![]() |
Koju ploču kupiti - 3. dio
Evo i treće epizode popularnog serijala "Koju ploču kupiti" :)
2. epizoda je postala malčice nepregledna sa svoje 34 stranice teksta i sa oko 1000 odgovora. Zbog toga evo nam nova, a opet stara, tema. Linkovi na prethodne threadove tj. teme: Koju ploču kupiti - 1. dio Koju ploču kupiti - 2. dio Želim vam ugodno forumiranje :) |
KOju plocu od 4 navedene?
Biostar MBO TPower I45 S.775 ATX 1000 kn DFI MBO Lan Party DK P45-T2RS S.775 ATX 1050 kn Gigabyte MBO GA-EP45-DS3 S.775 ATX 820 kn Gigabyte MBO GA-EP45-DS4 S.775 ATX 1100 kn Gore ce ici 8400 + thermalright ultra extreme ,4870x2, 4gb kingston value ram. Znaci biti ce oc i bitno mi je da se ne pregrijava ploca Koja je najhladnija od ovih? Koja je razlika gigabyte ds3 i ds4? Hvala |
Citiraj:
|
mislim da cu uzeti biostar TP i45.
|
Kakva je ova ploca ASUS P5K PRO 870 kn links? ili imate neku drugu preporuku?
Cijena igra ulogu al opet nebi tija uzet smece, a i netriba mi ploca od 1000+ kn. proc ce bit vjerovatno e8400 |
Citiraj:
Ova nije losa: http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/855 za 130kn vise puno bolji izbor |
Al opet mi dojde na 1000 kn i ovi vent mi pari malo pre blizu procu.
Ima li koja mozda jeftinija ploca (slazem cili konp pa nastojim ustedit tamo di mogu) |
Citiraj:
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=P45-DS3&x=0&y=0 |
Citiraj:
thnx. :goood: |
To je obična DS3, znači hlađenje chipseta nikako :)
Ko voli nek izvoli, no možda bolje ići na DS3P, ili čak DS4 |
Citiraj:
A chipset se grije da se zaseres, jel? :D |
Apolođiz :D mislio sam big chunks of bakar :D
'nak, NB kod mene je pristojan čak i pri jačem kloku, neznam kaki je na DS3 :p |
pozdrav! kupujem komp novi ubrzo! vidim da nitko nije pisao o novim gigabyte pločama sa oznakom UD3, koje su jako dobre btw. razmišljao sam o modelu ud3r. čitah malo recenzije, pričao sa ljudima po forumima... svi hvale ploču. šta vi mislite? hvala i pozdrav:goood:
|
Citiraj:
a sto trkeljas kad ne znas... |
Citiraj:
e, kao naručeno, baš sam se mislio interesirati za isti model. ne spominje se, a prema recenzijama izgleda sasvim okej. ima li netko kakvih praktičnih iskustava? :chears: |
UD3R mislim da ovaj R na kraju označava podršku za RAID,tako da bolje uzeti onu bez RAID-a ako nije potreban.
A to je dobar model za tu cijenu. |
alo
koja ploca je nova p31-ds3l (dobra ploca za nenormalno malo novaca)? p31-ds3l je sve teze naci EDIT: evo da sam sebi odgovorim: BIOSTAR TP43D2-A7 500 kunicha. |
Koja je razlika izmedju P i EP u seriji gigabytea?
|
"E" su neke Energy Saving gluparije koje se komotno mogu ugasiti, tako da opet dobijes plocu bez toga :D
Ustedit ces energije ako pogasis svjetla, televizor i termoakumulacionu pec. Sa smanjivanjem frekvencije procesora i elemenata maticne ploce stedis my ass. |
glupost. nego, ja sam frendu bio stavio neku random gigabyte EP plocu s namjerom da overclocka proc i tip mu je reko da se moze samo overclockat ako se flasha bios,kao da je zakljucan prije tog, jel to istina?
i btw. koja je best buy gigabyte ploca, za kojih 500-600kn, za e5200, oc na nekih 3.4ghz ako moze |
Citiraj:
Citiraj:
|
nije, samo treba pritisnuti CTRL + F1...
EDIT: kasnim xD |
:) smijesni su
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
p45-ds3 u linksu za 770kn ili ovu biostar tpower u hgspotu za 1000kn moj e8400 ću na 4,0 ghz klokati, mislim da preko nema smisla,e8400 ima množitelj 9,znači dovoljna mi je ploča na kojoj fsb može potegnut do 500mhz za 4,0 ghz i više?? |
Citiraj:
Više sam s njom zadovoljan nego sa P5Q Deluxe. Uglavnom kod mene poteže do nekih 585 FSB. Na 450FSB je stabilna bez velikog povisivanja napona i ne grije se jako. Super ploca za te novce. |
Je, samo se pobrini za ram, da uzmes ram koji moze bar 1GHz izgurati. :)
|
Jepp.
Zato i imam mushkine. Igrali su oni i na preko 1200mhz(naravno nestabilno) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kod ove to nije problem. Asusica se po meni više grijala. Kod asusice mi je više vremena trebalo za petljanje po postavkama da bi komp bio stabilan. Traženje max clocka je kod biostarke ko od šale. Kod asusice stalno nešto treba mijenjat da bi dalje išla. Uglavnom bistar je po meni nekako manje komplicirana i zasad bez problema sve što sam htio to je tocno tako radilo i bez greške. Naravno ima i asus svoje prednosti. 100 puta je bolje opremljena... Ali ja sam sa bistarkom nekak zadovoljniji |
Mislia sam uzet dfi dk p45 t2rs plocu a sada nakon sta sam procita o njoj na njezinom threadu nisam siguran vise.... Ne mogu vjerovat da su neki imali problema prijeci granicu od 400 FSB-a. Ova moja stara ramina ide bez problema na 450 (moj komp). Sada ne znam sta bi vise....... Na nju kad bi je kupia mislia sam (kad bi proda stare komponente) nakon par tjedana stavit e8400.
Procita sam malo o ovoj novoj gigabyte UD3 seriji ploca (tocnije ud3r) pa mi se ka bolji izbor cinila ta dfi ploca.. Sta mi vi preporucujete???? Da je uzmem ili da trazim nesto drugo?? Bitno mi je da se moze dobro clockat!! Ova dfi navodno ide bez problema na 500fsb-a pa i vise a gigabyte se muci na 490fsb-a. Po cijeni jedna i druga su tu negdi - oko 1000kn. |
Gigabyte UD3R/P se nimalo ne muči sa fsbom, naprotiv, i ona isto dobro poteže. A još k tome dodaj da je općepoznato da su dotične trenutno najbolje ploče za overclock memorije. A to što ove DFI neće preko 400FSBa je očito samo kod nas tako (nas par). Kroz par dana dobijem jednu pa javim reze. Na tvom mjestu bih uzeo UD3R ukoliko sumnjaš u T2RS ;)
|
Sve me vise vuce ud3r, ud3p bas i ne jer se ne namjeravam upustat u neke CF egzibicije iako koliko vidim su to skoro iste ploce samo sta ova p ima 2 pcie slota i jedan lan vise koji mi i onako ne treba.... valjda cu se odlucit za nesto....
|
Upravo tako, ako ti ne treba CF idi na UD3R. P i R su praktički iste kad je u pitanju OC tako da nemaš brige oko toga.
|
Kad ces ti dobit tu plocu da znam ocu li pricekat da kazes ponesto o njoj.
|
Heh... stvarno ti nebih znao. Duga je to priča... "Par" riječi ću svakako reć al ti se ne isplati mene čekat. Za tih "par" riječi će mi trebat malo duži vremenski period (7-10 dana) da napišem. Uostalom, ovdje je Razer rekao "par" riječi o T2RS+ pa pročitaj ukoliko nisi ;)
|
Ja isto razmišljam o zamjeni ploče i solucije su:
ASUS P5E Deluxe X48 chipset za cca.1200kn http://www.asus.com/products.aspx?mo...11&l3=640&l4=0 Biostar Tpower I45 1000kn http://www.biostar.com.tw/app/en-us/...t.php?S_ID=365 Isplati li se dati 200kn više za ASUS-icu? |
asrock s.775 ploča pitanje
što znače ovi pojmovi za MBO ASROCK, s. 775, 4CORE 1333-ESATA2, iP31/G31, BUS 1333 MHz, serial ATA II, 7.1 zvuk, 1 Gbps, DDR 2
support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5 and Intel® Matrix Storage), NCQ and AHCI functions - 1 x eSATAII 3.0 Gb/s connector (shared with 1 SATAII port) te molim da li se isplati kupiti ovu ploču(399kn.) |
Ak ti neznaš kaj znače onda ti valjda ni netrebaju pa se nemoraš time zamarati.
@Emperor To bi ti trebal znati dal se tebi isplati. Očito ti x48 netreba. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:22. |