![]() |
Apple Alu Keyboard "Ekvivalent"
Znači tko je koristio "novije" Apple strojeve zna o čemu govorim. To je ona Apple Alu tipkovnica, uglavnom koji je ekvivalent istoj u PC svijetu? Znači neka slim, razdvojenih tipki, onakve kvalitetne građe, i kratkog/tihog hoda tipki.
Poželjno je da je što sličnija istoj ili uzimam Apple Keyboard ;) http://www.everymac.com/images/other...m-keyboard.jpg |
zasto kupovat "kopiju" kad postoji original :D
hehe, zezam se, nazalost i ja sam neko vrijeme trazio nesto tako ok i simple, ili onu tipkovnicu koja nema obrub, nemogu ju sad nac... ali nevjerujem da ima negdi tu kod nas :( |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam prvo uzeo tipkovnicu, potom instalirao OSX i otada nisam vidio Windowse :D
|
http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=17843&servisID=1
Ono, pomalo sliči... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Pa nisam reko da je isto, nego da pomalo sliči.:kafa:
Pretpostavljam da je nemoguće kupit ovu appleovu s hrvatskim znakovima? |
Citiraj:
|
|
radi li wireless verzija ove tipkovnice na windowsima?
|
Citiraj:
|
vec kad smo kod tih tipkovnica,dali mi netko tko je koristio tu tipkovnicu na windowsima moze reci dali se ponasa isto kao i standardna win tipkovnica?
|
Citiraj:
|
pogledaj svakako po nabavi za najjeftiniju cijenu,ja sam nabavio u magazin RS,i svakako uzmi sa numeričkim dijelom,ista je cijena a kao tipkovnica je po meni bolja,bez numeričkog mi je nekako zgurano..ili mi se barem čini na slikama
|
Sorry Baja ako pomalo uletavam u thread, ali imam jedno pitanje u svezi s apple tipkovnicom (ekvivalent :-)
Meni treba non-apple tipkovnica za hackintosh, da ima takav layout kao ova alu (znači da ima lijepo otisnute option, command i sve ostalo). Može linkove s preporukama, ako postoji naravno :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
|
@SU
sta nemaju Logi Wave i razer ProType isti layout s otisnutim logoima? |
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A za hackintosh (što sam i rekao da meni treba) jeftinije je platiti 100kn (ili manje) neku zamjenu nego original apple za 409,00 kn ili 669,00 kn :eek: |
Citiraj:
A i neznam kaj vas taj layout tolko muči, ak imaš problema sa y i z lijepo šarafciger u ruku i zamjeni im mjesta, na command, i ostale pizdarije se tak i tak navikneš:D |
Postoji li koja jeftinija win tipkovnica ali BEZ numeričkog dijela?
|
|
:lol2:
http://images.apple.com/keyboard/ima...4_20090306.jpg Dakle, nešto ovako ali za windows računala. da je sa žicom i ne pre skupa (200 kn max) |
Citiraj:
koristim redovno takvu, nema to veze sa ovim kaj on traži. |
koristim laptop no da mi treba kvalitetnija tipkovnica ne bih dvojio; logitech illumindated..
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Pa, mogli bi prvo za promjenu prestati zvati te salaveta tipkovnice Apple tipkovnice! Nismo na Jabucnjaku, pa ipak ne sramotite ovaj forum informacijskim rupama onih koji znanje vucu iz zadnje procitane Apple brosure :kafa:
Tvorac je Sony koji ih vuce pred kraj 2002. http://www.shrani.si/t/d/sI/24D8vOrG/sony.jpg Prvo ih je stavio na laptope pa je onda kasnije otislo na desktop tipkalice. No kako Sony sa nekim Vaio modelima opasno kopira Apple, onda se ne hvali time izvan Nipponije. Dok Apple opet treba najveceg majstora minijaturizacije zemlje izlazeceg Sony-a, pa trgovci i Apple prodavaci na kraju svode kao Apple. E pa nece mochi Syss i ostali :p :) Probao sam prvu "Apple" salavetu i konstatirao kako su mi uvazene kolege Mac korisnici upravo dojavili da su spustili kriterije za 10 godina unazad. Jer samo nova generacija korisnika moze napraviti downgrade vlastite kvalitete unosa teksta i jos sami platiti za isti :hitthewal: Ali dobro, povodljivost je vrlina u ovom slucaju. Htjede vam poruciti ako je vec morate imati - da BTC ima jednu od najboljih replika samo nemam pojma ima'de li tega kod nas. Sretno u tipk...u, cek to nije tipkanje.... hm? Sretno u tapkanju:D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Uspio si sa slike(koja je losha) zaključiti da je tipkovnica loša/preplastična ...:care: |
Citiraj:
|
Citiraj:
I ne budi troll :kafa: |
znam da se traži apple tipkalo, ali dalje od ove ne bi ni milimetra gledao - http://www.thinkpads.com/wp-content/...keyboard-1.jpg
naravno postoji i bez touchpada verzija. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Radio sam na Thinkpadu T400s koja je maltene ista ta tastatura, baš je ono the tastatura. |
Citiraj:
Gumenjaci, "zvakaca" pred-membranske tasture postoje pojavom i prije 70-ih. Chicklet analogijom kalkulatorske forme kao izvorne esencije dizajna. Dapache, mogli bi se Istrani pozvati na ponos prve djepne tapkalice u EU. Da si svoje nepoznavanje oblikovao kulturnim pitanjem kao osoba ovdje, rado bi ti datumski i skicama predocio fakte svojih navoda jer mi pricinjava istrazivacko zadovoljstvo. Ali za nekog tko me po drugi put nekulturno zaskace, nemam namjeru izvlaciti arhivu i skenirati jer to nije zasluzio. Kao sto IBM (najveci rekorder IT patenata na svijetu) godisnje izbaci patenata koliko 50% konkurencine nema sve zajedno, tako Sony samo u IT minijaturizaciji ima vise patenata nego Apple svih ostalih zajedno. Kad bi malo poznavao izvan google instant okrepe materiju, ne bi to uopce ni pomisljao pisati jer bi znao znao sto Apple resursima moze a sto ne moze proizvoditi. |
@Moree, suzdrži se od napadanja i nastoji komunicirati civilizirano i po mogućnosti potkrijepi činjenicama :)
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Chiclet_keyboard
Eto najlakse. A vidim da je Visagu potrebna posebna pomoc i podrska ostalih kolega pa cu se suzdrazt da ga vise ne "napadam" ubuduce. |
Visage je kazao da je tu tipkovnicu za PC-e prvi napravio Sony, što mi se čini kao istina.
Ovdje ne govorim o laptop tipkovnicama niti o chiclet modelima, nego čisto o "chiclet style" desktop tipkovnicama za koje se ne bih čudio da ih je stvarno Sony predstavio prvi. Također, Visage je naveo razliku između membranske i "škaraste" konstrukcije, sad svađati se oko semantike nije potrebno :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:14. |