupio? U kojim trgovinama ga ima? To bi trebala biti ST3250410AS serija diska. Nekako vjerujem da ga nasi trgovci nece posebno odjelit od ostalih 250GB diskova.
|
Ima ga u Vemilu samo model s 8 mb cache (ST3250310AS),samo što oni daju 3 godine garancije na hard,a ja čekam da ga dobiju i trgovine koje daju svih 5!;)
|
Meni je najblizi HgSpot i oni daju 60mj garancije. No stvar kod njih je sto je nemoguce u dislociranom centru provjeriti seriju posto se disk moze samo narucit, a u cjeniku ne pise koje je serije. Jedino da ga ne uzmem kad vidim u trgovini da nije te serije! :D
|
Probaj naglasit trgovcu da napomene ovima u Zagrebu da pošalju hard tog serijskog broja....
|
Odgovorili mi na upit, kazu da jos nema te serije u hgsrota. No barem znam da znaju procitat serijski s diska pa cemo se nekako dogovorit da posalju tu seriju.
|
Da,to je dobro saznanje...i meni će koristit jer ću isto tamo uzet hard baš zbog tih 5 godina garancije,a i imamo u Kutini HG tako da ne moram po to u Zg!
|
Citiraj:
Nedavno je stari kupil kutiju modecom u kojoj je sempron 3000+ s box coolerom i jedino se cuje hdd - 7200.10. Negdje je receno da je serija .7 isto tiha, ali kod mene doma se cuje. WD iz siga je puno tisi. Mozda zato kaj je siget ide, a wd sata, ali sam sigeta kupil novog, a wd rabljenog tu na forumu s pun qrc sati rada.(ko da sam kupil traktora :D ). Mozda samo nemam srece s tihim diskovima, ali sigurno necu kupiti sigeta - novog. |
Serija .7 tiha? To im je bila najglasnija serija koja je za vrijeme seeka roštala k'o luda i čula na kilometar. Imao sam je pa sam to osjetio na vlastitim ušima.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
I jest jako tih taj Seagate ST3250310AS.
WinXp 64 su se upravo digli po prvi put. Tokom formata, instalacije i bootanja jos nisam cuo hard da rosta ili proizvodi bilo kakve zvukove. Za brzinu ne mogu tocno jos reci jer nisam jos dosao do testova, a prvi put imam 64bitni sustav na X2. Sve mi djeluje jako brzo. No ovaj 120GB Maxtor koji je do sada bio unutra me bas i nije nesto razmazio. Ni zvukom, ni brzinom. Eto toliko. Za sad sve 5. Osim predprogramirane za***ancije prilikom instaliranja SATA na ASUSA. To je uvijek trauma i nema veze sa hardom. |
Odlično onda,slijedeći mjesec ću ga i ja vjerojatno uzet!Gdje si ga uzeo?
Citiraj:
Da,moja je barem super tiha!BTW radi se o IDE modelu!Vjerojatno misliš na SATA modele... |
Kupljeno u Acquisitum Magnum.
Hard je i dalje tih. Tj. necujan. U tijeku je instalacija visteX64. Na dodir se osjeti tek minimalna razlika u temperaturi u odnosu na sobnu. Doduse, kuciste je otvoreno s jedne strane. Odustajem od WinXP 64. Ne radi: zvucna, zvucna na MB, DSL modem, printer, monitor bez drajvera, radeon sere, skener, citac kartica...i pazite sad; kingmax usb stick... :( Softveri odlaze u krajnosti. Taj dio je meni posebno vazan zbog CADa, ali drek; pola radi, pola ne. Pa mislim...Koji k sve to? Ko moze sto s tim? A svi proizvodjaci se ponasaju kao da to nije njihov problem. Prelazim na MAC! :) Prije cu jos probati VistuX64. Ali naravno da nema sanse da ce ista raditi. |
Disk je jako tih , "seek" je nevjerojatno tih, skoro opce ne cuje(Uho 10 cm od diska) , posto imam buke od ventova( otvoreno kuciste) i disk je na stolu ne mogu cut precizno idle samo njegov , al i to je tiho.ne zamjecuje se posebno.
Grijanje, otvoren na stolu u sobi +30 , naravno da je solidno topao, al nije nesto pretjerano vruc, tako da je i to zadovoljavajuce. Disk je i jako brz, ima brži average i to dosta nego kaj je imal hitachi 7tk250 maximalni read speed.Seek time je sporiji nego kod Hitachija za jedno 3 ms. I jos nesto, disk je pola tanji nego svi koje sam do sad imao a neki pišu i u sigu... Nazalost write test nisam mogao napravit: Evo HD tach grapha friško formatiranog diska: http://img161.imageshack.us/img161/3...10ashv9.th.jpg http://img527.imageshack.us/img527/5...aidagd3.th.jpg NAPOMENA: TEST RAĐEN U SATA1 modu, SATA 2 kontroler mi je zautet a samo je jedan na pločici. |
Bruno, sliku u thumb :chears:
|
evo u thumbu je sad...:chears:
|
Kao što sam planirao,nabavio sam novu Baricu 250Gb ST3250410AS sa jednim platterom,disk je izuzetno tih,brz i vrlo hladan,temperatura je 30 stupnjeva,a hard je hlađen Antecovim TriCool120 ventom!
HDTach (SATA1) : http://img523.imageshack.us/img523/1...tledou1.th.jpg |
1 privitaka
sve je to nice ali nova samsungova serija F1 ima 333 GB po ploci (1 TB disk ima samo 3 ploce)
Sto znaci da cemo dobit 320 GB na jednoj ploci :D EDIT: pogledati privitak Molimo ne lizite monitor slijedecih 30 sekundi :D |
Samsung mi je bio na zadnjem mjestu pri odabiru diska jer mi je ta marka općenito antipatična(samim time što proizvode svašta),bez obzira koliko dobra bila.Zadnjih godina samo koristim Seagate,a prije njega sam imao dvije serije IBM-a.
|
Citiraj:
BTT nisam izlizao monitor, ali mi je curilo niz usta :nuts::nuts::nuts: |
Citiraj:
al i sagate je ok zamjena...moj IBM od 16Mb jos uvik radi i nakon 17 godina...premda ga ja odavno vec ne koristim al eto :p |
Zato ti i radi što ga ne koristiš...
|
Citiraj:
Imao sam dva IBM-a,jedan od 15GB iz 75GXP serije i jedan od 20GB iz 60GXP.Znam da ih je mnogo crkavalo,pogotovo 75GXP serija,ali meni je taj disk radio bez greške samo što se nenormalno grijao,ali ništa što 5.25" cooler ne rješava.60GXP je bio mnogo tiši i hladniji disk.Ne znam da li sam imao samo sreće ili je možda bila kvaka u tome što su to sve bili diskovi samo s jednim platterom,a koliko sam viđao po forumima večina tih crknutih IBM-a su bili s više plattera. Nakon toga ide serija Seagatovih hardova koja počinje sa 7200.7 40GB(IDE) modelom,kod buraza s 7200.10 250 GB i sada s 250GB 7200.10 single platterom.Ovaj 40 GB nije nešto prebrz,ali je iznimno tih i hladan,burazova Barica je iznimno brza i za moje pojmove ne baš prebučna jest da se nešto više čuje nego 7200.7(IDE),ne grije se pretjerano jest da je hlađena,ova zadnja je zbilja iznimno tiha,hlada,brza i jaaaako tanka.:D + sve tri Barice imaju garanciju od 5 godina! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Neka radi,ali ja ću ga izbjegavat(više cijenim firme koje se bave užim biznisom),a i relativan je pojam "najbolji disk"!Kako kome! ;) |
Vidim da se spominju dva modela ovih diskova: ST3250310AS i ST3250410AS. Jedina razlika je u cache memoriji, ST3250310AS (iz ADM-a) ima 8 MB dok ST3250410AS (iz HGspota) ima 16 MB i time predstavlja malo bolju kupnju.
|
To sa bukom koju proizvode diskovi je postalo lutrija! Imam dvije Barracude 7200.10 SATA, jedna od 320GB i druga od 250GB. Ova manja je neusporedivo tiša!
Stari disk koji je sada u drugom kompu; 7200.7 Plus PATA, nečujan disk, dok SATA verzije glase za jako bučne. Navodno postoje dvije verzije 7200.10 320GB modela, jedna iz Singapura, druga iz Kine, tako da vam čak ni oznaka diska ništa ne garantira dok ga ne uzmete u ruke i pogledate naljepnicu! A na kraju, dok ga ne spojiš opet ne znaš :( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:30. |