PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   najtiše napajanje i HDD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3953)

mara 06.03.2003. 17:18

najtiše napajanje i HDD

Odlućio sam utišati komp. koliko god je to moguće pa me zanima da li je Baracuda V najtiša i koje napajanje da uzmem ali da ga ne čujem nikad?

z3D 06.03.2003. 19:12

Re: najtiše napajanje i HDD

Citiraj:

Originally posted by mara
Odlućio sam utišati komp. koliko god je to moguće pa me zanima da li je Baracuda V najtiša i koje napajanje da uzmem ali da ga ne čujem nikad?
takvo nazalost ne postoji. sva se cuju :D

STRMX 06.03.2003. 19:47

ja imam baracudu IV i skoro je besumna:beer:

gorilla 06.03.2003. 22:38

Citiraj:

Originally posted by STRMX!
slažem se,ja imam IV i V i stvarno nisu glasni,preporucio bi ih.

Aeron 06.03.2003. 22:53

Isključi komp :D

z3D 06.03.2003. 23:11

Citiraj:

SKORO :D

Paske 06.03.2003. 23:34

Citiraj:

Originally posted by z3D
SKORO :D
Prije dva dan sam iskušavao Baracudu V u gluhoj sobi na Ruđer Boškoviću - 3 dB pri zapisivanju, 2 dB na čitanju ....

:D :D :beer:

z3D 06.03.2003. 23:40

rekoh, SKORO :D :D :D

RAK 06.03.2003. 23:50

Hard je baracuda, svakako. Treba je postaviti pod waservagu i dobro pričvrstiti. Tada je tiha, hladna i primjereno brza. Ostali položali nisu za nju.

Napajanje - Chieftec. Zasigurno je daleko tiše od Enermaxa. To je ono što sam probao.

metalac 06.03.2003. 23:53

billo koji HD sa Liquid Bearings ili nekom slicnom tehnologjiom i bilo koje napajanje sa nekim 80mm ventilatorima ili jos bolje 120mm, sto veci ventilator manje se cuje.

z3D 06.03.2003. 23:56

oces rec sto manje okretaja manje se cuje.

metalac 07.03.2003. 06:16

Citiraj:

Originally posted by z3D
oces rec sto manje okretaja manje se cuje.
pa dobro, ali 80mm ventilator na 5000rpm ce biti glasniji od 120mm na 5000rpm, ali ce zato ovaj od 120mm da ti oduva sve u kutiji sto imas. Fazon je ne samo u buci, nego u vrsti buke, manji ventilatori vise skrice dok ovi veci imaju malo dublji ton, koji je daleko podnosljiviji i samim time ti se cini da je manji.

MadBoY 07.03.2003. 20:08

A bili se moglo uraditi sljedeće, na vrhu napajanja probušiti mijesto za 12cm vent? I onda ga staviti na niži napon. A onaj od 8cm izbaciti it napajanja. Mislim da bi se tako smanjila buka a protok zraka bi bio veći.

metalac 07.03.2003. 20:43

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
A bili se moglo uraditi sljedeće, na vrhu napajanja probušiti mijesto za 12cm vent? I onda ga staviti na niži napon. A onaj od 8cm izbaciti it napajanja. Mislim da bi se tako smanjila buka a protok zraka bi bio veći.
to bi se moglo komotno uraditi samo moras paziti da nesto ne blokiras pa da ti se odredjene komponente na napajanju ne hlade adekvatno pa da rikne.

CatKiller 07.03.2003. 22:13

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
Samo ne znam koje napajanje ima dovoljno prostora u sebi da udomi 120x25mm ventilator :confused: , možda mi se moglo montirati izvan napajanja,ako kućište to dopušta.

STRMX 07.03.2003. 22:24

jel bi se moglo napravit?
dodati jos jedan vent 80mm s prednje strane napajanja tako da on uvlaci zrak iz kucista u napajanja a onaj postojeci da izvlaci topli zrak i te ventilatore staviti na 5V buka bi se smanjila a jel bi to dobro radilo??:gringo:

MadBoY 07.03.2003. 23:12

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
Samo ne znam koje napajanje ima dovoljno prostora u sebi da udomi 120x25mm ventilator :confused: , možda mi se moglo montirati izvan napajanja,ako kućište to dopušta.
I mislio sam da se taj vent montira sa vanjske strane (gornje).

MadBoY 07.03.2003. 23:14

Citiraj:

jel bi se moglo napravit?
dodati jos jedan vent 80mm s prednje strane napajanja tako da on uvlaci zrak iz kucista u napajanja a onaj postojeci da izvlaci topli zrak i te ventilatore staviti na 5V buka bi se smanjila a jel bi to dobro radilo??:gringo:

Milsiš nešto kao dual vent na nekim napajanjima? Mislim da bi se do dalo izvesti.

z3D 07.03.2003. 23:56

svasta bi se dalo izvesti, ali mislim da na prednjem dijelu napajanja nema dosta mjesta za jos jedan vent. znam da na mom nema 100%. Ali imam manji vent, to cu si stavit, negdje oko 40*40. Predviden je za 18V, stavim ga na 12 umjesto postojeceg, a njega spojim na 5. Voila! :D

STRMX 08.03.2003. 00:09

kod mene stane vent 80mm ali sa vanjske strane napajanja

msvrtan 08.03.2003. 13:02

mnoga napajanja su okrenuta naopacke iliti sve je naljepljeno na gornju stranu napajanja...tako da odozgora nemozete staviti...a odozdola vam mozda smeta cooler od proca....

tako da to prvo provjerite prije neog krenete piliti...

metalac 08.03.2003. 19:26

samo ako se ko ovde usudi da otvara napajanje onda ga iskopcajte i ostavite iskopcanog dan dva, jer oni mogu da drze struju dugo vremena, i kad ga otvoris i taknes ga na pravo mjesto, mozes se pozdraviti sa rukom :).

STRMX 08.03.2003. 19:36

Citiraj:

Originally posted by metalac
samo ako se ko ovde usudi da otvara napajanje onda ga iskopcajte i ostavite iskopcanog dan dva, jer oni mogu da drze struju dugo vremena, i kad ga otvoris i taknes ga na pravo mjesto, mozes se pozdraviti sa rukom :).

he, zato imam jednu zarulju koju sam napravio bas za te svrhe da ispraznim elektrolite
:beer:

z3D 09.03.2003. 00:33

Citiraj:

he, zato imam jednu zarulju koju sam napravio bas za te svrhe da ispraznim elektrolite
:beer:

prijatelju pa kad si ti to poceo proizvodit zarulje? :D

miato 09.03.2003. 09:58

Citiraj:

Originally posted by metalac
A di to ne bi smijo stavljat prstice :confused:
Inace, neznam kak bi izdrzo 2 dana bez kompa :)
BTW, do sada sam uvijek "praznio" napajanje tako da ga iskopcam iz struje, stisnem gumb za paljenje, vent se malo zavrti, ja pocnem prckat po njemu i ostanem ziv :)

RAK 09.03.2003. 10:12

Radi se o kondenzatorima koje svako napajanje ima. Služe za stabilizaciju napona. Na svu sreću, opasno mjesto je sa donje strane. Tamo možeš samo ako skineš i štampu iz kante napajanja. Dobro ih je isprazniti žaruljom ali je dovoljno nekoliko kratkih spojeva sa nekom žicom ili sl.

Da nebi netko zaboravio. Prije puno godina dok sam rastavljao fleš od fotića (nije bio pokvaren nego sam imao neodoljivu znatiželju) stepla me struja koja isti pokreće. Prilično neugodno iskustvo. Na trenutak sam ostao i bez zraka ali problem je bila i rupica na prstu. Sada pametno odbijam otvarati iste bez obzira na sve iako znaš što trebam napraviti. Tko se jednom opeče, puše i na hladno.

matijas 09.03.2003. 11:10

Citiraj:

Originally posted by RAK
...
nekoliko kratkih spojeva sa nekom žicom ili sl.
...

Prilicno je stetno kratko-spajati kondenzatore jer se prazne brze nego sto je konstrukcijski predvidjeno, da ne govorim da zica mora biti poprilicno debela da se ne rastali...

STRMX 09.03.2003. 12:42

Citiraj:

Originally posted by z3D
prijatelju pa kad si ti to poceo proizvodit zarulje? :D
he, pa samo sam na vec postojecu zarulju zalemio zice.....:rambo:

LordNitro 09.03.2003. 17:10

Citiraj:

Originally posted by RAK
Da nebi netko zaboravio. Prije puno godina dok sam rastavljao fleš od fotića (nije bio pokvaren nego sam imao neodoljivu znatiželju) stepla me struja koja isti pokreće. Prilično neugodno iskustvo. Na trenutak sam ostao i bez zraka ali problem je bila i rupica na prstu. Sada pametno odbijam otvarati iste bez obzira na sve iako znaš što trebam napraviti. Tko se jednom opeče, puše i na hladno.
:D :D :D :D :clap: :clap: :clap:

Paske 09.03.2003. 18:24

Citiraj:

Originally posted by RAK

Ti si stvarno dete kreten :D

Hijebemu drugi tjedan, cca srijeda dolazim u Goricu na :beer: , nema druge. Vidim da si postao suicidan :clap: :gringo: :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:55.