PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

gsxr750k9 18.03.2014. 23:09

Citiraj:

Autor trouble (Post 2565044)
iskusni znaju di se ide po janjca(cijelog ;) ) ko treba preporuku za istog(janjca,ne adolescenta koji već mami po nozi jaše) neka se slobodno obrati ;)

janjac ak je duzi od moje ruke ne uzimam.
vecina butova po ovim gradskim mesnicama je upravo te duzine..tak da ono..to su ovce

listerstorm 18.03.2014. 23:13

svašta oće podvalit ciganija/boranija, npr. svinče pod rolovanu prasetinu, kad pogledaš sa strane koliko je rebro veliko, odma ti sve jasno

vga killer 18.03.2014. 23:14

Stari je zadnih par godina vodio farmu di su uzgajali Red angus krave i Slavonske crne svinje sve potpuno ekološki i na pravi način, pusti ih da trčkaraju okolo, a ne da se tove bzvz u štali.

To kad probaš shvatiš da sve ovo po dućanima nema veze sa dobrim mesom.

nino 18.03.2014. 23:19

Eto mene. :D

Od nedelje:

Za predjelo lagani tris:

Pohrani.com

Pa Rižoto sa divljim šparugama i kaneštrelama

Pohrani.com Pohrani.com

Za glavno, Rombo i jadranska lignja u pečnici sa patatama. :D

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Da zasladimo, torta sa sirom i kokosom.

Pohrani.com

gsxr750k9 18.03.2014. 23:21

Citiraj:

Autor vga killer (Post 2565056)
Stari je zadnih par godina vodio farmu di su uzgajali Red angus krave i Slavonske crne svinje sve potpuno ekološki i na pravi način, pusti ih da trčkaraju okolo, a ne da se tove bzvz u štali.

mozes ga jebat frende kad to nije profitabilno.
mega-korporacije su unistile svijet, a gdje nece hrvatskog seljaka.
jedino ak se utalis s opakim igracima pa te oni financiraju, a sve ode u izvoz.
al i to mogu rijesit jeftinije u regiji. tak da ono.

vga killer 18.03.2014. 23:25

Profitabilno je jedino izvozit pogotovo Red angus jer je vani cjenjen dok u HR ljudi nemaju pojma kae to i vani je cijena brutalna.

Tu ljudima prodat nešto ekološki po malo većoj cijene je gotovo nemoguće.

trouble 18.03.2014. 23:34

Citiraj:

Autor syss (Post 2565047)
ali velim opet žalosno je kaj se mora znat kod kog se ide po janjca jer jednostavno nemamo neku kulturu (kvalitetnog) mesa.

Imamo mi kulturu,samo ljudi nemaju para,pa velki potrošački centri ruše cijene rumunjske i bugarske ovce sve dok litra mlijeka nebu skuplja od toga...

Citiraj:

Autor gsxr750k9 (Post 2565048)
janjac ak je duzi od moje ruke ne uzimam.
vecina butova po ovim gradskim mesnicama je upravo te duzine..tak da ono..to su ovce

O tom velim,janjac s kojim ja počastim(tradicija za ročkas,lika) ispada nakraju 10-11kg max pečenog mesa..i to u rujnu. Ove veličine koje ti nalažeš ćemo jesti za kojih mj dana :chears:

gsxr750k9 18.03.2014. 23:36

Citiraj:

Autor vga killer (Post 2565068)
Profitabilno je jedino izvozit pogotovo Red angus jer je vani cjenjen dok u HR ljudi nemaju pojma kae to i vani je cijena brutalna.

daj ti nama par cutova da isprobamo :D

1v@n 19.03.2014. 01:45

Citiraj:

Autor vga killer (Post 2565068)

Tu ljudima prodat nešto ekološki po malo većoj cijene je gotovo nemoguće.

Ljudi nemaju pojma, istina. Spomenem nekom da sam se udavio u Black Angus steaku, a ljudima upitnik nad glavom. Samo kaj me ne pitaju jesu li to AC/DC otvorili restoran...

IcyTexx 19.03.2014. 01:53

Citiraj:

Autor vga killer (Post 2565056)

:goood::goood::goood:
:care:

flare 19.03.2014. 07:04

Ja sam bila, do sada, puno puta u Ružmarinu i uvijek mi je bio super hamburger. Niti jednom nije bio loš niti smo predugo čekali.

A prošli tjedan (u sklopu Tjedna restorana (to mi je fantastičan koncept i zadnje 3 godine idem na te tjedne restorana svaki puta kad budu a budu 2x godišnje (u 3. i u 10. mjesecu)) smo bili u onom bavarskom restoranu Maximilijan na Radničkoj.

Bilo je odlično :) Porcije su velike (ja nisam mogla pojesti cijelu porciju predjela a i dio glavnog jela sam dala dečku:D) i hrana je ukusna a i ambijent je super :zdero:

Ja sam jela: predjelo - špecli sa sirom
glavno jelo - pečeni pačiji batak i zabatak (2 komada, meso se raspadalo kako je bilo mekano), dinstano crveno zelje i knedle od kruha + umak od pečenja
desert - štrudla od jabuka s umakom od vanilije

Omerta 19.03.2014. 08:35

Citiraj:

Autor nino (Post 2565063)
Eto mene. :D

Od nedelje:

Za predjelo lagani tris:

Pohrani.com

Ajme meni, padam na ove stvari :care: (i ove ostale tvoje fotke/hrana)
A pogle ga kako sjedi kao kralj u svojem prijestolju :D

syss 19.03.2014. 08:43

Citiraj:

Autor flare (Post 2565139)
Ja sam bila, do sada, puno puta u Ružmarinu i uvijek mi je bio super hamburger. Niti jednom nije bio loš niti smo predugo čekali.

A prošli tjedan (u sklopu Tjedna restorana (to mi je fantastičan koncept i zadnje 3 godine idem na te tjedne restorana svaki puta kad budu a budu 2x godišnje (u 3. i u 10. mjesecu)) smo bili u onom bavarskom restoranu Maximilijan na Radničkoj.

Bilo je odlično :) Porcije su velike (ja nisam mogla pojesti cijelu porciju predjela a i dio glavnog jela sam dala dečku:D) i hrana je ukusna a i ambijent je super :zdero:

Ja sam jela: predjelo - špecli sa sirom
glavno jelo - pečeni pačiji batak i zabatak (2 komada, meso se raspadalo kako je bilo mekano), dinstano crveno zelje i knedle od kruha + umak od pečenja
desert - štrudla od jabuka s umakom od vanilije

čuo sam da je tamo oke, a blizu firme mi je... što se patke tiče odi ti preko puta u mr. chen i zvekni patku da vidiš kak to treba biti :D

Juice 20.03.2014. 00:12

Iskusni, gdje pojesti dobar gablec oko Rudeša, Španskog, taj dio?
Sutra sam tam i ne pada mi niš na pamet osim da odem u Chello ili na zloburger

Roberto 20.03.2014. 07:01

Citiraj:

Autor Juice (Post 2565780)
Iskusni, gdje pojesti dobar gablec oko Rudeša, Španskog, taj dio?
Sutra sam tam i ne pada mi niš na pamet osim da odem u Chello ili na zloburger

Kad si oko Španskog produži do Malešnice, do Mrvice 2 na Ivane Brlić Mažuranić, ili do Gableci Šuman na Oranicama.

Mrvica 2 uglavnom ima grill, dok u Šumanu možeš i na žlicu pojest. Fina klopa u oba slučaja :)

trouble 20.03.2014. 07:24

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2565816)
Kad si oko Španskog produži do Malešnice, do Mrvice 2 na Ivane Brlić Mažuranić, ili do Gableci Šuman na Oranicama.

Ajme kak si me podsjetio di ću danas na grah :goood: deginitivno najači grah u gradu :D

Roberto 20.03.2014. 08:30

Citiraj:

Autor trouble (Post 2565822)
Ajme kak si me podsjetio di ću danas na grah :goood: deginitivno najači grah u gradu :D

Uj, da, dobar im je grah, ali ja nekak preferiram platu Šuman, sam to čovek ne mre sam pojest :D

Juice 20.03.2014. 09:02

Mrvica mi zvuči primamljivo tak da ću do tam vjerovatno. Hvala

flare 20.03.2014. 12:37

Grana isto nije loša :)

gsxr750k9 20.03.2014. 13:03

Citiraj:

Autor flare (Post 2565983)
Grana isto nije loša :)

grana ni je ni blizu kaj je nekad bila, a bogme ni stari kotac koji je u blizini..

btw najbolji cevapi u ZG su oni kod Marka, na staroj samoborskoj, ak dolazite iz smjera ZG lijevo poslije nadvoznjaka prije malog kruznog toka.
cevapi i prepeceni kruh. to je ponuda i tak vec godinama.
svako ko zna kaj je pravi cevap ide tam.

trouble 20.03.2014. 13:22

Citiraj:

Autor gsxr750k9 (Post 2566000)

btw najbolji cevapi u ZG su oni kod Marka, na staroj samoborskoj, ak dolazite iz smjera ZG lijevo poslije nadvoznjaka prije malog kruznog toka.
cevapi i prepeceni kruh. to je ponuda i tak vec godinama.
svako ko zna kaj je pravi cevap ide tam.

Suhina?

syss 20.03.2014. 13:29

ma zna se di se ide na roštilj... kod dede i amen.

baš sam jučer tamo gricnuo koji komad :D

odlično i dalje.

1v@n 20.03.2014. 13:30

Što je s Kostom? Čuo sam samo hvalospjeve, ali nikako da odem tamo.

gsxr750k9 20.03.2014. 13:30

Citiraj:

Autor trouble (Post 2566015)
Suhina?

ne.
zadnja kuca prije rotora lijevo.
znaci na strani na kojoj je nekad bil restoran zadar.
https://www.google.hr/maps/@45.81088...cbZgjirYww!2e0

trouble 20.03.2014. 15:15

Joooooooooj,zamjenih,suhina je bila prije kod Save...ovo smo zvali...kod Franca? Drvena kuća,odvojak sa ceste ko parking? :)

KOD LOJZA!!! sad sam se sjetio :)

gsxr750k9 20.03.2014. 16:44

kod lojza kod lojza.
inace mi svi velim idemo kod lojza al za ekipu koja ne zna mogu zazujat.

trouble 20.03.2014. 16:50

Znam odrastao sam dio djetinjstva u Bestovju pa smo tamo isli na čevape. Znam i u Zvonimir zavrsit na gablaoni. A kod Hortija na terenima se sad dobra tjestenina radi....

flare 21.03.2014. 10:38

Ma kaj fali Grani. Razmaženi ste.

Danas - kelj i faširanci :goood:

Roberto 21.03.2014. 11:15

Danas si totalno želim tuna paštetu napravit, i to jednu spicey varijantu :)

Za doručak domaći čili brusketi :)

trouble 21.03.2014. 14:43

Danas ubola baka neke škarpine. Spohala ih i domaći tartar...jao :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:14.