PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Koje napajanje kupiti te preporuka kvalitetnih napajanja dostupnih u HR (1.post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=152263)

lolofuxy 16.01.2013. 11:16

U Melcompu.

800 i 1000W verzije još.

Brko 16.01.2013. 11:24

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2316561)
meni to mozak rastura. cuo sam preko cjelog dnevnog boravka.
mnogo ljudi (pogotov starijih) ne cuju tu freq.

A dobro, ne znam kako jako se to čuje jer mi se to nikada nije dogodilo.
A inače, mlađi sam od tebe, znači da bi ja to još bolje čuo :D

Citiraj:

ja sam vratil 2 puta u ZG x seriju i nakraju trazio povrat love i zel XFX-a koji nema takav problem.
Odlična je vijest ako se to priznaje. Meni recimo nisu priznali HDD koji je zujao neujednačeno ko sumanut, a bio je ispravan. Pa sam zato bio mišljenja da ne reagiraju na takve podražaje tipa "zuji mi nešto".
Nego, jel tebi to MSAN dao odobrenje ili dućani u kojem si kupio? to je poprililčno bitna informacija.

Citiraj:

cvrcanje imam i sad, ali samo u nekim igrama u odredenim uvjetima i to koliko sam skuzio dolazi iz GPU-a.
Velim, ja dok sam imao GTX 560 Ti Palitovu, čuo sam to stalno, ali samo u menijima igre, nikada tijekom igre. A sada, sa 660Ti MSI, čuo sam to samo u FurMarku, a kanta mi je na stolu, kraj desnog uha :D na koje čujem bolje nego na lijevo :D

Citiraj:

idle mi je bio najbitniji jer tu zelim tisinu pod svaku cjenu i to imam sad, samo volio bi i vent u PSU-u na off.
kad skupim lovu mozda prodam ovaj PSU i pokusam srecu opet sa sisom x, stime da mi je 1200kn plafon (za 750w), a pretpostavljam da ce ovi platinum bit debelo skuplji od toga.
Čudno. Mislim da smo u isto vrijeme kupili to napajanje. S time da sam ja na tom napajanju gonio GTX 260, 5 HDD-ova i OC-ani i7 875K @ 4133 MHz neko vrijeme i to je poprilično gutalo, ali nikada ga nisam čuo da cvrči, eventualno vent da se upalio na minutu do dve, kojeg isto nisam čuo, nego sam lampom svetlio unutra da vidim jel se vrti.
A sada kad mi kanta još manje troši, čujem samo diskove kad razmišljaju nešto :D

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 2316562)
@Drug Brko
Ovisi o dobroj volji uvoznika. Eventualno je potrebno priložiti konverzaciju s Corsairom. Corsair to priznaje.

Dobro, Corsair i EZY su poslovično fer i ne žele si izgubiti kupce odjebavanjem. Dok MSAN... well, ... je MSAN :D

Citiraj:

Evo, neki dan je čovjek napisao da mu i Seasonic SSR-360GP, koji je redizajn X serije, isto cvrči
http://forum.pcekspert.com/showpost....8&postcount=39
Ja se nisam susreo s tim modelom da cvrči, a stavio sam ih desetak komada. Kome je suđeno, bude i dobio cvrčka.
Ja sam složio 2 kompa u prosincu sa ta dva napajanja i debelo ih dobro tlačio i testirao. Nisu pustili ni cic ni mic iz sebe. Kao što kažeš, vjerojatno ovisi kako te zasere. Ne znam kako će MSAN to uvaživati.

Dobro, ali ovaj kolega koji je rekao da mu cvrči, mislim da je njegovo napajanje bacilo kašiku i prije nego ga je on probao. Njemu i naponi nisu baš štimali, tako da je to možda i izolirani slučaj.

lutherus 16.01.2013. 11:25

Samo na papiru :P u dućanu je druga priča :P

geronimo_2 16.01.2013. 11:31

@brko
nemora bit vezano za godine sto se tice tih freq ;-).

ne sjecam se vise dal sam zel u protisu ili ADM-u to napajanje koje sam vracal, al mozes naci tu u temi, pisao sam o tome. uglavnom bili su jako susretljivi i na kraju mi vratili pare.

bio sam i u kontaktu sa sisom i razmjenili smo dosta meilova i oni ce ti priznat zbog cvrcanja. to je koliko sam ja vidio dosta rasiren problem. steta je samo sto se malo precesto desava. ocito su cjeli batchevi zbog necega afektirani, bar se meni tak desilo.
najbitnije po meni je kupit preko webshopa pa se onda mozes hvatat i na povrat 7 dana. ja sad stalno igram na tu kartu, samo da budem siguran.

:chears:

Brko 16.01.2013. 11:45

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2316580)
najbitnije po meni je kupit preko webshopa pa se onda mozes hvatat i na povrat 7 dana. ja sad stalno igram na tu kartu, samo da budem siguran.

:chears:

dobro, ja kupujem od frenda koji ima dućan tako da mi dođe na isto :D nikad problema oko takvih stvari.

ShanTech 16.01.2013. 12:20

I Asbis uvozi Corsairova napajanja.

@lutherus
Gledajući cijenu i garanciju, Fractalova napajanja su neisplativa kupnja.

Brko 16.01.2013. 12:50

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 2316612)
I Asbis vozi Corsairova napajanja.

Znam, mene su odjebali kad mi je disk spičio TX650 :D to sam opjevao pred godinu dana u ovoj temi.
I isto tako, odjebali su me za Samung F3 1TB disk koji je drndao neujednačeno. Rekli su da nema problema i da radi najnormalnije, iako je Seagate preko mailova potvrdio da mi ga TREBAJU zamjeniti.
Tako da se klonim proizvoda čiji je uvoznik Asbis.

veki19 16.01.2013. 15:02

Hvala svima na odgovorima.
Morat ću kontaktirati prvo Diskont24 gdje sam kupio napajanje,pa vidjeti je li im to spada pod garanciju.

Nije toliko da me smeta to,jer ipak upalim zvučnike dok igram,ali i to je na minimum,pa zato čujem.
Super mi je napajanje jer se ne čuje ništa idle-u,ni ventilator ni cvrčci.

@geronimo_2
Te phantom grafičke su živi užaš,nema šanse više da uzmem koju.Imao sam jednu pa se skupa s napajanjem usklađivala u cvrčenju,imao sam orkestar :):).

mislav_os 21.01.2013. 12:50

Ma najbitnije da se ne čuje u idle-u, za load su ionako igre i slušalice/zvučnici u pogonu :). Vjerovali ili ne, moja CX serija ne cvrči, istestirano već par puta(poisključujem sve ventove osim tog u napajanju i stavim uho iza na napajnje), jako sam se iznenadio. Al' i očekivao sam da su to rješili(većinom) u V2 seriji. Al' zato mi grafa cvrči u nekim scenama :D, a to je do XFX-a :kafa:.

Pupo 24.01.2013. 11:30

Tko već nije, neka iskoristi ovu priliku i kupi pošteno napajanje za ok novce.

XFX 450, 318kn Portio

stef 25.01.2013. 10:30

Greška kod unosa u Web dučanu, vjerojatno su omašili PDV ili nešto. Osim toga, nije dostupno trenutno.
Dodatno, sada je u cjeniku P1-450S-U2B9, prije je bilo P1-450S-X2B9. Koja je razlika?

Uglavnom, uzeo sam prošli tjedan vjerojatno jedno od zadnjih P1-450S-X2B9.

suedamA obmaR 25.01.2013. 11:20

Razlika ti je u broju 6+2 pin i molex konektora, kod X2B9 1 PCI E i 3 molexa, a kod U2B9 2x PCI E i 6 molexa. U mene je X2B9 i ako imaš grafu s 2x PCI E ostaje ti samo 1 molex slobodan.:stoopid:

stef 25.01.2013. 11:22

Hvala na objašnjenju, nemam uopće diskretnu grafu pa nije ni bitno :).

dh41400 25.01.2013. 11:55

Jako zanimljivo, maknuti Molexe i PCIe ... i na taj način diskretno ograničavaju korisnika da rabi 450W napajanje na slabijoj konfiguraciji koja troši osjetno manje od deklarirane vrijednosti.

Što im je to trebalo ... :stoopid:

stef 25.01.2013. 14:21

Nisu jedini :). Rijetko tko do 400W daje 8-pin EPS, a pitanje je i koliko ih do 450W daje 2 PCI-E konektora.

emilblomsky 27.01.2013. 14:58

Koje napajanje?

Ovako ,idem po novo napajanje pa me zanima koja je vaša preporuka do 500kn!Čitao sam dosta o tome,a uzeo bih novo prvenstveno zbog nove gare,jer mi ovaj cors može sutra riknuti pa onda nemam ništa od njega,a sada imam kupca pa da iskoristim priliku.
Znači: Silverstone strider 500w(ima dva modela u Hg shopu ,baš ne znam razliku)!

Ocz Modextrem 500-čini mi se ok ,a i modularan je!

Xfx 450 ili da potegnem do seasonica s12 520w,jel se isplati?
Arctic fusion 550?

Naravno dobrodošao je i neki drugi savjet!
Nekako bi rađe da je modularno,da nemam tih kablova tonu.Zapeo mi je za oko i ocz silencer al ih baš nema trenutno!

lolofuxy 27.01.2013. 15:04

Od normalnih XFX 450w ili Fortron FSP 550w 80+.

Od polumodularnih/modularnih je slaba ponuda za te novce, a ModXstream baš i nije neka fenomenalna kupnja. Preporučio bi ti da se još malo strpiš jer bi uskoro trebala doči od Corsair CX-M serija napajanja.

mislav_os 28.01.2013. 00:01

Kao što kolega lolo kaže, ako ti je sve u redu trenutno s CX-400 pričekaj CX-M seriju, bit će zanimljiva koliko vidim :D. (i ja je čekam)

emilblomsky 28.01.2013. 23:12

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 2324272)
Kao što kolega lolo kaže, ako ti je sve u redu trenutno s CX-400 pričekaj CX-M seriju, bit će zanimljiva koliko vidim :D. (i ja je čekam)

Ma je ,samo ga mogu prodati za 200kn sada,pa bih iskoristio priliku,da mi kojim slućajem ne rikne pa sam onda banana.A sumnjam da bude ta nova serija jeftinija od sise g 450,koja mi izgleda mrak,al nekako mi se ne daje 650kn za 450w napajanje!problem mi je što preferiram malo kučište pa mi je modularac bolja opcija!
Hvala ,dečki!

lolofuxy 28.01.2013. 23:36

CX-M seriji će 99,9% biti manja cijena nego Seasonic G seriji jer su to različite lige napajanja.

coconut 29.01.2013. 10:13

Vido sam u nekim cjenicima Corsair VS seriju. Valja li što?

ShanTech 29.01.2013. 10:17

Baš i ne. Do sad sam probao pet VS450. Problem je drop na 12-tnom railu, a i koriste se škartni Jun Fu kondenzatori. :D Pri opterećenju od 120W (iz štekera), vrijednosti su bile 11,79, 11,83, 11,84, 11,84 i 11,86V - izmjereno multimetrom. Odlučili smo da ih više ne budemo uzimali. :D:D

Ovi CXM modeli bi isto mogli biti mućak. Naravno, treba ih prvo probati. :)

Edit:
Nisam se igrao s spajanjem na jače komponente, da ne bude problema. :D No ako to i ne smatraš problemom, Jun Fu je definitivno problem. Susrećem se s tim kondenzatorima u današnjoj elektronici i imaju loš vijek trajanja. A pošto napajanje ima 3 godine garancije, zezanje s reklamacijom je izgledno.

Za malo više se mogu kupiti stara (provjerena) napajanja, XFX 450 ili LC6460GP3. S tim da je ovaj model XFX-a (X2B9), malo oštrojen, ima jedan PCI-E i 3 molexa.

Evo probao i zadnjeg. Uspoređujući potrošnju s XFX-om 450, i Corsair bi imao brončanu efikasnost. Opterećivat napajanje mi baš nije zgodno, jer komponente nisu moje vlastite, a i nebi bilo zgodno da se nekaj skuri. :D

Gilbert5 29.01.2013. 10:27

Pa to nije strašno, ako napon dodatno ne pada (previše) sa povecanjem opterecenja.

dh41400 29.01.2013. 13:05

Tzv. grupna regulacija je u njemu, što je glavni razlog takvom ponašanju.

Ova regulacija radi na principu "klackalice" tj. ako se optereti +12V, onda raste +5V, ali i obrnuto također vrijedi.

U prevedenom, ukoliko bi nastavio opterećivati +12V rail, on bi i dalje padao, sve dok osjetno ne opteretiš +5V rail tj. dok se ne uspotavi ravnoteža na tzv 12V-5V "klackalici".

Drugim riječima, performanse ovog napajanja izričito ovise o vrsti konfiguracije - koliko je ona zahtjevna na 5V.

doky 29.01.2013. 14:28

Upozorio bih na Fortron Hexa 400W napajanje. Iako je po karakteristikama oke i nije skupo kabeli su mu prekratki, kraći nego što to piše na kutiji/službenoj stranici. Ako se koristi u kućištu di se napajanje montira dolje morat će se skoknut na eBay po produžne. Toliko su kratki da mi treba produžni za optiku u MicroATX kućištu, a 4-pinski na ploči sam jedva uspio spojiti jer je stvarno kratak, da se radi o MIDI kućištu i većoj ploči nebi ni to uspio bez produžnog. :nono:

coconut 29.01.2013. 15:20

Fak! Upravo sam ga naručio za jednu office konfu. Doduše, kod nje je napajanje gore pa taj problem neće doći do izražaja u kombinaciji sa Asrock FM2A75 Pro4-M.

doky 29.01.2013. 15:30

To bi trebalo biti ok, jedino je još mali problem što je samo jedna grana s SATA konektorim pa ako su HDD i optika predaleko opet dolazi do problema. Na kutiji piše da je na grani razmak između tih konektora 10cm, a ustvari je možda nekakvih cca 6cm.

Inače, napajanje je dosta tiho i ima stabilne napone, jest da ga moja kofiguracija niti ne može oznojiti ali radi i više nego korektno.

emilblomsky 29.01.2013. 16:01

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 2325313)
Baš i ne. Do sad sam probao pet VS450. Problem je drop na 12-tnom railu, a i koriste se škartni Jun Fu kondenzatori. :D Pri opterećenju od 120W (iz štekera), vrijednosti su bile 11,79, 11,83, 11,84, 11,84 i 11,86V - izmjereno multimetrom. Odlučili smo da ih više ne budemo uzimali. :D:D

Ovi CXM modeli bi isto mogli biti mućak. Naravno, treba ih prvo probati. :)

Edit:
Nisam se igrao s spajanjem na jače komponente, da ne bude problema. :D No ako to i ne smatraš problemom, Jun Fu je definitivno problem. Susrećem se s tim kondenzatorima u današnjoj elektronici i imaju loš vijek trajanja. A pošto napajanje ima 3 godine garancije, zezanje s reklamacijom je izgledno.

Za malo više se mogu kupiti stara (provjerena) napajanja, XFX 450 ili LC6460GP3. S tim da je ovaj model XFX-a (X2B9), malo oštrojen, ima jedan PCI-E i 3 molexa.

Evo probao i zadnjeg. Uspoređujući potrošnju s XFX-om 450, i Corsair bi imao brončanu efikasnost. Opterećivat napajanje mi baš nije zgodno, jer komponente nisu moje vlastite, a i nebi bilo zgodno da se nekaj skuri. :D

Dobro,pošto ga u četvrtak kupujem,kaj onda, lc-a ili xfx,razlika je nekih 40-50kn,ili kaj drugo,išao bih do 500kn.Sve preporuke su dobrodošle!,jedini uvjet je da je tiho!
Ili ako netko prodaje neš ok,samo neka javi,al da ima garu!
Možda da napomenem pošto imam malog antekiča nsk bilo bi mi poželjno da mi nisu slivani kablevi jer mi ih je teže sprovesti!

coconut 29.01.2013. 16:57

Uzmi XFX. Ipak je to Seasonic u drugom pakovanju.

lolofuxy 29.01.2013. 17:03

@embiloski XFX 450W ili Fortron FSP Raider 550W+ kao i na prošloj stranici.

Fortron bi ti više odgovarao po kabelima jer je polovno slivan.

emilblomsky 29.01.2013. 20:34

Citiraj:

Autor lolofuxy (Post 2325684)
@embiloski XFX 450W ili Fortron FSP Raider 550W+ kao i na prošloj stranici.

Fortron bi ti više odgovarao po kabelima jer je polovno slivan.

ok,nešto od toga budem,ako ne uleti neš polovno s garom,nego ,jel dobar taj fortron i jel ima koji review,jel tih?

lolofuxy 29.01.2013. 20:51

Fortron je odličan i vrijedi više od 450 kn - TEST.

Wolverine 29.01.2013. 21:13

XFX definitivno, puno je tisi od Raidera.

emilblomsky 29.01.2013. 21:39

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2325882)
XFX definitivno, puno je tisi od Raidera.

Samo malo sad,ovdje na reviewu kaže da je jako tih,ti kažeš da je xfx puno tiši,pa ja pretpostavljam da je ovaj glasan,nije mi jasno?Jesi li imao raidera,rado bi neku informaciju iz prve ruke,recimo kakav je u odnosu na ovaj moj cx 400,jer je on jako tih!
Sada kad kupujem mislim ga imati par godina pa da se ne zaletim!
A i kako vidim xfx je dosta dostupniji,ovaj raider je slabo dostupan,i da ,jel ima ovih silencera još gdje za kupiti?

Da,baš sada vidim da je ovaj Seasonic g450 ispod 600kn,pa kak se kaže ,samo jednom se živi,zar ne!A ima i pet godina gare!

http://www.diskont24.com/product.php?productid=119617

stef 30.01.2013. 09:51

pa, taj g450 bi sigurno bio ultimativno rješenje i znaš da unutra sigurno nisu neki 2nd grade 85°C kondići.
XFX 450 je tih, doduše kod mene pokreće samo Celerončeka G i jedan disk pa nema potrebe ići u neke okretaje ;). To je jedini ventilator u kućištu i Hitachi ga uvjerljivo nadglasa. Prije toga sam imao Fortron BS II koji se čuo.

Wolverine 30.01.2013. 10:16

Probao/testirao sam Raidera 750 i bio je glasan. Pod opterećenjem do oko 350W je relativno tih no iznad toga je poprilično glasan bio. Ja ga osobno ne bi uzeo.

emilblomsky 30.01.2013. 11:25

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2326203)
Probao/testirao sam Raidera 750 i bio je glasan. Pod opterećenjem do oko 350W je relativno tih no iznad toga je poprilično glasan bio. Ja ga osobno ne bi uzeo.

Da,hvala na javljanju, mislim da bude ipak xfx, jer s njime ne mogu fulati, kad vec nema silencera, koji bi bio idealan zbog modularnosti.

Eto zahvaljujući kolegi lolofuxyju naručio cx-a 430m u futuri it za sutra,a i cijena je super,3 godine jamstva!
Hvala svima na prijedlozima!

emilblomsky 31.01.2013. 20:43

Citiraj:

Autor emilblomsky (Post 2326316)
Da,hvala na javljanju, mislim da bude ipak xfx, jer s njime ne mogu fulati, kad vec nema silencera, koji bi bio idealan zbog modularnosti.

Eto zahvaljujući kolegi lolofuxyju naručio cx-a 430m u futuri it za sutra,a i cijena je super,3 godine jamstva!
Hvala svima na prijedlozima!

Evo ,cx 430m ugrađen,kaže mi ovaj u Futura it da sam prvi koji ga je kupio,pa valjda jesam!
Prvi dojmovi?
Daje na 12v railu 384w,dok je moj stari cx 400,koji je bio odličan davao 360w!Dakle tu je bolji!
Ima bronze certifikat,i to je ok!
Znam kaj vas najviše zanima,buka,pa recimo evo ,sada ga slušam i malo je možda glasniji od mog starog cx 400,koji je zbilja bio tih,tako da je zbilja ok,jer ja na buku patim,Ako treba ocjena: 8/10!Stari je bio: 9/10!
Samo da napomenem da imam trenutno samo jedan disk,proc na 3.4 naklokan(malo),i integrirku ,tako da nema opterečenja.Kako bude, znaću kad uzmem grafičku!
E sada najveći broj ljudi će privuči modularnost,pa nešto o tome!
Da pojednostavim:smeće!
Ok,napajanje je bagatela ,370kn,al ovo mi je jadno!
24 pinski atx kabel je slivan,ali puno lošije kvalitete od mog starog cx 400!
8 pinski nije,već je izgledom kao modularni kablovi ,i to totalno predugačak i onako spojen na kučište od napajanja izgleda jadno!
Imate dalje tri konektora za sata kablove ili molexe,i tu je sljedeći problem.
Ako imate više diskova zaboravite ovo napajanje jer je razmak između dva sata konektora tako mali da ću ja u svome antecu nsk(koji je zbilja malo kučište), morati pomicat disk da bi mogao staviti na jedan kabel njega i pržilicu.Ako ne pomaknem ,trebaju mi već dva kabela ,drugim riječima ,već ste iskoristili dva konektora na napajanju,i srećom ostao mi je jedan da na njega stavim vent!
Na kraju ,imate još jedan 6+2 pinski za grafičku i to je to.
Na kraju,ok ,imam novo napajanje,gara tri godine,staro sam super prodao,tako da sam zadovoljan.
Pošto budem mijenjao ploču,onda budem to sve sredio kak treba,al sada mi je gužva s kablovima kao što sam je i imao,tako da ne znam kaj da vam preporučim!
Da nisu zeznuli s kablovima ,bilo bi ok napajanje ,u rangu starog cx-a,al ovo su mogli i bolje napraviti.Al stoji ,koliko love toliko muzike!
Nadam se da sam nekome pomogao tko ga misli kupiti,a kaj se tiće snage i testova to ostavljam stručnijima!
poz!

FRipper 31.01.2013. 20:54

isto kao i silencer 400, kod mene 2ssd+1hdd+grafa 1x6pin+dvdrw te dva venta na molexu i od modularnosti ni m, svi kablovi iskorišteni :D

jednostavno je, sto se i znalo, ti mali W i modularac nemaju logike jer svi ce imati sve kablove iskorišteno i kao da nisu kupili modularac :D

ja sam silencera uzeo samo jer je bijel i jer ima 60mj garancije...da nisam to gledao uzeo bi xfx 450

Pupo 31.01.2013. 21:10

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2327899)
isto kao i silencer 400, kod mene 2ssd+1hdd+grafa 1x6pin+dvdrw te dva venta na molexu i od modularnosti ni m, svi kablovi iskorišteni :D

jednostavno je, sto se i znalo, ti mali W i modularac nemaju logike jer svi ce imati sve kablove iskorišteno i kao da nisu kupili modularac :D

ja sam silencera uzeo samo jer je bijel i jer ima 60mj garancije...da nisam to gledao uzeo bi xfx 450

Kako nemaju logike? Ja sam čekao ovakvo napajanje i uzet ću ga čim bude prilika. Jer, meni treba 24 i 4 pinski za ploču i jedan sata konektor, i to mi je dosta za htpc, svi ostali kablovi su mi višak. Trenutno je unutra Seasonic 430 i katastrofa mi je kolika je gužva zbog viška kablova

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:22.