![]() |
Citiraj:
Ćevapi kao ćevapi nisu niš spejšl. Jeo sam i bolje. Na staroj slavi se ne živi. Ali sramota je da mi uz ćevape donese DVIJE ŠNITE KRUHA PREPEČENOG NA ROŠTILJU. To mu nemogu oprostit. |
Mogu biti najfiniji na svijetu, ali ak nema somuna ili lepinje uz njih nije to to.
Ćevapi, lepinja, luk, ajvar (ili kajmak). Ak nekaj fali, može bit fino, ali nije to meni prava stvar. |
Citiraj:
|
Kvatric,park preko puta placa :)
|
Citiraj:
da se nije renovirala, a kaj se cevapa tice, postoje cevapi i cevapi u somunu. kaj mislis da on daje te dve prepecene snite kruha zato kaj lihvari i stedi? pa mu ti zamjeras. :goood: no dobro dosta vise o lojzu. Izletiste Pavlin. domaca klopa. :D svakak probat. mozete ostat i prespavat |
Kad smo tu u mom kvartu, preporuka Kod Šime zalogajnice(prek puta pečenjare Tomislav).
Odem često na lignje i super su mu, a ostala klopa isto odlična. Pašticada tip top Gazda je uvijek tu i često ti šibne desert kao bonus :D Kaj se tiče Rubya, pa i ne bi reko da su u stilu Čingača. Ćevapi su nornalne veličine i nisu tolko šopani svim i svačim ko u čingaču. Ček, Trouble je onda u mom kvartu :D |
Ja sam Šalata/Kvatrić/Laščina..tzv bermudski trokut :D
Da,kod Šime su OK lignje bile mada nisam bio duuugo već :) |
E ja sam dolje niže koji red :D
Ja sam znam zaletit. Lignje i pivica 50kn. Jos ima dobar domaci kruh i super mi. Pogotovo sad dok je lijepo vrijeme na terasi. :D |
http://www.pohrani.com/f/2O/Gq/3nE04TA1/cam00552.jpg
Lignje na brudet. Za prilog je bila palenta. Bas sam se ubio :) |
Danas roštilj. Uz to lepinjice s roštilja, to nam je novo otkriće :D
|
Citiraj:
Imam već sigurno dvije tri godine da na roštilju uz meso obavezno pečem lepinje, peciva ili kruh :) Danas vajn gulaš za ručak , ubio se ko svinja. Sad derem po ostacima tuna paštete :D |
Citiraj:
Ali sad kad je 20kn ne isplati se tamo iz principa, nista vise. |
ma imho samo zbog lepinje se isplati ;)
slab sam sa principima :D |
@Roberto
Ne pečemo kruh, peciva, lepinje ;) , nego zamjesimo tijesto i onda bacimo na roštilj. Danas smo isprobali mazanje tijesta prije pečenja sa uljem u kojem se je pacalo meso. Prefino. Sutra će navdno padati kiša, ali u nekakvoj stanci ću ponovno peći roštilj i nove lepinje. :D |
imho treba to malo rijeđe biti za lepinju... temeljac neki i onda na naglo ;)
probaj tako. |
Netreba.
Slučajno smo gledali Jamie Olivera kad je bio kod Levi Rootsa, ali nema dijela kad su radili lepinje. :D Ovo je recept, ali mu nije dobar omjer brašna i jogurta. Na pola kile brašna staviti 4 dcl jogurta i kad se zamjesi malo brašna da se prestane lijepit za prste. Nismo probali sa kiselim vrhnjem, ali mislim da bi i to bilo OK. |
opa ovo je dobro... thnx ;)
svejedno probaj sa temeljcem... samo je omjer temeljca i temperature zajebit jerbo se možeš lako zeznut tak jasno ;) edit: sad vidim da pričaš o receptu za lepinje, ja pričam o onome što se radi kada su lepinje gotove :D |
Pa to cijelo vrijeme pričam. Pečem lepinje na roštilju. :)
|
debeli :D
znači vi ih radite iz nule jel... ja pričam ako imaš gotove lepinje od šipca i hoćeš nešto s njima napraviti na roštilju. netko od nas dvojice je lud, a znam da to nisam ja :D |
Jok ja sam lud :prase_deda_čačkalica_štapić_ražnjić: :D
Ma ne radimo ih od nule jer onda ne dobiješ niš. Radimo ih od BRAŠNA I JOGURTA. :D |
netko je tu lud to znam :D
|
Evo javno priznajem.
LUD SAM ZA HRANOM. :D |
Citiraj:
Prav'o si me nasmj'o :D udar na standard :D placem.... Inače bilo je i prije,kodnjega cijene variraju od 13 do 20kn. Tabla sa cijenom se češće mjenja nego cijena benzina na pumpama ovih dana. Digne sa 13 na 20,oproba puls potrošača,svi studoši sa Laščinske mu zbegaju u Dubravu,u 3 fenjera(kod sunarodnjaka) na faširanu maćetinu i kerovinu. Onda vrati nazad cijenu. Uvijek bilo i biće :) Nego dns neam rucka...moho bi po chevose tam. Sinoc smo se ponapijali i ubili one mazalice iz Batka. Moze to i ljuce biti.... |
Ne vređaj "Tri fenjera". Tu je uvjek bilo fino i jeftino, a nakon toga na bemzinsku na pivo. :D
|
Citiraj:
|
Danas piletina po J.Oliver receptu. I evo lepinjice, pa da se riješi misterija - ko je tu lud :D
1, 2, 3, 4 i finalna verzija na tanjuru :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@gsxr750k9
Mekane ko putar. Debljina varira od 1 cm do 2 cm. @Dottore Nemaš auto, imaju loše gorivo ili ne piješ pivo. :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:31. |