PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Trebate mkv player? Navalite.... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=125928)

gnomisa 08.11.2008. 18:37

Trebate mkv player? Navalite....

stvarčica

dučančić

:D

Baja 001 08.11.2008. 22:30

Hmm mislim da je i IcyBox imao nešto slično, ali se nije najbolje probilo na tržištu :kafa:

IMHO beskorisno, pored računala i laptopa!

Brown Acid 08.11.2008. 23:46

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 1187202)
dučančić

Pogledaj moj potpis:kafa:

robee 09.11.2008. 00:14

a htpc ?
gigabyte mbo sa hdmi+amd+hdd+gom pl. i sve to na plazmu :)
meni super radi

greg SE 09.11.2008. 00:25

s onom cijenom uredjaja.....nema tu sta nikakva gigabyte mbo raditi :D
jednostavno je neisplativo sklapati kantu da radi potpuno jednak posao ovome jer nema sanse da ju sklopis za manje love cak i kad na cijenu ovoga dodas neki poveci HDD za kompletiranje.
Naravno, kod nas bi tako nesto kostalo valjda 4x vise, ne mozes ni neki recorder s HDD kupiti za 1000kn a kamoli nesto naprednije :)

Baja 001 09.11.2008. 00:41

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1187421)
s onom cijenom uredjaja.....nema tu sta nikakva gigabyte mbo raditi :D
jednostavno je neisplativo sklapati kantu da radi potpuno jednak posao ovome jer nema sanse da ju sklopis za manje love cak i kad na cijenu ovoga dodas neki poveci HDD za kompletiranje.
Naravno, kod nas bi tako nesto kostalo valjda 4x vise, ne mozes ni neki recorder s HDD kupiti za 1000kn a kamoli nesto naprednije :)

Meni ipak zvuči bolje kobinacija AMD+790/780G+HDD+GOM, jer na njoj ima daleko više mogućnosti, od samo pukog gledanja.

greg SE 09.11.2008. 01:33

a ne znam kojih? jedino mi na pamet pada snimanje ali za to je ipak potreban jos komad hardvera koji nisi nabrojao :D
ne kazem da je ovo super i da letim kupiti nego da je posve dobra alternativa svima koji ne zele imati jos jednu kantu, pogotovo sto da bi ta kanta stvarno bila dobar HTPC, ttiha i jos bila oku ugodna u dnevnom boravku na nju treba potrositi malo puno vise od 200$.

gnomisa 09.11.2008. 12:32

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1187362)
IMHO beskorisno, pored računala i laptopa!

1) ovo je jeftinije od bilo kakvog HTPC-a
2) to je definitivno i elegantnije i ljepše rješenje od HTPC-a a kamoli od gamerskog kompa spoejnog na plazmu/LCD
3) nemaju svi laptop
4) nemaju svi komp do plazme (LCD-a)
5) brdo ljudi se ne kuži dovoljno u tematiku da bi išta pokretali sa kompa na plazmi (pojma nemaju o potrebnim kodecima, softovima, načinu spajanja, kad nešto pođe po zlu i sl...potrebno je neko znanje na tom području)
6) ovo je uređaj koji jednostavno pleja sve živo, glup gluplji, ono što većina hrvata želi i može razmjeti i koristiti
7) s neta se može naručiti za tu cijenu s linka + poštarina....

gnad 09.11.2008. 12:56

potpisujen gnomisa....
zanimljiva stvarcica, jos da je ima kod nas ;)

krbo 11.11.2008. 01:12

neki fakti:

- uređaj ne playa sve živo jer je DXVA, sve non compliant, posebice 1080p i ništa od gledanja. Uopće nisam siguran može li otpjevati micro-HD ripove sa 6ch Nero AAC @22kHz

- maksimalno podržani h.264 profil je 4.1 - problem s gomilom nepotrebno 5.1 profiliranih mkv. Inf nepismeni nemaju pojma što je to IDC changer niti što s njim.

- da, može se naručiti s neta + poštarina + carina + PDV na sve + državne takse + pakiranje + naknada za povrat novca (za one koji nemaju poštu carinjenja pored kuće)
Cijena jebački raste , a i dolar se malo oporavio.

- HTPC sa hardom i DVD-ROM košta 2000kn - uporediti s gornjim nakon dodavanja harda.

- uređaj je potpuno neupotrebljiv bez PC, znači sve one tupadžije koje ne znaju upogoniti HTPC moraju znati umrežiti spravu ili iskopirati video na prijenosni medij.
O syncu titlova da ne pričam - poanta je da mkv nije za inf nepismene koji samo znaju otići u videoteku.

- HTPC je po dimenzijama dosta veći.

- HTPC će ovisno o optičkom pogonu vrlo veselo otplayati i Blu Ray i HDDVD

- Kokica je po defaultu dosta tiša od HTPC

- Kokica je hardware player - potpuna nemogućnost ikakvog proširenja - što može može, a što ne može kupi novu verziju (A100 nije mogao niti DTS otpjevati, malo je skupo kupovati novi player zbog DTS, a demux, transcode i remux su van mogućnosti inf nepismenih)

Tko voli neka izvoli :)

jollyb 12.11.2008. 09:52

HTPC, najbolji omjer dobiveno / cijena.
a i HTPC utišati se može do nečujnosti, samo treba znati. jedva čekam dan kad ću imati dovoljno kn za LCD tv i HTPC po mojem ukusu...

shex 12.11.2008. 10:44

A što kažete na ovo:

http://hdtelevizija.com/2008/11/02/w...-media-player/

http://www.westerndigital.com/en/pro...sp?driveid=572

a još cijena...

Jedino je pitanje kada će biti dostupno.

Martina Stimac 12.11.2008. 12:02

Pogledajte ovdje:

http://www.divxplayer.nl/

Cijene nisu lose.....

majk 12.11.2008. 13:01

IMHO, za nekoga tko ima iskustva s kompovima, HTPC je bolje rjesenje (ulozeno/dobiveno, ostale mogucnosti, zamjena dijelova, nadogradnja, soft)

Za prosjecnog penzionera je player, naravno...

krbo 12.11.2008. 14:54

Citiraj:

Autor shex (Post 1190270)

Izgleda jako zanimljivo, podržan MKV za male pare.

Jedini minus za sada vidim u nedostatku DTS.

Svakako sačekati koji pametan review ..

gnomisa 12.11.2008. 16:41

Citiraj:

Autor krbo (Post 1190466)
Izgleda jako zanimljivo, podržan MKV za male pare.

Jedini minus za sada vidim u nedostatku DTS.

Svakako sačekati koji pametan review ..

da, super stvar, a za DTS sound nećeš dugo čekati...ovakvih plejera će biti sve više i sa sve većom podrškom formata....

@krbo - tupadžije? ne vrti se svima pol života oko hrpe kondenzatora i chipova...i zato ih ne treba vređat...na kraju krajeva ima starije ekipe koja bi možda gledala neki hd rip a nemaju živaca niti predznanja za htpc....

krbo 12.11.2008. 17:00

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 1190531)
da, super stvar, a za DTS sound nećeš dugo čekati...ovakvih plejera će biti sve više i sa sve većom podrškom formata....

samo stvar chipseta. Za sada samo Sigma Designs no sigurno će i drugi u kolo.
A i Sigma je nedavno nešto novo predstavila.

Citiraj:

@krbo - tupadžije? ne vrti se svima pol života oko hrpe kondenzatora i chipova...i zato ih ne treba vređat...na kraju krajeva ima starije ekipe koja bi možda gledala neki hd rip a nemaju živaca niti predznanja za htpc....
u pravu si, previše jaka riječ koja se može shvatiti kao uvreda.
Nije bila namjera.

Jelc 12.11.2008. 17:02

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 1187202)

To je ono o čemu smo pričali prije pola godine?:p

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=190

Mad_Duke 12.11.2008. 17:34

Cinjenica je da ce ovakvim playerima uvijek faliti nesto da budu kao komp. U trenutku kada ce imati sve sto ima komp nece biti razlike izmedju njih i laptopa bez ekrana i tipkovnice.

Ali guba stvarcica. Radi ono sto pise za ne tako velike novce. Kada bi to zadovoljavalo sve moje potrebe ne bi razmisljao dalje.

Kreseks 13.11.2008. 09:18

Imam PCH A-110 dva mjeseca i zadovoljan sam. Od par stotina DVD, divx. xvid, x264 itd materijala nije mi radilo odmah par komada. I to su materijali koji nisu radjeni po nekim 'standardima'. DTS mi radi normalno jer ide preko pojacala. U slucaju da ga spajas samo na TV koji ne podrzava DTS pretvoris u stereo za 2 minute na filmu velicine 8 giga. Navodno ce sa novim firmwareom izaci i podrska za pretvorbu DTS-a u stereo.
Forum od uredjaja je odlican, ako imas ikakvih problema, tamo se da nac rjesenje za dvije minute.
Inace, sprava nije za svakoga. Treba imati PC za normalan rad. Jebiga, zato i radi sa skoro svim materijalima. Inace moze se koristi i kao NAS, stream server, skidati torrente, newse.
HTPC je bolje rjesenje za nekoga, al' meni je ovo odlicno - ne vidi se i ne cuje se. Materijal prebacim ili streamam preko mreze.
Ja zadovoljan - za 1345Kn (sve skupa) + stari 2,5'' disk - dobro.

gnomisa 13.11.2008. 10:04

Citiraj:

Autor krbo (Post 1190547)
samo stvar chipseta. Za sada samo Sigma Designs no sigurno će i drugi u kolo.
A i Sigma je nedavno nešto novo predstavila.

u pravu si, previše jaka riječ koja se može shvatiti kao uvreda.
Nije bila namjera.

da nadopuim iskustvo kreseksa s ovim dolje.....dakle novi A110 pušta i DTS...

"PCH pusta sve imam full hd 1080p mkv filmove i sve ih sa najnovijom firmware firmware pusta bezprekorno apsolutno nemam nikakvih kritika jedino sto ne pusta DTS sound ali to sam resio tako sto sam nabavio novi PCH A-110 .Pusta mi filmove kako sa externog hdd tako i sa usb stick-a i sve tecno bez ikakvih trzaja. Preko networka takodje mozete pustati filmove koji su na vasem PC-u. Ako ste zakaceni na network mozete direktno na tv da pretrazujete i gledate youtube ili da koristite torrent clijenta koji je integrisan u software itd itd ."

nego, @kreseks, zašto moraš imat PC za popcorn? misliš radi upgrejdanja firmwarea, skidanja hd ripova i slično ili za normalan rad PCH-a, za plejanje? nisi mi bio jasan...

Kreseks 15.11.2008. 10:15

Ne moras imati PC za gledanje.
Ali, ako ti neki film nije 'sredjen' kao ga ti volis. Svi moji filmovi imaju stereo i 5.1 zvuk ako postoji, titlove, kod crtica dual audio i sl. u mkv kontejneru, a to ne ide bez PC-a. Tlaka mi je zezat se sa USB-om za gledanje, odnosno prebacivanje materijala. Lijepo to prebacim preko mreze ili eventualno streamam SD i 720p materijal.
A i koristim ga kao neku vrsu NAS-a za backup.
Za upgrade firmwarea ti ne treba.
Ali, tko to nema PC!?

gnomisa 15.11.2008. 23:27

Citiraj:

Autor Kreseks (Post 1192546)
Ne moras imati PC za gledanje.
Ali, ako ti neki film nije 'sredjen' kao ga ti volis. Svi moji filmovi imaju stereo i 5.1 zvuk ako postoji, titlove, kod crtica dual audio i sl. u mkv kontejneru, a to ne ide bez PC-a. Tlaka mi je zezat se sa USB-om za gledanje, odnosno prebacivanje materijala. Lijepo to prebacim preko mreze ili eventualno streamam SD i 720p materijal.
A i koristim ga kao neku vrsu NAS-a za backup.
Za upgrade firmwarea ti ne treba.
Ali, tko to nema PC!?

ak imaš PC do plazme/LCd-a, jebeš onda popcorn...

Kreseks 18.11.2008. 17:46

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 1193093)
ak imaš PC do plazme/LCd-a, jebeš onda popcorn...

Imam PC u drugoj sobi, stanu,...

Kreseks 18.11.2008. 17:48

Inace, izasao je novi firmware i sad radi DTS na svemu izmedju tone novih fora i nadogradnji.

qwertz3 04.01.2009. 22:10

Kreseks,
što je sa titlovima i njihovom veličinom?

Kreseks 05.01.2009. 00:28

Cita sve titlove, velicinu, boju, font, kasnjenje mozes mijenjati u letu.

Nani 05.01.2009. 01:04

Kupis plocu sa nvidia 8200 cispetom i imas 7.1 LPCM prkeo HDMI kabla, pa kad se gleda HD da je onda i HD zvuk u potpunosti.

Mar 09.01.2009. 13:08

Kreseks, kakva je stvar s brzinom pokretanja videa s pc-a? SD/HD? Koliko treba da film krene?

Kakvo je premotavanje i da li ima izražen lag u sučelju (a'la max-tv)

Shuky 09.01.2009. 13:39

Citiraj:

Autor jollyb (Post 1190235)
HTPC, najbolji omjer dobiveno / cijena.
a i HTPC utišati se može do nečujnosti, samo treba znati. jedva čekam dan kad ću imati dovoljno kn za LCD tv i HTPC po mojem ukusu...

a prica li itko o potrosnji HTPC-a

Milislim,ono zar nije jednostavnije kada ima te samo jedan daljinski i to od tv-a, dodjete doma upalite TV i to je to,a ovako, pali htpc, pa pali tv, pa prebaci na hdmi, pa dok se digne komp, pa ucita programi pa odabires kanale...to mi je malo morbidno,;)

i koja je preporucena konfiguracija za htpc ploca,proc,mem,disk,graf,
ili
laptop sa usb dvb-t tunerom,koju mora imati graficku i izlaz da bi on radio puuuno tiše i jos vaznije malo trošio struje?

Matth€w 09.01.2009. 16:01

Evo koga zanima, našao sam vremena skenirat test Popcorn Houra A110 iz ovomjesečnog Buga. :)

http://www.imagesforme.com/out.php/t...bugpopcorn.jpg

(56k warining)

Nani 10.01.2009. 10:45

Kupis univerzalni daljinski koji ima makronaredbe(poslije konfigurisanja jednim tasterom se pali i tv i av receiver i ps3 i player itd, prebacuje se na odgovarajuci hdmi ulaz itd) poput Logitech Harmony serije (pogotovo One i 1000/1100) i ne treba ti ni jedan drugi daljinac vise.

Sto se tice preporucene konfiguracije za HTPC, postavio sam je na ovom linku;
http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=63027&page=2

Posljednji post dole na kraju.

Nadalje strasno je ko sve radi po casopisima, osnovne stvari se ne znaju nije covjek bio u stanju ni da pogleda osnovne specifikacije sa oficijelne popcornhour stranice;

Citat iz te recenzije buga;
Citiraj:

Naime, Popcorn zna S/PDIF-om poslati HD zvuk u DTS-HD-HR, DTS-HD-MA, Dolby Digital Plus i Dolby TrueHD formatu uz standardni Dolby Digital 5.1 (odnosno AC3)
Ova momcina(recezent) je fulila osnove iz kapaciteta i mogucnosti kablova kad je u pitanju HD zvuk.
DTS-HD i Dolby TrueHD se jedino mogu prenijeti HDMI kablom (1.3a)!

S/PDIF-om se ne moze prenijeti niti DTS-HD niti Dolby TrueHD u potpunom izvornom obliku (ako se kroisti ovaj tip konekcije player ce extraktovati standardnu DTS jezgru iz DTS-HD i pustiti je kao beatstream u 5.1 formatu, Dolby TrueHD u obicnom 5.1 formatu kao AC3.

S/PDIF-om se takodjer ne moze prenijeti ni Dolby Digital Plus, player ce preko S/PDIF-a dekodirati DD+ i onda ga transcodirati u obicno AC3.

S/PDIF-om se takodjer ne moze prenijeti ni PCM jer nema dovoljan bandwidth za puni 5.1 PCM zvuk, pa ce audio zapis biti downgradiran na stereo samo.

Nisu ljudi izmislili HDMI 1.3 bezveze i njegovu propusnu moc.
Takodjer Popcorn ima taj Famozni HDMI 1.3a preko kojeg moze prenijeti sve HD audio formate (DTS-HD-MA, Dolby TrueHD). Pa o kakvom S/PDIF-u covjek prica!?
Nadalje za 2500kn se moze sastaviti itekako solidan HTPC koji ce imati puno vise mogucnosit od pomenutog popcorna, cijena je previsoka.

greg SE 10.01.2009. 11:05

Mislim da bi vecina ljudi ipak uzela gotov uredjaj, pogotovo ako ima dobru podrsku kao sto te kokice ocito imaju. Jedino ova domaca cijena nikako nije simpaticna :)

Shuky 10.01.2009. 16:15

koliko ta tvoja konfiguracija trosi kWh. to je kao da imas server ukljucen...Mislim da tu laptop puno bolje prolazi ako se zeli povremeno pogledati nesto, ali neki server,htps koji trosi kao mlin cekicar, to mislim da nitkom netreba,a pogotovo taj 7.1 zvuk koji ti spominjes, sto ces ga slusati u samoj tisini, ma dovoljan ti je i stereo.
Koliko ti kosta ta konfa koju si naveo na forumu?

Shuky 10.01.2009. 16:35

Citiraj:

Autor Shuky (Post 1244515)
koliko ta tvoja konfiguracija trosi kWh. to je kao da imas server ukljucen...Mislim da tu laptop puno bolje prolazi ako se zeli povremeno pogledati nesto, ali neki server,htps koji trosi kao mlin cekicar, to mislim da nitkom netreba,a pogotovo taj 7.1 zvuk koji ti spominjes, sto ces ga slusati u samoj tisini, ma dovoljan ti je i stereo.,da li graficka podrzava mpeg4 dekodiranje?
Koliko ti kosta ta konfa koju si naveo na forumu?

molim te shvati ovo kao kritiku,a ne napadanje

A.J. 10.01.2009. 22:49

zasto toliko pitanja o potrosnji struje? pa nece se vrtit filmovi po cijeli dan pa da ce napravit neku potrosnju. nemoj ni ti shvatit kao napadanje, vec me stvarno ne kuzim zasto

Shuky 10.01.2009. 23:02

Jer meni treba specifican stroj koji bi zamijenio nepostojeci dvb-t na tv-u. Ima li tko prijedlog?

mymoon 11.01.2009. 00:33

ti bi dvb-t prijem bez htpca? uzmi dvb-t prijemnik. :p

Shuky 11.01.2009. 09:06

Je 1000kn najjeftiniji, pa Nemozes nista ako se neago promijeni, ja sam mislio na kombinaciju laptopa + dvb-t usb

walbandon 11.01.2009. 11:28

1000kn?? wtf? imas ih po 200-250kn...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:57.