![]() |
Citiraj:
vecina butova po ovim gradskim mesnicama je upravo te duzine..tak da ono..to su ovce |
svašta oće podvalit ciganija/boranija, npr. svinče pod rolovanu prasetinu, kad pogledaš sa strane koliko je rebro veliko, odma ti sve jasno
|
Stari je zadnih par godina vodio farmu di su uzgajali Red angus krave i Slavonske crne svinje sve potpuno ekološki i na pravi način, pusti ih da trčkaraju okolo, a ne da se tove bzvz u štali.
To kad probaš shvatiš da sve ovo po dućanima nema veze sa dobrim mesom. |
|
Citiraj:
mega-korporacije su unistile svijet, a gdje nece hrvatskog seljaka. jedino ak se utalis s opakim igracima pa te oni financiraju, a sve ode u izvoz. al i to mogu rijesit jeftinije u regiji. tak da ono. |
Profitabilno je jedino izvozit pogotovo Red angus jer je vani cjenjen dok u HR ljudi nemaju pojma kae to i vani je cijena brutalna.
Tu ljudima prodat nešto ekološki po malo većoj cijene je gotovo nemoguće. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:goood::goood::goood: :care: |
Ja sam bila, do sada, puno puta u Ružmarinu i uvijek mi je bio super hamburger. Niti jednom nije bio loš niti smo predugo čekali.
A prošli tjedan (u sklopu Tjedna restorana (to mi je fantastičan koncept i zadnje 3 godine idem na te tjedne restorana svaki puta kad budu a budu 2x godišnje (u 3. i u 10. mjesecu)) smo bili u onom bavarskom restoranu Maximilijan na Radničkoj. Bilo je odlično :) Porcije su velike (ja nisam mogla pojesti cijelu porciju predjela a i dio glavnog jela sam dala dečku:D) i hrana je ukusna a i ambijent je super :zdero: Ja sam jela: predjelo - špecli sa sirom glavno jelo - pečeni pačiji batak i zabatak (2 komada, meso se raspadalo kako je bilo mekano), dinstano crveno zelje i knedle od kruha + umak od pečenja desert - štrudla od jabuka s umakom od vanilije :goood::goood::goood: |
|
Citiraj:
|
Iskusni, gdje pojesti dobar gablec oko Rudeša, Španskog, taj dio?
Sutra sam tam i ne pada mi niš na pamet osim da odem u Chello ili na zloburger |
Citiraj:
Mrvica 2 uglavnom ima grill, dok u Šumanu možeš i na žlicu pojest. Fina klopa u oba slučaja :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mrvica mi zvuči primamljivo tak da ću do tam vjerovatno. Hvala
|
Grana isto nije loša :)
|
Citiraj:
btw najbolji cevapi u ZG su oni kod Marka, na staroj samoborskoj, ak dolazite iz smjera ZG lijevo poslije nadvoznjaka prije malog kruznog toka. cevapi i prepeceni kruh. to je ponuda i tak vec godinama. svako ko zna kaj je pravi cevap ide tam. |
Citiraj:
|
ma zna se di se ide na roštilj... kod dede i amen.
baš sam jučer tamo gricnuo koji komad :D odlično i dalje. |
Što je s Kostom? Čuo sam samo hvalospjeve, ali nikako da odem tamo.
|
Citiraj:
zadnja kuca prije rotora lijevo. znaci na strani na kojoj je nekad bil restoran zadar. https://www.google.hr/maps/@45.81088...cbZgjirYww!2e0 |
Joooooooooj,zamjenih,suhina je bila prije kod Save...ovo smo zvali...kod Franca? Drvena kuća,odvojak sa ceste ko parking? :)
KOD LOJZA!!! sad sam se sjetio :) |
kod lojza kod lojza.
inace mi svi velim idemo kod lojza al za ekipu koja ne zna mogu zazujat. |
Znam odrastao sam dio djetinjstva u Bestovju pa smo tamo isli na čevape. Znam i u Zvonimir zavrsit na gablaoni. A kod Hortija na terenima se sad dobra tjestenina radi....
|
Ma kaj fali Grani. Razmaženi ste.
Danas - kelj i faširanci :goood: |
Danas si totalno želim tuna paštetu napravit, i to jednu spicey varijantu :)
Za doručak domaći čili brusketi :) |
Danas ubola baka neke škarpine. Spohala ih i domaći tartar...jao :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:14. |